Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Leggyakoribb tévhitek a hitelkiváltásról

2021.08.02.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 10:30

Számos esetben érdemes élni a hitelkiváltás lehetőségével, sőt mondhatjuk, hogy az esetek többségében. Azonban a hitelkiváltásról sajnos jó néhány tévhit kering a köztudatban, amelyek megakadályozzák az embereket a váltásban. Összegyűjtöttük a tévhitek közül a leggyakrabban előfordulókat.

Leggyakoribb tévhitek a hitelkiváltásról

Milyen tévhitek keringenek jelenleg a hitelkiváltásról?

A hitelkiváltás arra ad lehetőséget, hogy a meglévő hitelt kiválthassuk egy alacsonyabb kamatozású, olcsóbb és biztonságosabb megoldásra. Emiatt bizonyos időközönként érdemes átnézni a felvett hiteleket, és amennyiben van jobb a piacon, élni a hitelkiváltás nyújtotta lehetőséggel. Azonban számos tévhit kering a hitelkiváltásról az emberek körében – mutatjuk, hogy melyek ezek a félreértések. Gyakori tévhit, hogy a szülők elvesztik a gyerekek után járó tartozáselengedés lehetőségét. Ettől nem kell félni, hiszen a kiváltásra igényelt hitelből is elengedésre kerül a tartozás. Ez azt jelenti, hogy a második gyermek megszületésekor egymillió forint, a harmadik gyermek megszületésekor pedig négymillió forint kerül elengedésre a tartozásból.

Folytatódik a gyakori tévhitek sora…

További gyakori tévhit, hogy a kapcsolódó költségek miatt nem éri meg kiváltani a meglévő hitelt. Egyáltalán nem biztos, hogy a kapcsolódó költségek miatt nem éri meg kiváltani a meglévő kölcsönt. Mindenképpen végezni kell egy számítást, amelynél figyelembe kell venni a törlesztőrészleteket. Az esetek többségénél hamar kiderül, hogy még a plusz költségek ellenére is megéri kiváltani a meglévő kölcsönt. Szintén gyakori tévhit, hogy nem igényelhető nagyobb összeg a meglévő hitelnél. Ez sem igaz, bátran igényelhető nagyobb összeg, mint ami a hitelkiváltáshoz szükséges, csupán arra kell figyelni, hogy a meglévő fizetés lehetővé tegye a nagyobb összegű hitel felvételét. További gyakori tévhit, hogy csupán egy kölcsön váltható ki egy hitelkiváltás alkalmával. Ez sem igaz, bátran kiváltható több kölcsön is egyszerre. Ráadásul, ha mind lakáscélú, akkor a lakáshitelek kedvező kamata is elérhető. Mindemellett gyakori tévhit, hogy elvész a lakáshitelekre érvényes kedvező kamat a hitelkiváltás során. Ez nincs így, mivel a legtöbb bank úgy kezeli a lakáshitelek kiváltását, mintha lakáscélra lenne felvéve az új hitel. Amennyiben olyan bankra esik a választás, amely ezt nem teszi lehetővé, nem kell kétségbe esni: számos esetben a jelenlegi szabad célra felhasználható jelzáloghitelek kedvezőbb lehetőséget nyújtanak, mint a hét-nyolc éve felvett lakáshitelek.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Mennyit spórolhatunk a hitelkiváltással?

Mennyit spórolhatunk a hitelkiváltással?

2022.01.17.

A hitelkiváltás nagy türelmet és körültekintést igényel. De megéri. Óriási összeget takaríthatunk meg. De mégis mekkora az az óriási összeg? Utánajártunk, hogy mennyit spórolhatunk a hitelkiváltással.

Tovább olvasom
Régóta törlesztett személyi kölcsön kiváltása

Régóta törlesztett személyi kölcsön kiváltása

2021.08.16.

A személyi kölcsön kiváltása különösen abban az esetben jó döntés, ha régóta törleszted – mutatjuk, mit érdemes tudnod!

Tovább olvasom
Mit jelent a Provident Otthoni Szolgáltatás?

Mit jelent a Provident Otthoni Szolgáltatás?

2018.08.26.

A Provident Otthoni Szolgáltatás lényege, hogy ha hitelt igényelsz, akkor azt bankszámla nélkül is megteheted, majd a helyszíni hitelbírálat és szerződéskötés után kézbe kapod a kívánt pénzösszeget, és ugyanígy kell törlesztened is.

Tovább olvasom
Hiteligénylés online folyamata

Hiteligénylés online folyamata

2019.06.03.

Hitelre van szükséged, méghozzá a lehető leggyorsabban? Akkor semmiképp se gondolkodj bankfiókok felkeresésében és papírmunkában! A legjobb, ha a hiteligénylés online van elindítva, hiszen így időt és energiát spórolsz!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával