Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Megéri-e 2021-ben ingatlanba fektetni a pénzünket?

2021.06.16.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 08:58

Nem véletlen, hogy az ingatlan Magyarországon oly népszerű befektetési forma. Annak ellenére is, hogy a gyors megtérülés már a múlté. Azonban ingatlanba fektetni csak akkor érdemes, ha megfelel a hosszabb távú megtérülés. Vajon 2021-ben is érdemes ingatlanba fektetni a pénzünket?

Megéri-e 2021-ben ingatlanba fektetni a pénzünket?

Érdemes idén is ingatlanba fektetni

2021-ben is érdemes ingatlanba fektetni, azonban fontos, hogy a vásárlást gondos körültekintés előzze meg. Két tényező miatt jó befektetés az ingatlan, egyrészt a bérleti díj, másrészt pedig a potenciális értéknövekedés miatt. Azonban a koronavírus-járvány következtében átalakult a bérleti kereslet és szinte megszűnt az Airbnb. Szóval ebben a bizonytalan helyzetben az értéknövekedésnek kell nagyobb súllyal megjelennie a megtérülés számításakor, hisz az ingatlanbérlés iránt érdeklődők száma jelentősen visszaesett. Ráadásul megfigyelhető, hogy az ingatlanárak nagyobb mértékben emelkedtek az utóbbi években, mint a bérleti díjak. Mivel még mindig aktuális a távoktatás, az otthoni munkavégzés és a turizmus hiánya, egyelőre nem várható a bérleti díjak emelkedése. Eközben az ingatlanárak nem változtak, továbbá az otthonteremtési támogatások miatt a kereslet is megnövekedett. Ez is alátámasztja a már említett állítást, miszerint a megtérülés számításakor az értéknövekedésnek kell nagyobb súllyal megjelennie.

Az ingatlanbefektetés időt és energiát igénylő folyamat

Mindemellett egyértelműen látszik, hogy az alacsonyabb áfakulcs és a különféle támogatások jó hatással vannak az újépítésű ingatlanok piacára. Valószínűleg a koronavírus-járvány után csökkenhet a most jellemző agglomerációs kiköltözési hullám, valamint újra fontossá válik a belváros közelsége. Természetesen nem lehet előre megjósolni, hogy a későbbiekben hol növekednek az ingatlanárak, hiszen ez számos tényezőn múlik. Azonban azt fontos megérteni, hogy az ingatlanbefektetés időt és energiát igénylő folyamat. Számításba kell venni, hogy foglalkozni kell a rezsi fizetésével, a bérlőkkel való elszámolással, a karbantartások elvégzésével, valamint természetesen az adózással. Milyen típusú ingatlant érdemes vásárolni befektetési céllal? A panellakások esetében fontos tudni, hogy válság esetén csökken az áruk, szóval nem a leginkább értékálló befektetések. Érdemes inkább újépítésű vagy használt téglalakásokban gondolkodni, hiszen értékálló beruházásnak számítanak. Mindemellett a választás során az ingatlan elhelyezkedését, az infrastrukturális ellátottságot, illetve a lakás és a társasház állapotát is figyelembe kell venni.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Forint vagy euró alapú befektetés – melyiknél magasabb a várható hozam?

Forint vagy euró alapú befektetés – melyiknél magasabb a várható hozam?

2022.08.16.

A forint vagy euró alapú befektetés közötti választás nem egyszerű, és nem csak a várható hozam miatt érdemes alaposan megfontolni a döntést.

Tovább olvasom
Vásárolj állampapírt a Gránit Bank eBank applikációjában pár kattintással!

Vásárolj állampapírt a Gránit Bank eBank applikációjában pár kattintással!

2023.11.15.

Állampapírt vásárolnál? Applikációban vásárolnál állampapírt? Végigvezetünk a folyamaton, és megmutatjuk, hogy hogyan vegyél állampapírt a Gránit Bank eBank appjában, és persze hogy miért vegyél állampapírt a Gránit Bank eBank appjában.

Tovább olvasom
Milyen rendszeres befektetési lehetőségek közül választhatunk?

Milyen rendszeres befektetési lehetőségek közül választhatunk?

2024.04.25.

Ha befektetéseinket rendszeresen szeretnénk gyarapítani, több lehetőség közül is választhatunk. Részletesen bemutatjuk a bankbetétet, a lakástakarékot és a nyugdíjcélú megtakarításokat. Végül röviden írunk arról, hogy bár az állampapír nem egy rendszeres befektetési lehetőség, de akár az is lehet.

Tovább olvasom
A vállalati kötvények népszerűsége növekszik a befektetőknél

A vállalati kötvények népszerűsége növekszik a befektetőknél

2021.09.07.

A vállalati kötvények, illetve tulajdonképpen minden kötvény komoly népszerűségnek örvendtek mindig is, ám napjainkban emelkedés figyelhető meg.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával