fbpx
Hirdetés

5+1 fontos tudnivaló, ha kiváltanád meglévő hiteledet

2021.05.24.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 11:22

Kiváltanád meglévő hiteledet? Akkor érdemes elolvasnod alábbi cikkünket, melyben megosztunk veled néhány fontos tudnivalót!

5+1 fontos tudnivaló, ha kiváltanád meglévő hiteledet

Ha kiváltanád meglévő hiteledet, akkor azon kevesek közé tartozol, akik tudatosan kezelik a pénzügyeiket. A hitelkiváltás ugyanis komoly megtakarítást is eredményezhet, hiszen egy rossz konstrukció nem csak magasabb havi törlesztést jelent, de magasabb költségeket is, amik nem a Te céljaidat szolgálják, ráadásul a kamatkockázatot is csökkentheted így.

1. Válassz egy kifejezetten erre a célra készült konstrukciót!

Ha kiváltanád meglévő hiteledet, akkor egy erre szolgáló konstrukció esetében nem kell számolnod azzal, hogy a bank a meglévő törlesztőrészletedet is beleszámolja a JTM szabályozás által meghatározott keretbe, vagyis több esélyed lesz arra, hogy megkapd a hitelt. Éppen ezért a szabad felhasználású hitelekkel ez esetben nem jársz jól.

2. Készülj fel!

Mivel tulajdonképpen egy átlagos hitelfelvételről van szó – a különbség csak annyi, hogy ezzel a meglévő hiteledet váltod ki –, ugyanazon a procedúrán kell végigmenned, mint egy egyszeri hiteligénylőnek, azaz be kell szerezned a megfelelő dokumentumokat, a hiteled nem lehet elmaradásban, és persze meg kell találnod a megfelelő bankot és konstrukciót is.

3. Dönts a jelzáloghitel és a személyi kölcsön között!

A személyi kölcsön egyszerűbb és gyorsabb, viszont drágább, és nem is minden esetben megfelelő, a jelzáloghitel kedvezőbb, viszont sokkal hosszabb ideig és több procedúrával jár – a döntés a tiéd!

4. Szeretnél plusz szabadon felhasználható összeget is?

Ha kiváltanád meglévő hiteledet, akkor azt teheted ráhagyással is, azaz plusz szabadon felhasználható összeghez is juthatsz, ám csak a JTM szabályozás adta kereteken belül. Ehhez megfelelő konstrukciót kell választanod, ám nem lehetetlen megoldani.

5. Gondolj a gyermekek után járó jelzáloghitel-elengedésre is!

Ne feledd, a gyermekek után járó jelzáloghitel-elengedés a második gyermek után 1 millió forinttal, a harmadik után pedig 4 millió forinttal csökkenti a meglévő, lakáscélú hiteled tőketartozását. Tudnod kell, hogy a lehetőség a hitelkiváltást követően sem vész el, de csak akkor, ha a kiváltással kizárólag a korábbi hitelt cseréled le, és nem igényelsz plusz szabadon felhasználható összeget.

+1. A babaváró hitellel is kiválthatod meglévő hiteledet!

A babaváró hitel gyakorlatilag a legjobb lehetőség, hogy kiváltsd meglévő hiteledet, hiszen az első 5 évben kamatmentes, ha pedig ezalatt gyermeked születik, a futamidő végéig az is marad. Fontos viszont, hogy nem minden bank folyósítja hitelkiváltásra, ezért, ha ez a terved, akkor a bank kiválasztásakor ezt is vedd figyelembe!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

8,3%

Futamidő

12 hét

Hitelösszeg

50.000 Ft - 200.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

13,95%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Adósságrendező hitelt, fedezet nélkül? Van lehetőség!

Adósságrendező hitelt, fedezet nélkül? Van lehetőség!

2019.03.26.

Az adósságrendezés célja a pénzügyek leegyszerűsítése. Ha többfelé törlesztesz, esetenként magas kamattal, és már azt se tudod, kinek mennyit, akkor érdemes elgondolkodnod rajta. Az adósságrendező hitelt fedezet nélkül is igénybe lehet venni, tehát akkor sem kell lemondanod róla, ha nem tudsz ingatlant bevonni a hitelügyletbe!

Tovább olvasom
Van már hitelem, vehetek fel másikat?

Van már hitelem, vehetek fel másikat?

2018.10.03.

Bármikor bekövetkezhet, hogy hitelhez kell folyamodnod, és az is előfordulhat, hogy úgy alakul a helyzet, hogy további hitelre van szükséged. A kérdés az, ha van már hitelem, akkor kaphatok-e még kölcsönt, és ha igen, hogyan.

Tovább olvasom
Régóta törlesztett személyi kölcsön kiváltása

Régóta törlesztett személyi kölcsön kiváltása

2021.08.16.

A személyi kölcsön kiváltása különösen abban az esetben jó döntés, ha régóta törleszted – mutatjuk, mit érdemes tudnod!

Tovább olvasom
Hitelkiváltás online – hogy intézzem?

Hitelkiváltás online – hogy intézzem?

2019.02.06.

A hitelkiváltás többnyire akkor kerül szóba, ha a hitelfelvevő már nem tudja fizetni a kölcsöneit. Könnyíteni szeretne a helyzetén, pedig nem csak ebben az esetben érdemes elgondolkodni rajta. Akkor is, ha a hitelkonstrukció már elavult, és egy lényegesen jobb ajánlatra cserélnénk le. A hitelkiváltás online is megoldható, de akad ezzel kapcsolatban pár dolog, amiket érdemes tudni.

Tovább olvasom