Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

A térképmásolat fontossága egy lakáshitelnél

2021.08.24.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 10:24

A térképmásolat szerepel a lakáshitelek igényléséhez szükséges dokumentumok listáján, méghozzá kiemelt helyen!

A térképmásolat fontossága egy lakáshitelnél

Egy lakáshitel igénylésekor rengeteg dologra kell figyelni, számtalan dokumentumot kell beszerezni, és ezek között találhatjuk meg a térképmásolatot is. A rengeteg teendő mellett azonban sokszor elsikkadnak olyan, aprónak tűnő, mégis meghatározó információk, amelyeken akár a hiteligénylés is elbukhat. Az alábbi cikkben arról lesz szó, hogy mire kell figyelni a térképmásolat kapcsán.

Miért fontos a térképmásolat?

A hitelfelvételnél természetesen ellenőrzik a térképmásolatot, és a helyszíni szemle során összevetik azt az ingatlannal is. Akadhatnak különbségek, melyek egy része nem különösebben számít, ám olyanok is, amelyek esetén a hiteligénylés elutasításra kerül, avagy csak később, a hibák korrigálása után valósulhat meg. Az előbbire példa a betonalap nélküli fészer, ami – mivel áthelyezhető, illetve nyom nélkül el is bontható, nem számít a hitelfelvétel szempontjából akkor sem, ha nem szerepel a térképmásolaton, ha viszont rendelkezik betonalappal, az már problémát jelent.

Milyen problémákat okozhat a valóság és a térképmásolat közötti különbség?

Nagyban függ attól, hogy mik ezek a különbségek, de bankfüggő is. Van olyan bank, amely azonnal elutasítja a kérelmet, ha ilyesmit tapasztal, de akad olyan is, amely csupán visszaküldi a dokumentációt javításra, vagy kiegészítésre. Akadhat olyan eset is, amikor nem akad meg a hitel igénylésének folyamata, viszont az ingatlan értékét valamivel alacsonyabb összegben határozzák meg.

Hogy lehet megoldani a problémát?

A térképmásolat kiegészítéseinek elkészítését kizárólag földmérő végezheti el, tehát, ha a fentebb említett problémák valamelyikét tapasztaljuk, akkor egy szakembert kell felkérnünk a munkára. Szerencsére ez a feladat nem túl időigényes, az ára sem túlságosan magas, viszont lehetséges, hogy sokáig tart majd egy olyan földmérő megtalálása, aki rövid időn belül el tudja végezni a kiegészítést. Fontos, hogy ha ez az ügy elhúzódik, akkor időközben lejárhat a hitelbírálati határidő, és, ha ez megtörténik, újra össze kell gyűjteni a dokumentumokat, majd új hitelkérelmet kell beadni.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Minden, amit az építési hitelről tudni érdemes

Minden, amit az építési hitelről tudni érdemes

2020.06.04.

Sokan választják a saját ház építését a használt ingatlan megvásárlása helyett, hiszen így olyan otthonba költözhetnek be, ami minden tekintetben megfelel az igényeiknek, ráadásul erre többféle állami támogatás is igényelhető, mint például a CSOK, vagy akár a babaváró hitelt is megemlíthetjük. Vannak azonban olyan esetek, amikor ez nem elegendő, vagy jogosultság nincs rá – az építési hitel azonban segíthet megoldani a problémát!

Tovább olvasom
Mi a különbség a CSOK és a babaváró támogatás között?

Mi a különbség a CSOK és a babaváró támogatás között?

2019.05.10.

Mióta megjelent a CSOK 2019-es módosítása, számtalanszor tették már fel nekünk a fenti kérdést. A CSOK két részre bontható. A vissza nem térítendő támogatásra és a kamattámogatott hitelre. A babaváró támogatás tulajdonképpen egy kedvezményes hitelkonstrukció. Ebben a cikkben a két hitelt hasonlítjuk össze azért, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba. Lássuk először a CSOK kamattámogatott hitelt!

Tovább olvasom
Lakáshitelt önerő nélkül?

Lakáshitelt önerő nélkül?

2019.01.17.

Lakáshitelt önerő nélkül? Manapság ez sajnos már nem lehetséges, köszönhetően a JTM szabályozásnak. Ha nem rendelkezel megtakarítással, akkor komoly akadályokba ütközhetsz egy lakáshitel felvételekor, de természetesen nem megoldhatatlan ez a helyzet sem.

Tovább olvasom
Tulajdoni lap lekérése – minden tudnivaló egy helyen

Tulajdoni lap lekérése – minden tudnivaló egy helyen

2023.09.20.

A tulajdoni lap egy dokumentum. Ingatlannal kapcsolatos ügyek intézése közben találkozhatunk vele. Mikor van szükségünk tulajdoni lapra? Mire jó? Mit tartalmaz? Minden tudnivaló egy helyen.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával