fbpx
Hirdetés

5+1 fontos tudnivaló, ha kiváltanád meglévő hiteledet

2021.05.24.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 11:22

Kiváltanád meglévő hiteledet? Akkor érdemes elolvasnod alábbi cikkünket, melyben megosztunk veled néhány fontos tudnivalót!

5+1 fontos tudnivaló, ha kiváltanád meglévő hiteledet

Ha kiváltanád meglévő hiteledet, akkor azon kevesek közé tartozol, akik tudatosan kezelik a pénzügyeiket. A hitelkiváltás ugyanis komoly megtakarítást is eredményezhet, hiszen egy rossz konstrukció nem csak magasabb havi törlesztést jelent, de magasabb költségeket is, amik nem a Te céljaidat szolgálják, ráadásul a kamatkockázatot is csökkentheted így.

1. Válassz egy kifejezetten erre a célra készült konstrukciót!

Ha kiváltanád meglévő hiteledet, akkor egy erre szolgáló konstrukció esetében nem kell számolnod azzal, hogy a bank a meglévő törlesztőrészletedet is beleszámolja a JTM szabályozás által meghatározott keretbe, vagyis több esélyed lesz arra, hogy megkapd a hitelt. Éppen ezért a szabad felhasználású hitelekkel ez esetben nem jársz jól.

2. Készülj fel!

Mivel tulajdonképpen egy átlagos hitelfelvételről van szó – a különbség csak annyi, hogy ezzel a meglévő hiteledet váltod ki –, ugyanazon a procedúrán kell végigmenned, mint egy egyszeri hiteligénylőnek, azaz be kell szerezned a megfelelő dokumentumokat, a hiteled nem lehet elmaradásban, és persze meg kell találnod a megfelelő bankot és konstrukciót is.

3. Dönts a jelzáloghitel és a személyi kölcsön között!

A személyi kölcsön egyszerűbb és gyorsabb, viszont drágább, és nem is minden esetben megfelelő, a jelzáloghitel kedvezőbb, viszont sokkal hosszabb ideig és több procedúrával jár – a döntés a tiéd!

4. Szeretnél plusz szabadon felhasználható összeget is?

Ha kiváltanád meglévő hiteledet, akkor azt teheted ráhagyással is, azaz plusz szabadon felhasználható összeghez is juthatsz, ám csak a JTM szabályozás adta kereteken belül. Ehhez megfelelő konstrukciót kell választanod, ám nem lehetetlen megoldani.

5. Gondolj a gyermekek után járó jelzáloghitel-elengedésre is!

Ne feledd, a gyermekek után járó jelzáloghitel-elengedés a második gyermek után 1 millió forinttal, a harmadik után pedig 4 millió forinttal csökkenti a meglévő, lakáscélú hiteled tőketartozását. Tudnod kell, hogy a lehetőség a hitelkiváltást követően sem vész el, de csak akkor, ha a kiváltással kizárólag a korábbi hitelt cseréled le, és nem igényelsz plusz szabadon felhasználható összeget.

+1. A babaváró hitellel is kiválthatod meglévő hiteledet!

A babaváró hitel gyakorlatilag a legjobb lehetőség, hogy kiváltsd meglévő hiteledet, hiszen az első 5 évben kamatmentes, ha pedig ezalatt gyermeked születik, a futamidő végéig az is marad. Fontos viszont, hogy nem minden bank folyósítja hitelkiváltásra, ezért, ha ez a terved, akkor a bank kiválasztásakor ezt is vedd figyelembe!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 21,00%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Akolcson, mit nyújthat neked?

Akolcson, mit nyújthat neked?

2017.12.15.

Akolcson.hu ahol a legjobb ajánlatok kezdődnek, több bank termékeit mutatjuk meg számodra, ezért kedvedre tudsz válogatni az ajánlatok között és 1 perc alatt online le is tudod adni az ígénylésedet.

Tovább olvasom
Adósságrendező hitel Erste

Adósságrendező hitel Erste

2019.05.06.

Adósságrendező hitelt szinte minden banknál lehet igényelni, de a feltételek nem mindenhol ugyanazok. Mi most az adósságrendező hitel Erste Banknál felvehető változatát vesézzük ki.

Tovább olvasom
Régóta törlesztett személyi kölcsön kiváltása

Régóta törlesztett személyi kölcsön kiváltása

2021.08.16.

A személyi kölcsön kiváltása különösen abban az esetben jó döntés, ha régóta törleszted – mutatjuk, mit érdemes tudnod!

Tovább olvasom
Nézzük át a hitelkiváltás feltételeit!

Nézzük át a hitelkiváltás feltételeit!

2020.11.11.

Egy rossz kondíciókkal rendelkező, régi hitelkonstrukciót megéri kiváltani, hiszen nem csak a költségeid csökkenhetnek, de nagyobb anyagi biztonságba is kerülhetsz, ráadásul még plusz pénzhez is juthatsz, amennyiben szabad felhasználású hitelről van szó. Léteznek azonban a hitelkiváltásnak feltételei, amelyeket maradéktalanul teljesítened kell.

Tovább olvasom