Hirdetés

Mutatjuk, mikor nem kell fizetned készpénzfelvétel során

2021.08.19.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 10:26

Készpénzfelvétel során sokszor fizetni kell azért, hogy hozzájuthass a saját pénzedhez, de van lehetőség arra, hogy ezt elkerüld. Mutatjuk ma részleteket!

Mutatjuk, mikor nem kell fizetned készpénzfelvétel során

Sajnos általánosnak nevezhető, hogy készpénzfelvétel során még mindig rengetegen fizetnek ki éves szinten akár több tízezer forintot is. Ez pedig pazarlás, hiszen sokkal jobb helye is lehetne annak a pénznek, és, mivel tudjuk, hogy olvasóink között is akadhatnak olyanok, akik sokszor vesznek fel készpénzt, és emiatt költségekbe verik magukat, az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány tippet arra vonatkozóan, hogy hogyan is lehet mindezt elkerülni.

Figyelj a készpénzfelvétel mennyiségére!

A bankok által megadott, ingyenes készpénzfelvételi lehetőségek száma a legtöbb esetben havi kettő, és ha ezt túlléped, fizetned kell. Éppen ezért nem érdemes csak kisebb összegeket felvenned, hanem egyszerre akár többet is, majd ezt otthon, vagy a tárcádban tárolva beosztani. Fontos, hogy a bankok közötti transzfer e két alkalommal még szintén díjmentes, tehát bárhol intézheted a készpénzfelvételt, és nem muszáj a saját bankod automatáit választanod. A külföldi készpénzfelvétel esetében azonban a fentiek nem állják meg a helyüket, tehát nem ingyenes még az első két alkalom sem.

Válaszd meg jól a bankszámládat!

A havi kétszeri, ingyenes készpénzfelvétel minden bankra igaz, hiszen ezt jogszabály rögzíti, azonban mit sem ér az egész, ha maga a számlacsomag rengeteg pénzt emészt fel. Éppen ezért nem szabad fél vállról venni a számlacsomag kiválasztását sem, hiszen hatalmas különbségek lehetnek a különféle díjak, így például a számlavezetési, az átutalási, vagy a kártyadíjak között. Mivel a piacon napjainkban már a nulla forintos számlavezetési díjjal rendelkező számlák sem ritkák, mindenképp érdemes összehasonlítanod a bankok ajánlatait, majd azt választani, amelyik a leginkább megfelel a pénzügyi szokásaidnak.

Partnerünk oldalán számos bank ajánlatát találhatod meg, amelyek között a készpénzfelvételre, illetve inkább a bankkártya használatára kihegyezett típusok is helyet kaptak. Válassz közülük, és indítsd el online, mindössze néhány kattintással az igénylési folyamatot!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Utazás külföldre: váltsunk valutát, vagy bankkártyát használjunk?

Utazás külföldre: váltsunk valutát, vagy bankkártyát használjunk?

2022.08.19.

Valutát, vagy bankkártyát érdemes külföldi nyaraláson használni? Szerintünk sejted a választ; a részleteit megtudhatod az alábbi cikkből!

Tovább olvasom
Mire kell figyelned, ha külföldön használod a bankkártyádat?

Mire kell figyelned, ha külföldön használod a bankkártyádat?

2021.07.30.

Ha külföldön használod a bankkártyádat, számos dologra kell kiemelt figyelmet fordítanod a biztonságod érdekében – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
15.000 forintig nem kell megadni a PIN kódot a kártyás fizetéseknél!

15.000 forintig nem kell megadni a PIN kódot a kártyás fizetéseknél!

2020.04.14.

Egészen mostanáig 5.000 forintos vásárlás alatt nem kellett megadni a PIN kódot a kártyás fizetések esetében, és ez egyrészt megkönnyítette a vásárlást, másrészt akadt veszélye is: ha elveszítetted a bankkártyádat, és azt valaki más használta a letiltás előtt, akkor 5.000 forintig gond nélkül megoldhatta, azaz költhette a pénzedet, amit nem kaphattál vissza soha többé.

Tovább olvasom
Nézzük, mit kell tudni a CVC kódról!

Nézzük, mit kell tudni a CVC kódról!

2021.01.22.

A CVC kód minden bankkártyán megtalálható, és internetes vásárlásoknál minden esetben kérik. De mire jó? Az alábbiakból kiderül.

Tovább olvasom