fbpx
Hirdetés

Növekedhet a fogyasztási hitelek kereslete

2021.09.09.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 10:15

A fogyasztási hitelek kereslete az év elején csökkent, de a hátralévő időben valószínűsíthetően nőni fog; az alábbi cikkben az okokat fejtjük ki.

Növekedhet a fogyasztási hitelek kereslete

A tavalyi év azonos időszakához képest több, mint 10%-kal csökkent a fogyasztási hitelek kereslete, de az előrejelzések alapján komoly emelkedés várható – e kategóriába tartoznak a személyi kölcsönök, az áruhitelek, de a babaváró hitel is. Mondhatjuk, hogy szerencsére emelkedik a fogyasztási hitelek kereslete, hiszen ez komoly hatással van a gazdasági növekedésre, ami most, a koronavírus-járvány után kiemelten fontos az ország szempontjából. Lássuk, mire lehet számítani az év további hónapjaiban!

Mi lehet hatással a fogyasztási hitelek keresletének emelkedésére?

Természetesen a személyi kölcsönök igénylésének növekedése lenne a legfontosabb, ám erre viszonylag kevés az esély, hiszen a gazdaság még nem érte el a korábbi szintet. Ez alól azonban van egy kivétel, ami kapcsolódik az otthonfelújítási támogatáshoz. Mint az ismeretes, a támogatás egy visszaigényelhető összeget jelöl, ami ez esetben maximum 3 millió forint lehet, és ehhez legalább 6 millió forintnyi költést kell igazolni a munkálatok elvégzésére vonatkozó számlákkal. A legtöbben ezt hitelből oldják meg, azaz a fogyasztási hitelek keresletének emelkedésére a lakásfelújítások biztosan hatással lesznek. Ezen túl lehet még számítani némi emelkedésre a babaváró hitel kapcsán is, de erre csak a stabil, alig változó számok utalnak.

Miből tudható hogy emelkedik a fogyasztási hitelek kereslete?

A legfontosabb adatok a márciusi, áprilisi és májusi értékesítési adatok, de a június elejére és közepére vonatkozók is bizakodásra adnak okot, hiszen folyamatos emelkedés figyelhető meg rajtuk. Természetesen nem bocsátkozunk jóslatok készítésébe, hiszen bármi történhet még az év hátralévő részében, ám reméljük, hogy a fentiek bebizonyosodnak.

Amennyiben valamilyen fogyasztási hitelt készülsz felvenni, ne az első lehetőséget válaszd! Oldalunkon a bankok legjobb ajánlatait találhatod meg, és össze is hasonlíthatod őket, így egyszerűen és gyorsan választhatod ki a számodra leginkább megfelelőt. Tedd meg, majd indítsd el az igénylést online!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 21,00%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Személyi kölcsönt vagy áruhitelt?

Személyi kölcsönt vagy áruhitelt?

2017.12.12.

Személyi kölcsönt vagy áruhitelt érdemes felvenni, vizsgáljuk meg ezt a kérdést.

Tovább olvasom