Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Babaváró hitel megszüntetése – hogyan történik?

2020.02.28.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 07:56

Ha érdeklődsz a babaváró hitel iránt, vagy már fel is vetted, akkor biztosan sok cikket olvastál már a témában. Mi is, de számunkra ez úgymond „munkaköri kötelesség”, viszont sehol sem találtunk olyan összefoglalást, ami azt taglalná, hogy hogyan is történik a babaváró hitel megszüntetése. Épp ezért az alábbiakban ennek pótlását olvashatod.

Babaváró hitel megszüntetése – hogyan történik?

A babaváró hitel megszüntetése alatt azt értjük, amikor a hitel támogatássá alakul, vagyis az állam 100%-ban elengedi a teljes fennálló tőketartozást. Ez abban az esetben történhet meg, ha az igénylőnek három gyermeke születik a hitelkérelem leadása után. Sajnos – vagy épp szerencsére – ott még nem tart a világ, hogy mindenkiről mindent tudjanak, éppen ezért a harmadik gyermek születését Neked kell bejelentened annál a banknál, ahol igényelted a babaváró hitelt. Eddigre már lesz rutinod ebben, hiszen az első két gyermek születésekor ugyanez a teendő a fizetési moratóriumnál, mivel az sem automatikus.

A babaváró hitel megszüntetése tehát egy bejelentéssel indul. Ám nem elegendő ezt szóban megtenned. Írásbeli nyilatkozatra is szükséged lesz, valamint be kell mutatnod a gyermek születési anyakönyvi kivonatát is. A korábbiaknál, vagyis a moratóriumnál is hasonlóképpen kell eljárnod, tehát az első két gyermeked anyakönyvi kivonatainak másolatai a banknál megtalálhatóak lesznek eddigre; ezekkel nem kell törődnöd. A bank ezek után elindít az állam felé egy igénylést, utóbbi pedig kiegyenlíti az előbbi felé a még fennálló tőketartozásodat. Ezek után nyugodtan hátradőlhetsz, hiszen nincs több dolgod, csak a gyermekeiddel kell foglalkoznod!

A babaváró hitel megszüntetése tehát nem nagy feladat, csupán időre lesz szükség hozzá, hacsak nem hármas-ikrekkel ajándékoz meg a sors. Ne felejtsd el: a bank nem tud róla, ha lépnie kell, ezért Neked kell megtenni a megszüntetéshez vezető első lépéseket! Amennyiben kérdésed lenne a témával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Babaváró hitel – mennyit kell visszafizetni, ha nem születik gyerek?

Babaváró hitel – mennyit kell visszafizetni, ha nem születik gyerek?

2021.11.09.

A Babaváró hitel egy gyermeket tervező párnak nagy segítség lehet. Ez a szabadon felhasználható kölcsön állami támogatással lehet a miénk, ha gyermeket vállalunk. A feltételeket azonban teljesíteni kell, különben a támogatást vissza kell fizetni. Utánajártunk, hogy mennyit kell visszafizetni, ha nem születik meg a vállalt gyermek.

Tovább olvasom
Hogyan változnak a Babaváró hitel feltételei 2024-ben?

Hogyan változnak a Babaváró hitel feltételei 2024-ben?

2023.09.07.

Jelentősen változik a Babaváró hitel 2024-től. A legnépszerűbb támogatást igényelni kívánók lehetőségei jelentősen csökkennek, így aki igényelne még Babaváró támogatást, annak tisztában kell lennie a változásokkal. Segítünk eligazodni.

Tovább olvasom
Babaváró hitelről 5 kérdés és válasz

Babaváró hitelről 5 kérdés és válasz

2019.06.14.

A babaváró hitelről az utóbbi idők egyik legnagyobb szenzációja, ha a hitelpiacot nézzük, így nem csoda, hogy sokan kerestek meg minket a vele kapcsolatos kérdésekkel, amik többnyire az igényléssel kapcsolatosak. Úgy gondoltuk, hogy ideje megkönnyítenünk a dolgotokat, ezért kiválogattuk az öt leggyakoribb kérdést, és kicsit bővebben kifejtjük.

Tovább olvasom
Kiderült, mire fordítják legtöbben a Babaváró hitelt

Kiderült, mire fordítják legtöbben a Babaváró hitelt

2021.09.16.

A Babaváró kölcsön a kormány Otthonteremtési programjának Szent Grálja. A népszerűsége az indulása óta töretlen. Ennek a különleges kölcsönfajtának a célja, hogy a gyermekvállalás előtt álló házaspárokat támogassák.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával