Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Babaváró hitel, akár jóváírás akcióval – íme, a legjobb banki ajánlatok!

2024.06.06.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2024. június 8. 22:08

A Babaváró hitel 2024-ben is népszerű lehet. Ráadásul egy millió forinttal többet kaphatunk, mint tavaly. És ez még nem minden! A bankok versenyeznek az ügyfelekért, ezért jóváírási akciókat hirdetnek. Utánajártunk, hogy mennyi jóváírást kaphat, aki most igényel Babavárót, és arról is írnak szakértőink, hogy mire érdemes még figyelni. 

Babaváró hitel, akár jóváírás akcióval – íme, a legjobb banki ajánlatok!

A Babaváró hitel az állam által nyújtott támogatás, amely a gyermekvállalást kívánja ösztönözni. Az akár 11 millió forintos jóváírás akció igényelhető támogatás kamatmentes marad a futamidő végéig, ha a szerződés feltételei teljesülnek.

Mi a Babaváró hitel?

A Babaváró hitel segít a gyermeket vállaló családoknak. A szerződésben vállalni kell, hogy gyermek születik. Ha az első gyermek öt éven belül megszületik, a Babaváró hitel a futamidő végéig kamatmentes marad. A második gyermek születése esetén a hitel 30%-a elengedésre kerül, a harmadik gyermek születése után pedig az egész hitelt elengedik.

A Babaváró támogatás előnyei

 • Jóváírás akció: Akár 11 millió forint kamatmentesen.
 • Hosszú futamidő: Akár húsz évre is igényelhető.
 • Alacsony törlesztőrészlet: Havi törlesztőrészlet nem haladja meg az ötvenezer forintot.
 • Szabad felhasználás: Hasonlóan egy személyi kölcsönhöz, szabad felhasználású.

Fontos tudnivalók

A Babaváró hitel öt évig kamatmentes. Ha ez idő alatt nem születik gyermek, vagy a gyermekvállalás nem teljesül a feltételeknek megfelelően, akkor a hitel kamatait is vissza kell fizetni. A Babaváró hitel évek óta az egyik legnépszerűbb támogatási forma a szabad felhasználhatósága miatt. Fontos azonban, hogy tisztában legyünk az állam által szabott feltételekkel, és ezeket a futamidő alatt végig teljesíteni kell.

Jóváírás akció a bankoknál

Számos bank kínál jóváírást a Babaváró hitel igénylésekor. Az Akölcsön pénzügyi szakértői szerint a jóváírás akció mellett más szempontokat is figyelembe kell venni a választás során. Az alábbi bankok jelenleg jóváírást adnak:

 • CIB Bank: 180 ezer forint
 • MBH Bank: 150 ezer forint
 • Raiffeisen Bank: 140 ezer forint
 • UniCredit Bank: 150 ezer forint
 • Erste Bank: 150 ezer forint
 • Gránit Bank: 180 ezer forint
 • K&H Bank: 160 ezer forint
 • MagNet Bank: 150 ezer forint

Hogyan válasszunk bankot?

A Babaváró hitel igénylésekor több bank is kínál jóváírást, de az Akölcsön pénzügyi szakértői szerint választás során nem csak erre az egy dologra érdemes figyelni.

Jóváírás szempontjai:

 • Mérték: Mennyi a jóváírás összege? Minél többet ad a bank, annál jobb.
 • Feltételek: Vannak-e feltételek a jóváírás igénybevételéhez? Például meg kell-e tartani a hitelt egy bizonyos ideig.
 • Egyéb kedvezmények: Vannak-e más kedvezmények is a jóváíráson kívül, mint például kamatkedvezmény vagy díjmentesség?

Banki feltételek:

 • Kamat: Mennyi a hitel kamata? Fontos összehasonlítani a THM-et (Teljes Hiteldíj Mutató) a különböző bankok ajánlatai között.
 • Futamidő: Mennyi a hitel futamideje? Olyan futamidőt válasszunk, amelyik a legjobban illeszkedik a havi törlesztőképességhez.
 • Törlesztés: Hogyan történik a törlesztés? Van-e lehetőség a törlesztés szüneteltetésére a gyermekvállalás után?
 • Egyéb feltételek: Vannak-e egyéb feltételek a hitelfelvételhez, mint például jövedelemigazolás, kezességvállalás, fedezet?

További szempontok

 • Személyes elvárások: Milyen a bank ügyfélszolgálata? Mennyire egyszerű az online ügyintézés? Milyen a bankfiókok elérhetősége?

Hogyan hasonlítsuk össze a banki ajánlatokat?

Számos online kalkulátor áll rendelkezésre, amelyek segíthetnek az összehasonlításban. Ezen kívül érdemes személyesen is felkeresni a bankokat, vagy tanácsot kérni a hitelszakértőktől. Ha eldöntöttük, hogy Babaváró hitelt igényelünk, érdemes azt a bankot választani, amelyik jóváírást kínál. Fontos azonban, hogy ne csak erre figyeljünk, hiszen ha már van egy jól bevált számlavezető bankunk, ott is érdemes érdeklődni.

Összegzés

A Babaváró hitel egy kiváló támogatás. Ha szükségünk van rá, igényeljük. És ha már igényelünk, tegyük azt jóváírás akcióval.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Babaváró hitel passzív KHR-rel? Mutatjuk, mikor lehetséges!

Babaváró hitel passzív KHR-rel? Mutatjuk, mikor lehetséges!

2024.01.28.

A Babaváró hitel 2024-ben is népszerű lesz, ráadásul a támogatás összege 11 millió forintra növekedett. A hitelbírálaton ugyanakkor meg kell felelnie minden igénylőnek. És aki szerepel a KHR-ben negatív adósként, az bizony elutasításra kerül. De mi a helyzet a passzív KHR listával? Az azon szereplők kaphatnak Babaváró támogatást? Mutatjuk, mikor lesz lehetséges.

Tovább olvasom
Mi a babaváró hitel?

Mi a babaváró hitel?

2020.06.15.

Rengeteg szó esik mostanában a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) köréről. A népszerű állami támogatás mellett egyik másik program – a maximum 10 millió forintos, szabad felhasználású kölcsön – is igen felkapott téma. Mi a babaváró hitel?

Tovább olvasom
Melyek jelenleg a legnépszerűbb hitelek?

Melyek jelenleg a legnépszerűbb hitelek?

2021.06.09.

A legnépszerűbb hitelek egy csokorba szedve, hogy könnyebb legyen a választás!

Tovább olvasom
Babaváró hitel: hogyan rövidíthető a futamidő?

Babaváró hitel: hogyan rövidíthető a futamidő?

2022.05.10.

Rövidítenéd a futamidőt a babaváró hitelednél? Van rá lehetőséged, és az alábbi cikkünkből meg is tudhatod, hogy hogyan csináld!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával