Szükséges a lakásbiztosítás?

Igen. A lakásbiztosítás megkötése fontos, és kötelező, ha szeretnétek biztonságban tudni a vagyonotokat és az ingatlanotokat, hiszen egy nem várt káresemény esetén a biztosító állja a helyreállítással kapcsolatos károkat. Van azonban egy plusz lehetőség, amely nem kötelező, de szintén erősen ajánlott. Ez a hitelfedezeti biztosítás, mely akkor véd benneteket, ha valamilyen oknál fogva nem tudjátok fizetni a hitelt, például a munkahely elvesztése, vagy hosszabb betegség, táppénz miatt, tehát egy nem várt, előre nem látható élethelyzetben nyújt segítséget a hitelfedezeti biztosítás.

+1 Tipp! Manapság mindenki rohan, elfoglalt, ezer dolga van, így bárkivel előfordulhat, hogy megfeledkezik a fontos teendőiről. az egyik legfontosabb feladat, ha az embernek hitele van, hogy az esedékesség időpontjában befizesse a havi törlesztőrészletet. azonban, hogy ne kelljen mindig azon izgulni, hogy határidőre befizesd az összeget és ne felejtsd el az utalást, célszerű csoportos beszedési megbízást adni a számlavezető banknak, aki minden hónapban elutalja helyettünk a törlesztőrészletet, akkor is ha az esedékesség éppen ünnepnapra, hétvégére, munkaszüneti napra, vagy bankszüneti napra esik. A csoportos beszedési megbízást elég egyszer beállítanunk, nem kell rendszeresen, havonta emlékeztetni magunkat a fizetési határidőre, a bank elvégzi helyettünk a feladatot, és leveszi rólunk a terhet, így nem fordulhat elő, hogy elfelejted fizetni a hitel törlesztőrészletét. A csoportos beszedési megbízást netbankon keresztül is beállíthatod, megadhatod az időszakot, az utalási napot, így tényleg nem kell ezzel foglalkoznod.

További kérdés kategóriák

Ajánlott hitelek

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Hogyan gyorsítható a lakáshitel-felvétel folyamata?

Hogyan gyorsítható a lakáshitel-felvétel folyamata?

2021.04.21.

A lakáshitel-igényléshez több lépcsőfokot kell megugrani. A banknak be kell mutatnunk a jövedelemigazolásunkat, fel kell becsültetnünk a megvásárolni kívánt ingatlant, várnunk kell a hitelbírálatra. Ezen kívül a szerződéskötés, a zálogjog bejegyzése, a közokiratba foglalás, valamint a hitel folyósítása mind időbe kerül. De meggyorsítható-e a lakáshitel felvétel folyamata?

Tovább olvasom
OTP hitelkiváltó kölcsöne

OTP hitelkiváltó kölcsöne

2019.04.30.

Enyhíteni szeretnél a törlesztési kötelezettségeiden? Számos lehetőséged van arra, hogy kiváltsd a hiteledet, de érdemes előtte alaposan tájékozódnod, hogy biztosan jobban járj, mint a jelenlegi kölcsönöddel. Mi most az OTP hitelkiváltó konstrukcióját vesszük górcső alá.

Tovább olvasom
Földhivatali ügyintézés online? Megoldható!

Földhivatali ügyintézés online? Megoldható!

2019.11.14.

Egy lakáshitel igénylésekor rengeteg dokumentumot kell beszerezni. Még annál is több egyéb tennivaló van, ami ahhoz szükséges, hogy a megvásárolt ingatlan a tulajdonunkba kerülhessen; például a földhivatalban is muszáj lesz megfordulnunk.

Tovább olvasom
Miért válaszd a Cofidis Megújuló hitelét?

Miért válaszd a Cofidis Megújuló hitelét?

2021.02.22.

A Cofidis Megújuló Hitel egy személyi kölcsön, amelynek néhány tulajdonsága érdemessé teszi a figyelemre; az alábbiakból mindent megtudhatsz róla.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával