Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Lakáshitelek – Mit érdemes tudni róla?

2018.03.08.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 23. 12:55

Ha lakást szeretnél vásárolni, akkor többféle lehetőséged van, amik közül választhatsz, de általánosan elmondható, hogy a vásárlók többnyire a lakáshitelek lehetőségét választják, mivel a többi hitelkonstrukcióhoz képest ezek nyújtják a legjobb feltételeket és a legalacsonyabb kamatot.

Lakáshitelek - Mit érdemes tudni róla?

A lakáshitelek futamideje maximum 35 év, a felvehető hitelösszeg maximum 50 millió forint lehet, és a kamatozás, valamint a

törlesztőrészletek alakulása is kedvező. A felvehető összeg a fedezetül szolgáló ingatlan becsült piaci értékének 80%-a, de bevonható egy másodlagos ingatlan, vagy egy adóstárs is, valamint felvehető a Családok Otthonteremtési Kedvezménye, azaz a CSOK, vagy egy személyi kölcsön, így akár a 100%-ot is el lehet érni. Természetesen léteznek egyéb módszerek is, például találhatsz olyan ingatlant, aminek a vételára alacsonyabb, mint a piaci értéke, így könnyedén megvalósulhat az, hogy önerő nélkül veszel fel lakáshitelt. A fedezet bármilyen bel-, vagy külterületi ingatlan lehet, azaz családi ház, lakás, sorház, nyaraló, hétvégi ház, vagy akár építési telek is.

Az lakáshitelek igénylési feltételei nem különböznek az egyéb, fedezetes hitelekétől. A 18. életév betöltése kötelező, mint ahogy a minimum három hónapos munkaviszony megléte is. Ha nyugdíjas vagy, akkor az utolsó háromhavi bankszámlakivonattal, illetve a nyugdíjértesítővel is megoldhatod. Magyar állampolgárság, vagy külföldi állampolgár esetén egy állandó magyarországi lakcím is szükséges, illetve a jövedelmednek a minimálbér összegét el kell érnie. Valamint a legfontosabb kritérium: természetesen nem szerepelhetsz a KHR negatív adóslistán sem! A lakáshitelt a teljes dokumentáció beérkezését követően bírálják el, és az ügyintézés körülbelül két hetet vesz igénybe; ez idő alatt elkészül az értékbecslés, illetve a bírálat is, majd a szerződés aláírását követően, akár már másnap folyósításra is kerül!

Ha lakáshitelt szeretnél felvenni, és a feltételek teljesíthetőek a számodra, akkor mindenképp hasonlítsd össze az elérhető ajánlatokat, hogy a legjobbat választhasd közülük! Kérdésed lenne a lakáshitelekkel kapcsolatban? Vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken, szívesen segítünk!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Banki hitelek válogatottan, oldalunk segítségével

Banki hitelek válogatottan, oldalunk segítségével

2019.01.28.

A hitelfelvétel manapság már egyre egyszerűbb. Hiszen minden pénzintézetnek van weboldala, ahol részletesen olvashatunk minden hitelkonstrukcióról. Ha valaki a legjobb banki hitelt szeretné megtalálni, akkor már arra sincs szükség, hogy egyenként végignézze az összes honlapot. Oldalunk segítségével pár kattintás alatt eljuthat a számára megfelelő kölcsönig.

Tovább olvasom
JTM szabályváltozás július 1.-től!

JTM szabályváltozás július 1.-től!

2019.06.19.

Ahogy a mondás tartja, csak egyetlen dolog állandó: a változás. A pénzügyi életre is igaz ez, hogy a törvényhozást ne is említsük. A kettő összefüggése pedig egész biztos, hogy folyamatos újdonságokat jelent. Július elsejétől érvénybe lép a legújabb JTM szabályváltozás is, ami némiképp átalakítja a hitelezési folyamatokat. Lássuk a részleteit!

Tovább olvasom
Legjobb autóhitelt keresed?

Legjobb autóhitelt keresed?

2019.04.29.

Autót szeretnél vásárolni, és ehhez a legjobb autóhitelt keresed? Szinte minden pénzintézetnél találhatsz olyan hitelt, amit autóvásárlásra kínálnak, így a választék bőséges, neked csak döntened kell, hogy melyikre adod le az igénylésedet. Van azonban néhány szempont, amit érdemes figyelembe venni még a hitel felvétele előtt, ugyanis ezek alapján dől el, hogy jól jársz-e a hitelügylettel.

Tovább olvasom
Magas jövedelemmel rendelkezem. Kaphatok kedvező hitelt?

Magas jövedelemmel rendelkezem. Kaphatok kedvező hitelt?

2018.10.30.

Nagy általánosságban elmondható, hogy a pénzintézetek, mint bárki más, aki üzlettel foglalkozik, a legkisebb kockázattal szeretnék a legmagasabb nyereséget elérni. A magas jövedelemmel rendelkező ügyfeleknél a bank mindig kisebb kockázattal számol.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával