Hogyan történik a hitel folyósítása, és mi történik azután, hogy megkaptam a pénzt?

A teljes hitelösszeg folyósítása azután történik meg, hogy lezajlott a hitelbírálat, minden személyes okmányod, fizetési, munkáltatói papírod rendben van, lezajlott a KHR-lista ellenőrzés, Ellátok a bankkal közösen a számodra legmegfelelőbb konstrukciót és hitelcsomagot, megtörtént a fedezetként szolgáló ingatlan értékbecslése. Ha mindent rendben talált a bank és nincs akadálya a hitel kiutalásának, néhány munkanapon belül megkapod az igényelt hitelösszeget, ezután utalhatod a lakás korábbi tulajdonosainak, vagy a kivitelezőnek annak függvényében, hogy használt vagy új ingatlant vásároltál. A teljes hitelösszeg általában egy összegben érkezik meg a megadott bankszámlaszámra, de ha a hitel céltól függően szakaszosan is utalhat neked a bank. (Ez általában az úgynevezett zöld, vagy okos hitelek esetén történik, építésnél, vagy bővítésnél, ahol meghatározott idő áll rendelkezésre, hogy az építkezés bizonyos szakaszait teljesítsd és Az építkezés készültségi fokától függ a következő pénzösszeg folyósítása. Amikor egy fázis elkészül, a bank elutalja neked a következő részletet is.)

A hitelösszeg szinte minden esetben az OTP Banknál vezetett lakossági folyószámlára érkezik meg, ritka kivétel, amikor készpénzben kapod meg a pénzt mert az eladóidnak esetleg nincs bankszámlája.

A törlesztés egyik alapvető feltétele, hogy csak és kizárólag az OTP-nél vezetett számládról utálhatod, vagy vonhatják le a havi részletet az esedékességkor. Amennyiben az OTP lakáshitel a legmegfelelőbb számodra, de nem vagy az OTP ügyfele akkor feltétele lehet a hitelfelvételnek, hogy hogy náluk is nyiss egy bankszámlát, de nem kell minden tranzakciót erről a számláról intézned, sőt az sem feltétel, hogy a munka béred, vagy nyugdíjad erre a bankszámlára érkezzen. Ha nem használod aktívan, ha az OTP számládat, nem jelent hátrányt számodra, de ha ezt használod a mindennapokban, és a havi jövedelmed is ide érkezik, azt viszont díjazza a bank.

Szintén gyakran felmerülő kérdés, hogy mi alapján dönti el a bank, Hogy a hiteltörlesztése a hónap melyik napjára esik. Az esedékesség minden hónapban ugyanazon a napon lesz a teljes futamidő alatt. Egyébként a bank veled egyeztetve dönti el, hogy a hónap hányadik napja legyen a törlesztés napja, azzal az egy feltétellel, hogy a törlesztésének a hónap 1. és 28. napja közé kell esnie, a hitel folyósításától pedig 31 napon belül meg kell történnie ha az első törlesztésének.

További kérdés kategóriák

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

5 érv, amiért érdemes értékpapírszámlát nyitnod

5 érv, amiért érdemes értékpapírszámlát nyitnod

2023.10.24.

Az értékpapírszámla alapja lehet a befektetéseinknek. Megnéztük, hogy miért érdemes értékpapírszámlát nyitni, és azt is, hogy milyen előnyei lehetnek a használatának. Utánajártunk a lehetőségeknek, a kedvezményeknek és az értékpapír befektetések hasznának – az életünkre.

Tovább olvasom
A biztosítás az egyik legnépszerűbb részvénypiaci ágazat

A biztosítás az egyik legnépszerűbb részvénypiaci ágazat

2021.08.17.

A részvénypiac változékony, ám úgy tűnik, hogy a biztosítási ág jelenleg a legstabilabb és legnépszerűbb – mutatjuk, mire kell figyelned, ha beszállnál!

Tovább olvasom
Banki hitelt válogatottan, oldalunk segítségével

Banki hitelt válogatottan, oldalunk segítségével

2019.02.26.

A hitelfelvétel manapság már egyre egyszerűbb, hiszen minden pénzintézetnek van weboldala, ahol részletesen olvashatunk minden hitelkonstrukcióról. Ha valaki a legjobb banki hitelt szeretné megtalálni, akkor már arra sincs szükség, hogy egyenként végignézze az összes honlapot. Hiszen oldalunk segítségével pár kattintás alatt eljuthat a számára megfelelő kölcsönig.

Tovább olvasom
Hol érdemes személyi kölcsönt felvenni?

Hol érdemes személyi kölcsönt felvenni?

2018.05.31.

Ahhoz, hogy egyértelműen meg tudjuk válaszolni a kérdést, miszerint hol érdemes felvenni a személyi kölcsönt, több szempontot is meg kell vizsgálni, hiszen nem minden bank kínálja ezt a hitelterméket ugyanolyan feltételekkel. Ráadásul a személyi kölcsönnek többféle verziója is megtalálható a piacon, tehát érdemes alaposan mérlegelni, hogy melyiket is vegyük fel!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával