Zöld hitel kalkulátor 2023

Mekkora összegre van szükséged?

Hány hónapra?

Nettó jövedelemed?

További Beállítások

Válassz bankot

Zöld hitel – klímacél mindenek előtt

2021 augusztus elejétől az országgyűlés új feladattal bízta meg a Magyar Nemzeti Bankot. A jövőben, az eddigi feladatai mellett, a környezeti fenntarthatóságra is kiemelt figyelmet kell fordítania. Igazi újdonságként a bankok jegybanki finanszírozásból kínálhatnak majd jelzáloghiteleket új ingatlanokra, most először lakossági ügyfeleiknek, 

A programban résztvevő magányszemélyek új ingatlan vásárlása esetén akkor válnak jogosulttá a zöld hitel kamattámogatott jelzáloghitelére, ha minimum BB energetikai besorolású ingatlant vásárolnak. A BB besorolású ingatlanok közel nulla energiaigényűek, és a legkorszerűbb energiaosztályoknál is alacsonyabb az energiafelhasználásuk. A BB besorolású ingatlanokban az összes energiafelhasználás negyedét megújuló energiából kell fedezni. Jelenleg az ingatlanok alig több, mint két százaléka éri el ezt a besorolást, van tehát hova fejlődni. Ugyanakkor 2022. június vége után már csak a BB energetikai besorolást elérő új lakás vagy ház kaphat használatbavételi engedélyt, így az MNB tulajdonképpen megelőzi az elvárásokat.

Az elavult házak és lakások megújulása alapvető a hazai klímacélok eléréséhez. A Zöld otthon program ezért jött létre, ezt a célt támogatva kínál kedvező jelzáloghitel konstrukciót a lakosságnak. Úgy tűnik, a környezettudatos értékek mindennapokba való átemelése jól sikerült, soha nem látott érdeklődés övezi ugyanis a zöld hitel októberi indulását.

A konstrukciónak – nincs ellenfele

A Zöld otthon program 2,5%-os, a futamidő végéig fix kamatával még az államilag támogatott kölcsönök sem tudnak versenyezni. És nem csak a hetven milliós hitelösszeg miatt. Még a CSOK hitel három százalékos, rendkívül alacsony kamata is magasabb, pedig az az egyik legkedvezőbb lehetőség ma Magyarországon, ami elérhető. A magas hitelösszeg is vonzó, hiszen a kormány Otthonteremtési támogatásaival 10 millió és 15 millió forinthoz juthatunk kedvezménnyel, a 70 millió forint viszont egészen más távlatokat nyit meg előttünk.

Egy piaci jelzáloghitel, még ha fix kamatozású is, többe kerül nekünk, mint a zöld hitel. Változó kamatozásnál még többet kell majd várhatóan fizetnünk, hiszen a gazdasági folyamatok jelenleg a kamatemelés felé hajtják a Magyar Nemzeti Bankot. A szakértők elemzése alapján egy átlagos hitelösszegű és futamidejű kölcsön esetén sok milliós eltérés is lehet a visszafizetendő összegek között. Ez konkrét számokban a közel két milliótól az öt millióig terjed, és azt is tudnunk kell, hogy minél nagyobb a hitelösszeg, és minél hosszabb a futamidő, ez az eltérés annál nagyobb. Minél több hitelt veszünk fel tehát a zöld otthon lakáshitelből, annál jobban járunk.

Erre van is esély, hiszen ekkora hitelösszeg kamattámogatással eddig nem állt rendelkezésünkre, ezért az elemzők magasabb átlagos hitelösszegre számítanak a zöld hitel igényléseknél.

Ki juthat hitelhez az MNB Zöld otthon programjában?

A kamattámogatott hitelek fő jellemzője, hogy gyermekvállaláshoz vagy házasságkötéshez kötötték a támogatásokat igénylését. A zöld otthon hitelt egyedülállók és gyermektelenek is igényelhetik majd, ami jelentősen kibővíti a felhasználók körét. Az Magyar Nemzeti Bank kétszázmilliárd forintos kerettel hirdeti meg a programot, ami rendkívül magas összeg annak tükrében, hogy az elmúlt évben új lakásra alig több, mint 100 milliárd forint jelzáloghitelt vettünk fel itthon. Emiatt a 200 milliárdos keretösszeg két évre is elegendőnek tűnik, és az előzetes várakozások szerint meghatározó részt fog vállalni az új lakások hitelpiacán.

Bár meghatároztak keretösszeget, úgy tűnik, ez nem lesz akadálya a hitelfelvételnek, és mindenki hozzájuthat majd, aki szeretne, még akkor is, ha átlagosan minden bizonnyal többet fogunk igényelni belőle, mint a piaci jelzáloghitelekből. A magas hitelösszeg, és az, hogy nem lesz elvárás, hogy gyermeket neveljünk, gyakorlatilag mindenki számára elérhetővé teszi majd, hogy hozzájáruljon a klímacélokhoz, miközben új lakást vásárol.

A Zöld otthon program október 4-én indul el, és az előzetes várakozások szerint, kiemelkedően jó paraméterekkel kínál majd lehetőséget új lakás és ház vásárlásra. Feltételként határozták meg, hogy a tulajdont szerzőnek 10 évig életvitelszerűen az ingatlanban kell majd élnie, ezzel pedig kizárták a befektetési célú vásárlókat a programból. Fontos, hogy az új lakást csak cégtől vásárolhatunk, magánszemélytől nem. A rendelkezésre tartási idő is nagyon hosszú lesz, elérheti a 4 évet. Ez a szokásos gyakorlat kétszerese. A rendelkezésre tartási idő az a szerződéskötést követő időszak, amelyen belül a kölcsönösszeget kifolyósíthatja a bank.  Egy hosszú rendelkezésre tartási idő kedvezőbb lehet a vásárlók számára.

Ahogy azt a kormány már jelezte, CSOK igénybevétele esetén, amennyiben az kiegészül zöld otthon hitellel, a CSOK hitel kamata nulla százalék lesz három százalék helyett. Ez tíz és tizenöt millió forintos kamatmentes kölcsönt jelent két illetve három gyermek esetén. A zöld otthon hitel maximum hetven millió forintig érhető el, és amennyiben a CSOK hitelt is igénybe vettük, a kettő összege nem haladhatja meg ezt az összeget.

A zöld otthon hitel feltételei

  • A kamat futamidő végéig fix 2,5%
  • 25 év is lehet a futamidő
  • Maximum 70 millió forint a hitelösszeg
  • Kizárólag újépítésű ingatlan vásárlására vagy építésére vehető igénybe (korszerűsítésre nem)
  • Magánszemélyek igényelhetik
  • Minimum BB energetikai besorolású ingatlan vásárlására vagy építésére igényelhető
  • A zöld otthon hitel igénylésének nem feltétele a gyermekvállalás vagy a meglévő gyermek, és házasnak sem kell lennünk
  • 10 évig életvitelszerűen az ingatlanban kell élnie az igénylőnek

Jól látható, hogy a részletek ismeretében a legjobb kondíciókkal rendelkező támogatott jelzáloghitel lett a zöld otthon hitel, aminek fontos eleme, hogy nem teszi kötelezővé a gyermekvállalást.

MNB zöld hitel

Az MNB zöld hitel egy lakossági hitelkonstrukció, ami energiahatékony otthonok vásárlásának, építésének finanszírozására szolgál.

A hitelt közvetlenül a programban részt vevő kereskedelmi bankok nyújtják kedvezményes, maximum 2,5 százalékos kamattal.

A zöld hitel feltételei:

  • Legalább BB energetikai besorolású új ingatlan vásárlása vagy építése.
  • Az energetikai tanúsító által számított összesített energetikai jellemző értéke évente legfeljebb 80 kWh lehet a lakás egy négyzetméterére számítva.
  • Kizárólag lakhatási célú ingatlanvásárlás vagy építés finanszírozható.
  • Az adósnak az ingatlanba be kell költöznie.
  • A hitelösszeg az ingatlan értékének maximum 80 százalékát érheti el.
  • Kedvezményes, fix kamatozás: maximum 2,5 százalék.
  • Kiszámítható törlesztőrészletek.
  • Energiahatékony otthonba költözés lehetősége.
  • A hitelösszeg az ingatlan értékének maximum 80 százalékát érheti el.
  • A hitel felvételéhez megfelelő jövedelmi helyzet szükséges.

Ez egy rendkívül népszerű konstrukció. Már a bevezetéséről szóló hírek után tömegek érdeklődtek a bankokban a lehetőségről. Ez jól mutatja, hogy egy hiánypótló hitelterméket sikerült megalkotni.

A hitel igénylésének menete

A hiteligénylőnek fel kell keresnie egy programban részt vevő valamelyik kereskedelmi bankot.

A bank elvégzi a hitelbírálatot.

Amennyiben a hitelbírálat pozitív, a bank szerződést köt a hiteligénylővel.

A hitelt a bank utalja az ingatlan vételárára jogosult személynek.

Az MNB hitel egy jó lehetőség azoknak, akik energiahatékony otthont szeretnének vásárolni vagy építeni. A kedvezményes kamatozás és a kiszámítható törlesztőrészletek miatt ez a hiteltípus akár jelentős megtakarítást is jelenthet az ingatlanvásárláskor vagy építéskor.

A zöld hitel kalkulátor

A zöld hitel kalkulátor egy hasznos program, ami lehetővé teszi a hitelfelvevők számára, hogy megbecsüljék a hitelük várható költségeit és visszafizetési feltételeit.

A kalkulátor segít az érdeklődőknek megérteni, hogy mennyibe kerülne egy olyan hitel felvétele, amelyet kifejezetten környezetbarát célokra szánnak (energiatakarékos otthonok).

A kalkulátor lehetőséget kínál a hitelösszeg és a futamidő, majd kiszámolja a havi törlesztőrészletet és az összes költséget. Ezen információk alapján a felhasználók könnyebben dönthetnek a hitelfelvételről és az érdekes ajánlatok kiválasztásáról.

A kalkulátorok segítségével az ügyfelek összehasonlíthatják a különböző zöld hitelajánlatokat, hogy megtalálják a legmegfelelőbbet az igényeikhez és pénzügyi helyzetükhöz. Így hozzájárulnak a fenntartható fejlődéshez és a környezettudatosság előmozdításához a pénzügyi szektorban.

A kalkulátor egy hasznos eszköz, amely segít az embereknek átlátni és tervezni a zöld hitelfelvétellel járó pénzügyi kötelezettségeiket, és támogatja a környezettudatos pénzügyi döntéseket.

Zöld otthon program – zöld otthon hitel – NHP zöld hitel

A zöld otthon program, a zöld otthon hitel és az NHP zöld hitel három különbözőnek tűnő, de egymással összefüggő hitelkonstrukció, amelyek az energiahatékony otthonok vásárlásának, építésének finanszírozását célozzák.

Zöld otthon program

A zöld otthon program egy 300 milliárd forintos keretösszegű állami támogatási program, amely 2021. október 4-én indult. A program keretében az MNB 0 százalékos kamat mellett biztosít refinanszírozási forrást a hitelintézeteknek, amelyek ezt a forrást maximum 2,5 százalékos kamat mellett hitelezik tovább a lakossági ügyfelek részére. A zöld otthon programban elérhető jelzáloghitelek „NHP Zöld Otthon Hitel” minősítéssel rendelkeznek.

Zöld otthon hitel

A zöld otthon hitel egy lakossági hitelkonstrukció, amely az MNB zöld otthon programja keretében nyújtható. A hitelfelvétel feltételei a következők:

  • Legalább BB energetikai besorolású új ingatlan vásárlása vagy építése.
  • Az energetikai tanúsító által számított összesített energetikai jellemző értéke évente legfeljebb 80 kWh lehet a lakás egy négyzetméterére számítva.
  • Kizárólag lakhatási célú ingatlanvásárlás vagy építés finanszírozható.
  • Az adósnak az ingatlanba be kell költöznie.
  • A hitelösszeg az ingatlan értékének maximum 80 százalékát érheti el.

NHP zöld hitel

Az NHP zöld hitel az MNB zöld otthon programjában elérhető jelzáloghitelek általános megnevezése. A hiteltípusra a fentiekben ismertetett feltételek vonatkoznak.

A zöld otthon program egy állami támogatási program, míg a zöld otthon hitel és az NHP zöld hitel piaci hitelkonstrukciók.

A zöld otthon program, a zöld otthon hitel és az NHP zöld hitel egyaránt jó lehetőséget kínálnak azoknak, akik energiahatékony otthont szeretnének vásárolni vagy építeni.

Bár vannak bizonyos eltérések az elnevezések között, a közbeszédben ugyanazt a hitelkonstrukciót jelentik.

A kedvezményes kamatozás és a kiszámítható törlesztőrészletek miatt ez a három hiteltípus akár jelentős megtakarítást is jelenthet az ingatlanvásárlás vagy építés során.

Zöld otthon hitel

Zöld hitel – díjak és költségek

Számos díj és költség merülhet fel a Zöld hitel igénylésekor. Ezek közül többet is elengedhetnek a bankok, hogy ezzel tegyék vonzóbbá a saját ajánlatukat.

Többnyire az alábbi költségek merülnek fel:

  • a folyósítás díja 0,75 százalék, maximum 100 ezer forint
  • a tulajdoni lap díja – 3.600 forint
  • a térképmásolat díja – 3 ezer forint
  • az értékbecslés díja – változó, 40 ezer forint körül
  • a jelzálogbejegyzés díja – 12.600 forint
  • a helyszíni szemle díja – változó, 30 ezer forint körül
  • a műszaki felülvizsgálat díja – változó, 20 ezer forint körül

A közjegyzői díjat közvetlenül a közjegyzőnek kell kifizetni. A kötelezően megkötendő lakásbiztosítást a biztosítónak fizetjük ki.

Környezettudatos hitel környezettudatos embereknek

A környezettudatos hitel a modern társadalom egyik érdekes jelensége, ami mélyebb kérdéseket vet fel a fenntarthatóságról, az etikáról és a gazdaságról.

Azok, akik a környezettudatos hitelt választják, egy olyan úton járnak, ami nem csupán a pénzügyi stabilitást keresi, hanem az emberi kapcsolatok és a természet iránti felelősséget is szem előtt tartja.

Ez a hitelforma alapvetően azon az elgondoláson nyugszik, hogy a gazdaság és a környezet nem két elkülönült dolog, hanem szorosan összefonódik.

A környezettudatos hitel azon alapszik, hogy az embereknek vállalniuk kell a felelősséget a környezetért, és pénzügyi döntéseikkel is támogatniuk kell a fenntartható gyakorlatokat.

Ez a fajta hitel lehetőséget nyújt arra, hogy az emberek tudatosan befolyásolják a gazdaságot, és ösztönözzék a vállalatokat a környezetbarát és etikus gyakorlatokra.

A környezettudatos hitel nem csupán egy pénzügyi eszköz, hanem egy álláspont is, amely arra ösztönzi az embereket, hogy hosszú távon gondolkodjanak és cselekedjenek.

A környezettudatos hitel felvételekor az ember nem csupán a jelenbeli szükségleteire gondol, hanem a jövő generációk érdekét is figyelembe veszi. Ez a megközelítés azt is sugallja, hogy az embereknek nem csak a jövő generációknak, hanem az egész ökoszisztémának és a bolygónak is tartoznak valamivel.

A környezettudatos hitel lehetőséget nyújt arra, hogy az emberek pénzügyi hatalmukat használják arra, hogy pozitív változást hozzanak a világban.

Ez egyfajta aktív részvétel a fenntartható jövő megteremtésében, és egy olyan erkölcsi álláspontot képvisel, amely a profit helyett az emberek és a környezet iránti felelősséget tartja elsődlegesnek.

A környezettudatos hitel arra ösztönzi az embereket, hogy ne csak saját érdekeiket, hanem az egész közösség és a természet érdekeit is szem előtt tartsák.

Ez egy olyan megközelítés, ami mélyebb értelmet ad a pénzügyeknek, és lehetőséget nyújt arra, hogy az emberek ne csak fogyasszanak, hanem felelősségteljesen és tudatosan cselekedjenek.

A környezettudatos hitel azt is hangsúlyozza, hogy az emberi boldogság nem csak a vagyonon és a fogyasztáson múlik, hanem az értékeken, az etikán és az emberi kapcsolatokon is.

Ez arra ösztönzi az embereket, hogy ne csak a materiális dolgokban keressék a boldogságot, hanem a fenntarthatóság és az ökológiai tudatosság terén is.

A környezettudatos hitel nem csak egy pénzügyi termék, hanem egy álláspont, amely arra ösztönzi az embereket, hogy gondolkodjanak el mélyebben a pénzügyek és a fenntarthatóság kapcsolatáról, és vállalják a felelősséget a jövőért.

Ez egy olyan út, amely a gazdaságot és az emberi értékeket is összekapcsolja, és arra ösztönzi az embereket, hogy ne csak a jelenben, hanem a jövőben is tartsák szem előtt az emberi, társadalmi és ökológiai érdekeket.

Zöld hitel – nem csak családoknak

A hitel egyik feltétele, hogy nem kell házasnak lenni az igényléshez.

Ez valójában nem is feltétel. A bankok mégis hangsúlyozzák ezt, hiszen hazánkban az eddig elérhető támogatások leginkább a családokat támogatták, így ez került be a köztudatba.

Mivel a zöld hitelt egyedülállók is igényelhetik, ez egy kivétel, ezért tartják fontosnak ennek a hangsúlyozását a bankok.

A hitel igényléséhez nem kell tehát házasságban élni, de még élettársra sincs szükség az igényléshez. Ez egy egyedülálló lehetőség az egyedülállóknak, hiszen ők eddig el voltak zárva az állami támogatásoktól.

Ebben az esetben azonban nincsenek kizárva. Egyedülállók is igényelhetnek zöld hitelt.

Ugyanez a helyzet a gyermektelenekkel, és azokkal, akik nem terveznek gyermeket. A gyermektelenek is igényelhetnek hitelt. Az államilag támogatott konstrukciók között ez igazi ritkaság.

A CSOK vagy a Babaváró hitel igényléséhez is szükség van gyermekre, vagy arra, hogy az igénylő vállalja, hogy gyermeke fog születni.

Ezzel a feltétellel, illetve ennek a feltételnek a hiányával, sokkal szélesebb körben érhető el a hitel, mint a többi támogatott hitelfajta. Azok is jogosultak az igénylésre, akik nem szeretnének gyermeket, vagy még nem tartanak ott az életükben, hogy erről döntöttek volna.

Mivel a gyermektelen egyedülállók is igényelhetik a hitelt, a lehetséges igénylők száma magas, és azzal járhat, hogy a keretösszeg gyorsabban fogy el.

Hogy járul hozzá a zöld hitel a fenntartható jövőhöz?

A zöld hitel hozzájárul a fenntartható jövőhöz azáltal, hogy ösztönzi az energiahatékony otthonok vásárlását, építését.

Az energiahatékony otthonok kevesebb energiát fogyasztanak, ami csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását. Ez a környezetre gyakorolt ​​negatív hatások csökkentéséhez vezet, például az éghajlatváltozás és a légszennyezés.

Az energiahatékony otthonok kevesebb energiát fogyasztanak, ami csökkenti a rezsiköltségeket. Ez a háztartások számára jelentős megtakarítást jelenthet.

Az energiahatékony otthonok kényelmesebbek és egészségesebbek, mint a hagyományos otthonok. Ez annak köszönhető, hogy az energiahatékony otthonok jobb hőszabályozást és szellőzést biztosítanak.

A hitel egy fontos eszköz a fenntartható jövő megteremtéséhez. Azáltal, hogy ösztönzi az energiahatékony otthonok vásárlását, építését, a hitel segíthet csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását, és javítani a környezet minőségét.

Magyarországon a hitel 2021. október 4-én indult. A program keretében az MNB 0 százalékos kamat mellett biztosít refinanszírozási forrást a hitelintézeteknek, amelyek ezt a forrást maximum 2,5 százalékos kamat mellett hitelezik tovább a lakossági ügyfelek részére.

A hitel népszerűsége Magyarországon folyamatosan növekszik. A program indulása óta több mint 300 milliárd forintnyi hitelt nyújtottak a pénzintézetek.

Zöld hitel – zöld élet – zöld szív

A „zöld hitel” fogalma mély dimenziót hordoz magában, mely összefonódik a „zöld élet” és a „zöld szív” koncepcióival.

A zöld hitel nem pusztán pénzügyi termék, hanem egy életmódot és értékrendet tükröz.

A „zöld hitel” az, amikor pénzügyi döntéseinket és hiteleinket a fenntarthatóság és környezetvédelem iránti elkötelezettség vezérli. Ez lehetővé teszi, hogy olyan projekteket és beruházásokat finanszírozzunk, amelyek hozzájárulnak a bolygónk egészségéhez és a fenntartható jövőhöz.

A „zöld élet” azt jelenti, hogy mindennapi életünk során is környezettudatos döntéseket hozunk. Egy zöld életmód nemcsak energiahatékony otthonokat és elektromos járműveket jelent, hanem az is, hogy tudatosan választunk fenntartható termékeket és minimalizáljuk a hulladékot.

A „zöld szív” pedig a tudatosság és az empátia jegyében élést takarja. A zöld szív azt sugallja, hogy felelősséget érzünk a jövő generációkért, az emberi és a természeti közösségekért. A zöld szívünk irányít minket a közösségi szolgálat és a környezetvédelmi aktivizmus felé.

A zöld hitel, zöld élet és zöld szív összekapcsolása azt eredményezi, hogy a pénzügyi döntéseink nemcsak rólunk szólnak, hanem a nagyobb közösségekről és a bolygóról is. Ebben a döntésben az emberek nemcsak az anyagi gazdagságot, hanem az emberi kapcsolatokat és a természettel való harmóniát is értékelik.

A zöld hitel lehetőséget ad a fenntarthatóságra és a környezettudatosságra való áttérésre a pénzügyek terén. A zöld életmód és zöld szív pedig azt segíti elő, hogy az emberek teljes mértékben bevonódjanak az ökológiai, társadalmi és környezetvédelmi kérdésekbe, és aktívan tegyenek a fenntartható jövőért.

Ez a három fogalom együttesen egyfajta mélyebb összhangot és harmóniát teremt, melynek eredményeképpen az emberek nem csak anyagi javakat, hanem az ökológiai és emberi értékeket is megbecsülik.

A zöld hitel, zöld élet és zöld szív összekapcsolódása segít létrehozni egy fenntarthatóbb és jobb jövőt mindannyiunk számára.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Zöld hitel kalkulátor 2023 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Zöld hitel kalkulátor 2023 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Zöld hitel kalkulátor 2023 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Zöld hitel kalkulátor 2023 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Nem. A zöld hitel csak új ingatlan építésére és vásárlására fordítható, használt ingatlan korszerűsítésére nem, még akkor sem a korszerűsítés után az ingatlan eléri a BB energetikai besorolást.

Bármelyiken. Nincs preferált település lista. Bármelyik településen vásárolhatunk belőle új ingatlant.

Nem kell. A gyermekvállalás nem feltétele a zöld hitelhez jutásnak.

Igen. A zöld hitelt egyedülállók is igényelhetik.

A jelenlegi ismereteink alapján igen. Nem lesz előírás, hogy a vásárolt ingatlanban éljünk a futamidő végéig.

Nem. Zöld hitelt csak magánszemélyek igényelhetnek, vállalkozások nem.

Fix 2,5 százalék a zöld hitel kamata évente. Ezzel a zöld hitel a legkedvezőbb hitelkonstrukció Magyarországon új lakás megvásárlásához.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Bankolj okosan: Fedezd fel a Gránit Diákszámla előnyeit!

Diákként kiemelten fontos, hogy milyen bankszámlát választunk. Lehet, hogy ez lesz az első bankszámlánk. Bankolj okosan! Fedezd fel a Gránit Diákszámla előnyeit! Szakértőin segítenek ebben neked. Mutatjuk, hogy lesz fontos.

Tovább olvasom
Milyen rendszeres befektetési lehetőségek közül választhatunk?

Ha befektetéseinket rendszeresen szeretnénk gyarapítani, több lehetőség közül is választhatunk. Részletesen bemutatjuk a bankbetétet, a lakástakarékot és a nyugdíjcélú megtakarításokat. Végül röviden írunk arról, hogy bár az állampapír nem egy rendszeres befektetési lehetőség, de akár az is lehet.

Tovább olvasom
5 ok, amiért megéri az UniCredit Fix Kamat személyi kölcsönét választani

A személyi kölcsön felhasználása szabad, ezért is olyan népszerű. Számos személyi kölcsön közül választhatunk, és ez a választás nem mindig könnyű. De melyik lehet a legjobb számunkra? Mi alapján válasszunk? Szakértőink segítenek: íme, 5 ok, amiért megéri az UniCredit Fix Kamat személyi kölcsönét választani.

Tovább olvasom
Júniusban indul az új otthonfelújítási program: ismerd meg a részleteket!

Lakásfelújítást tervezők, felkészülni! Indul az új otthonfelújítási program. Akár 6 millió forintot is kaphatunk kedvezményes kölcsön és vissza nem térítendő támogatás formájában. És bár önerőre is szükség lesz, a lehetőség adott. A júniusban induló program részleteit fokozatosan ismerhetjük meg. Mutatjuk, mit tudunk eddig.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával