Takarék fix jelzáloghitelek
2020.01.14.
Szerző: akolcson.hu

Sajnos a fenti kérdésre nincs egyértelmű válasz, hiszen nem mindegy, hogy melyik banknál veszed fel, ahogy az sem, hogy mennyi az önerő, amit fel tudsz mutatni. De ezeken felül is van még számos tényező, amit egy bank figyelembe vesz, mielőtt folyósít 10 millió forint lakáshitel összeget a részedre. Nézzük át, mire is kell figyelni hiteligénylésnél!

10 millió forint lakáshitel felvételéhez, mekkora jövedelem szükséges?

A JTM szabályozás alapján a bank által figyelembe vehető jövedelmek maximum 50%-ig terhelhetőek hiteltörlesztéssel, illetve 60%-ig. Ha az összjövedelem eléri az 500.000 forintot, azonban jellemzően 30-40%-ig számolnak, és ehhez a meglévő hiteleket is hozzáveszik. A 10 millió forint lakáshitel igényléséhez elvárt jövedelem mennyiségét a futamidő és a kamatperiódus is befolyásolja.

Lényeges információ, hogy a 10 millió forint lakáshitel felvételekor; a munkabér, a családi pótlék, a vállalkozásból származó jövedelem másképpen kezelendő. A meglévő hitelek törlesztőrészletei is beleszámítanak a felvehető kölcsönösszeg kiszámításába. Ha egy lakáshitel-ügyletben adóstársak is szerepelnek, akkor az ő jövedelmeik is összeadhatóak a főadóséval. De szükséges legalább egy minimálbért igazolni. Ami lehet munkabér, nyugdíj, illetve vállalkozásból, vagy ingatlan bérbeadásából származó jövedelem is. Ezekhez hozzászámolják a másodlagos jövedelmeket, mint például a GYES-t, a gyermektartást, valamint a családi pótlékot.

További tudnivaló, amit a 10 millió forint lakáshitel igénylésénél érdemes figyelembe venni, hogy minden pénzintézetnek egyedi kritériumai vannak az elfogadható jövedelmek kapcsán, viszont létezik néhány általánosan elfogadott követelmény is. Így például egy alkalmazotti státuszú igénylőnek legalább három havi munkaviszonyt kell igazolnia az aktuális munkahelyén, nem állhat próbaidő, vagy felmondás alatt, a munkáltató pedig nem állhat felszámolás, illetve csődeljárás alatt. A jövedelmet bankszámlakivonattal, munkáltatói igazolással, vagy NAV jövedelemigazolással kell igazolni.

Ha 10 millió forintnyi lakáshitelt szeretnél igényelni, akkor mielőtt belevágnál, hasonlítsd össze a pénzintézetek ajánlatait oldalunk segítségével, ha pedig kérdésed lenne, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Privát100 Kölcsön

THM

20,5%

Futamidő

12 - 60 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 2.990.000 Ft

§

Provident Havi Kölcsön

THM

24,6%

Futamidő

30 hó

Hitelösszeg

600.000 Ft - 1.500.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések