Takarék fix jelzáloghitelek
2021.07.21.
Szerző: akolcson.hu

Pénzügyi tervekre akkor is szükséged van, ha hirtelen lottómilliárdossá válsz – mutatjuk, mit tervez a legutóbbi szerencsés!

Pénzügyi tervek egy lottónyertes szemszögéből

Április 3. valakinek nagyon komoly változást hozott az életébe, ugyanis volt nyertes az ötös lottón: 2,3 milliárd forint ütötte egyetlen játékos markát. Létezik egy kérdőív, amelyet eddig csak az igazán szerencsések tölthettek ki, és köztük van a legutóbbi nagy nyertes is; e kérdőív a pénzügyi tervekről, illetve szokásokról tartalmaz különféle kérdéseket. A kitöltése ugyan nem kötelező, ám, ha ez mégis megtörténik, általában nyilvánosságra is hozzák a tartalmát, így mi is képet kaphatunk arról, hogy mihez kezd ennyi pénzzel egy szerencsés ember – illetve arról is, hogy mi mit is kezdenénk egy ekkora vagyonnal.

A nyertes lottózási szokásai és pénzügyi tervei

A lottózási szokások talán kevésbé érdekesek, de röviden: heti szinten, mindig más számokkal, másokkal közösen játszott a nyertes, és nem tervezi, hogy ezt a szokását abbahagyja. A pénzügyi tervekre vonatkozóan megtudhattuk a kérdőívből, hogy ingatlan- és autóvásárlás szerepel a rövid távú tervek között, de a befektetéssel is megpróbálkozik, méghozzá tudatosan, szakember segítségével; ez utóbbi komoly pénzügyi tudatosságról, illetve higgadtságról tanúskodik.

Mit “tanulhatunk” mindebből?

Többféleképpen is érdemesek lehetnek mindenki figyelmére a legutóbbi ötöslottó-nyertes pénzügyi tervei. Egyrészt jól látható, hogy alapvetően nem tervez hatalmas változásokat, csupán a kényelmet szeretné biztosítani önmagának és a családjának. Azt ugyan nem adta meg, hány ingatlant készül megvásárolni, de sejthető, hogy nem egyről van szó, tehát esélyes, hogy a legtöbbekhez hasonlóan ő is ingatlanba szeretné fektetni a vagyonát, ami az ingatlanárak növekedését tekintve egy igencsak okos döntés. Emellett a pénzügyi szakember segítségének igénybevétele is olyasmi, amit érdemes lenne mindenkinek követni, hiszen akár kisebb, akár nagyobb befektetésről, sőt, megtakarításról van szó, csak azok képesek helyesen dönteni az ilyen és ehhez hasonló ügyekben, akik tájékozottak, követik a pénzpiac változásait, és logikusan képesek levezetni egy-egy befektetés közelebbi és távolabbi lehetőségeit.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Fapados Kölcsön

THM

14,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

Hűség Hitel

THM

16,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 6.000.000 Ft

§

Provident Berendező Kölcsön

THM

9,9%

Futamidő

80 hét

Hitelösszeg

400.000 Ft - 800.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Mikor és mennyi zsebpénzt adjuk a gyereknek?

Mikor és mennyi zsebpénzt adjuk a gyereknek?

2021.02.24.

A zsebpénz kérdése sokaknál okoz dilemmát, hiszen nem tudják, hogy jó-e, ha a gyerek rendszeresen kapja, vagy inkább nem kéne adni.

Tovább olvasom
Öt gyakran felmerülő pénzügyi kérdés

Öt gyakran felmerülő pénzügyi kérdés

2021.02.09.

A pénz nem boldogít – tartja a mondás. Legalábbis önmagában nem. Viszont ha nincs pénz, az sokszor boldogtalanná teszi az embert. Mindenesetre a hétköznapjaink szerves része, ebből tudunk ételt rakni az asztalra, ebből tudjuk fenntartani az otthonunkat, autónkat. A gyakran felmerülő pénzügyi kérdés, hogy hogyan tudnánk többet szerezni belőle, vagy legalábbis spórolni azzal, amink van.

Tovább olvasom
Anyagi biztonság – hogyan érhetjük el?

Anyagi biztonság – hogyan érhetjük el?

2021.01.27.

Az anyagi biztonságra való törekvés igénye mindenkiben ott lapul, csupán nem mindenki tesz érte. Ha Te szeretnél, olvasd el alábbi írásunkat!

Tovább olvasom
El szeretnél költözni otthonról? Adunk pár pénzügyi tippet!

El szeretnél költözni otthonról? Adunk pár pénzügyi tippet!

2021.02.18.

Ha el szeretnél költözni otthonról, de csak magadra számíthatsz, akkor nehéz dolgod lesz. Az alábbi cikkel ehhez nyújtunk neked segítséget.

Tovább olvasom