Takarék fix jelzáloghitelek Hirdetés
2021.05.24.
Szerző: akolcson.hu

Kiváltanád meglévő hiteledet? Akkor érdemes elolvasnod alábbi cikkünket, melyben megosztunk veled néhány fontos tudnivalót!

5+1 fontos tudnivaló, ha kiváltanád meglévő hiteledet

Ha kiváltanád meglévő hiteledet, akkor azon kevesek közé tartozol, akik tudatosan kezelik a pénzügyeiket. A hitelkiváltás ugyanis komoly megtakarítást is eredményezhet, hiszen egy rossz konstrukció nem csak magasabb havi törlesztést jelent, de magasabb költségeket is, amik nem a Te céljaidat szolgálják, ráadásul a kamatkockázatot is csökkentheted így.

1. Válassz egy kifejezetten erre a célra készült konstrukciót!

Ha kiváltanád meglévő hiteledet, akkor egy erre szolgáló konstrukció esetében nem kell számolnod azzal, hogy a bank a meglévő törlesztőrészletedet is beleszámolja a JTM szabályozás által meghatározott keretbe, vagyis több esélyed lesz arra, hogy megkapd a hitelt. Éppen ezért a szabad felhasználású hitelekkel ez esetben nem jársz jól.

2. Készülj fel!

Mivel tulajdonképpen egy átlagos hitelfelvételről van szó – a különbség csak annyi, hogy ezzel a meglévő hiteledet váltod ki –, ugyanazon a procedúrán kell végigmenned, mint egy egyszeri hiteligénylőnek, azaz be kell szerezned a megfelelő dokumentumokat, a hiteled nem lehet elmaradásban, és persze meg kell találnod a megfelelő bankot és konstrukciót is.

3. Dönts a jelzáloghitel és a személyi kölcsön között!

A személyi kölcsön egyszerűbb és gyorsabb, viszont drágább, és nem is minden esetben megfelelő, a jelzáloghitel kedvezőbb, viszont sokkal hosszabb ideig és több procedúrával jár – a döntés a tiéd!

4. Szeretnél plusz szabadon felhasználható összeget is?

Ha kiváltanád meglévő hiteledet, akkor azt teheted ráhagyással is, azaz plusz szabadon felhasználható összeghez is juthatsz, ám csak a JTM szabályozás adta kereteken belül. Ehhez megfelelő konstrukciót kell választanod, ám nem lehetetlen megoldani.

5. Gondolj a gyermekek után járó jelzáloghitel-elengedésre is!

Ne feledd, a gyermekek után járó jelzáloghitel-elengedés a második gyermek után 1 millió forinttal, a harmadik után pedig 4 millió forinttal csökkenti a meglévő, lakáscélú hiteled tőketartozását. Tudnod kell, hogy a lehetőség a hitelkiváltást követően sem vész el, de csak akkor, ha a kiváltással kizárólag a korábbi hitelt cseréled le, és nem igényelsz plusz szabadon felhasználható összeget.

+1. A babaváró hitellel is kiválthatod meglévő hiteledet!

A babaváró hitel gyakorlatilag a legjobb lehetőség, hogy kiváltsd meglévő hiteledet, hiszen az első 5 évben kamatmentes, ha pedig ezalatt gyermeked születik, a futamidő végéig az is marad. Fontos viszont, hogy nem minden bank folyósítja hitelkiváltásra, ezért, ha ez a terved, akkor a bank kiválasztásakor ezt is vedd figyelembe!

Ajánlataink

Archívum

Hirdetés

Ajánlott hitelek

Provident Berendező Kölcsön

THM

9,9%

Futamidő

80 hét

Hitelösszeg

400.000 Ft - 800.000 Ft

§

Hűség Hitel

THM

16,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 6.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Jelzáloghitelt, akarok felvenni, mire érdemes figyelni?

Jelzáloghitelt, akarok felvenni, mire érdemes figyelni?

2018.07.14.

A jelzáloghitelt többnyire ingatlanvásárlásra szokás felvenni, bár ha szabad felhasználású, akkor gyakorlatilag bármire költheted, a lényeg a fedezet. Alaposan át kell gondolni, hogy mire, mennyit és hol veszel fel, mert akár rosszul is járhatsz, ha elhamarkodottan döntesz!

Tovább olvasom
Akolcson, mit nyújthat neked?

Akolcson, mit nyújthat neked?

2017.12.15.

Akolcson.hu ahol a legjobb ajánlatok kezdődnek, több bank termékeit mutatjuk meg számodra, ezért kedvedre tudsz válogatni az ajánlatok között és 1 perc alatt online le is tudod adni az ígénylésedet.

Tovább olvasom
OTP hitelkiváltó kölcsöne

OTP hitelkiváltó kölcsöne

2019.04.30.

Enyhíteni szeretnél a törlesztési kötelezettségeiden? Számos lehetőséged van arra, hogy kiváltsd a hiteledet, de érdemes előtte alaposan tájékozódnod, hogy biztosan jobban járj, mint a jelenlegi kölcsönöddel. Mi most az OTP hitelkiváltó konstrukcióját vesszük górcső alá.

Tovább olvasom
Az adósságrendező hitel előnyei

Az adósságrendező hitel előnyei

2021.10.01.

Az adósságrendező hitellel kiválthatjuk meglévő hiteleinket egyetlen újra. Így havonta csak egy törlesztőrészletet kell fizetnünk, és csökkennek a kiadásink is. Mikor érdemes egy hitelbe rendezni az adósságainkat? Mire figyeljünk az adósságrendező hitel kiválasztásakor? Mikor éri meg nekünk? Utánajártunk.

Tovább olvasom