fbpx
Hirdetés

Pénzügyi tervek egy lottónyertes szemszögéből

2021.07.21.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 10:36

Pénzügyi tervekre akkor is szükséged van, ha hirtelen lottómilliárdossá válsz – mutatjuk, mit tervez a legutóbbi szerencsés!

Pénzügyi tervek egy lottónyertes szemszögéből

Április 3. valakinek nagyon komoly változást hozott az életébe, ugyanis volt nyertes az ötös lottón: 2,3 milliárd forint ütötte egyetlen játékos markát. Létezik egy kérdőív, amelyet eddig csak az igazán szerencsések tölthettek ki, és köztük van a legutóbbi nagy nyertes is; e kérdőív a pénzügyi tervekről, illetve szokásokról tartalmaz különféle kérdéseket. A kitöltése ugyan nem kötelező, ám, ha ez mégis megtörténik, általában nyilvánosságra is hozzák a tartalmát, így mi is képet kaphatunk arról, hogy mihez kezd ennyi pénzzel egy szerencsés ember – illetve arról is, hogy mi mit is kezdenénk egy ekkora vagyonnal.

A nyertes lottózási szokásai és pénzügyi tervei

A lottózási szokások talán kevésbé érdekesek, de röviden: heti szinten, mindig más számokkal, másokkal közösen játszott a nyertes, és nem tervezi, hogy ezt a szokását abbahagyja. A pénzügyi tervekre vonatkozóan megtudhattuk a kérdőívből, hogy ingatlan- és autóvásárlás szerepel a rövid távú tervek között, de a befektetéssel is megpróbálkozik, méghozzá tudatosan, szakember segítségével; ez utóbbi komoly pénzügyi tudatosságról, illetve higgadtságról tanúskodik.

Mit “tanulhatunk” mindebből?

Többféleképpen is érdemesek lehetnek mindenki figyelmére a legutóbbi ötöslottó-nyertes pénzügyi tervei. Egyrészt jól látható, hogy alapvetően nem tervez hatalmas változásokat, csupán a kényelmet szeretné biztosítani önmagának és a családjának. Azt ugyan nem adta meg, hány ingatlant készül megvásárolni, de sejthető, hogy nem egyről van szó, tehát esélyes, hogy a legtöbbekhez hasonlóan ő is ingatlanba szeretné fektetni a vagyonát, ami az ingatlanárak növekedését tekintve egy igencsak okos döntés. Emellett a pénzügyi szakember segítségének igénybevétele is olyasmi, amit érdemes lenne mindenkinek követni, hiszen akár kisebb, akár nagyobb befektetésről, sőt, megtakarításról van szó, csak azok képesek helyesen dönteni az ilyen és ehhez hasonló ügyekben, akik tájékozottak, követik a pénzpiac változásait, és logikusan képesek levezetni egy-egy befektetés közelebbi és távolabbi lehetőségeit.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Mennyit érdemes félretenni havonta, ha lakásra gyűjtesz?

Mennyit érdemes félretenni havonta, ha lakásra gyűjtesz?

2021.03.22.

Lakásra gyűjtesz, és szeretnél a lehető leghatékonyabb lenni, hogy mielőbb költözhess? Alábbi írásunk neked szól!

Tovább olvasom
El szeretnél költözni otthonról? Adunk pár pénzügyi tippet!

El szeretnél költözni otthonról? Adunk pár pénzügyi tippet!

2021.02.18.

Ha el szeretnél költözni otthonról, de csak magadra számíthatsz, akkor nehéz dolgod lesz. Az alábbi cikkel ehhez nyújtunk neked segítséget.

Tovább olvasom
A leggyakoribb családi pénzügyi hibák

A leggyakoribb családi pénzügyi hibák

2022.02.07.

Családi pénzügyi hibák minden egyes családnál megtalálhatóak – hol több, hol kevesebb. Az alábbiakban bemutatjuk a leggyakoribbakat, hogy könnyebben elkerülhesd őket.

Tovább olvasom
Öt gyakran felmerülő pénzügyi kérdés

Öt gyakran felmerülő pénzügyi kérdés

2021.02.09.

A pénz nem boldogít – tartja a mondás. Legalábbis önmagában nem. Viszont ha nincs pénz, az sokszor boldogtalanná teszi az embert. Mindenesetre a hétköznapjaink szerves része, ebből tudunk ételt rakni az asztalra, ebből tudjuk fenntartani az otthonunkat, autónkat. A gyakran felmerülő pénzügyi kérdés, hogy hogyan tudnánk többet szerezni belőle, vagy legalábbis spórolni azzal, amink van.

Tovább olvasom