Honnan tudjuk, hogy megfelelő-e a jövedelmünk?

A Raiffeisen lakáshitel kalkulátor komoly segítséget nyújt abban, hogy megtudjátok, milyen feltételekkel kaphattok lakáshitelt, hiszen ez megmutatja, hogy a számotokra szükséges kölcsön összege és a havi jövedelmetek mellet milyen feltételekre számíthattok. Emellett fontos azonban, hogy legalább három hónap folyamatos munkaviszonnyal rendelkezzetek, a munkaszerződésetek pedig határozatlan munkaidőre szóljon, a próbaidő nem elfogadható státusz a hitel igénylésekor.

Ha nem munkavállalóként, hanem vállalkozóként igényelnétek a hitelt, akkor egyéni és társas vállalkozás tulajdonosaként is fordulhattok a Raiffeisen Bankhoz kölcsönért. Lehet, a cég kft., bt., vagy kkt. is. Vállalkozóként legalább 12 hónap folyamatos gazdasági tevékenység igazolása szükséges, valamint legalább egy lezárt üzleti év.

Ha nem lesz adóstársad, hanem egyedül igényled a Raiffeisen lakáshitelt, akkor minimum 180 ezer forint nettó jövedelemmel kell rendelkezned, adóstárssal pedig fejenként 180 ezer forint igazolható jövedelem az elvárt. Ha ketten vagytok a hitelben és egyikőtök jövedelme nem éri el a 180 ezer forintot, vagy nincs igazolható jövedelme, akkor a másik félnek legalább 200 ezer forintot kell igazolnia jövedelemként. Jövedelemként elfogadható a havi rendszeres pótlék, rendszeres napidíj, mozgóbér, jutalék, teljesítménybér, nyugdíj, külföldi nyugdíj, CSED, GYES, GYED. A gyermekgondozási díj adóstársnak elfogadható, de ha egyedül igényelsz hitelt, akkor csak kiegészítő jövedelem lehet, mellette egyéb jövedelemmel is rendelkezned kell. Kiegészítő jövedelemnek számít a családi pótlék, a tiszteletdíj, a megbízási díj, a háztartási tartásdíj, cafeteria és az osztalék is.

Külföldről érkező jövedelmet Svájcból, Izlandról, Liechtensteinből és Norvégiából fogadnak el az Európai Unió tagállamai mellett.

További kérdés kategóriák

Ajánlott hitelek

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Mi kell a babaváró hitelhez

Mi kell a babaváró hitelhez

2020.06.22.

Mi kell a babaváró hitelhez? Ezt a kérdést sokan felteszik maguknak, hiszen az utóbbi időszakban létrehozott családtámogatási intézkedések egyik fontos eleméről van szó, amely nagyon népszerű.

Tovább olvasom
Már elérhető a Bónusz Magyar Állampapír

Már elérhető a Bónusz Magyar Állampapír

2022.11.02.

A Bónusz Magyar Állampapír a legújabb konstrukció, amelybe fektetheted a pénzedet; lássuk, mit kell tudni róla!

Tovább olvasom
Van már hitelem, vehetek fel másikat?

Van már hitelem, vehetek fel másikat?

2018.10.03.

Bármikor bekövetkezhet, hogy hitelhez kell folyamodnod, és az is előfordulhat, hogy úgy alakul a helyzet, hogy további hitelre van szükséged. A kérdés az, ha van már hitelem, akkor kaphatok-e még kölcsönt, és ha igen, hogyan.

Tovább olvasom
Így válassz lakásbiztosítást hitel mellé

Így válassz lakásbiztosítást hitel mellé

2023.12.20.

A lakásbiztosítás a lakáshitel mellé kötelező. De ez nem csak a biztosítótársaságoknak fontos. Utánajártunk, hogy mi az a lakásbiztosítás, és annak is, hogy hogyan válasszunk lakásbiztosítást lakáshitel mellé. És annak is, hogy ez miért jó a biztosítottnak. Íme, a részletek.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával