fbpx
Hirdetés

Mit kell tudni a lombardhitelről?

2021.10.12.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. október 12. 12:45

A napi hírekben szereplő Otthonteremtési támogatásokról mindenki hallott már. Ki ne ismerné a Babaváró kölcsön, az áfa visszatérítés vagy a CSOK kifejezéseket? A személyi kölcsön és az ingatlan jelzáloghitel szintén mindennaposak. A lombardhitel viszont viszonylag ismeretlennek számít, és bizony csak egy szűk kör veszi igénybe. Megnéztük mit kell tudni a lombardhitelről.

Mit kell tudni a lombardhitelről?

Mi az a lombardhitel?

A lombardhitel egy zálogjogon alapuló hitelfajta. A jelzálogról mindenkinek az ingatlan jelzálog jut az eszébe, erről azonban a lombardhitel esetében szó nincs. A bankok az esetek döntő többségében pénzügyi biztosítékra kínálnak lombardhitelt. Ez lehet kötvény, részvény, értékpapír vagy bankbetét is. A hitel futamidejére a fedezetet zárolja a bank, de az addig is kamatozik, növekedhet az értéke. Bizonyos pénzintézetek elfogadnak fedezetként kézizálogot is, ami lehet egy tárgy is. Itt nem a nagymama százötven éves tálalószekrényére kell gondolni, bár a családnak az is nagy érték, hanem egy piacképes, gyakran több millió forintot érő tárgyra. Ez lehet festmény vagy ékszer, de tulajdonképpen bármi, ami könnyen eladható, és magas az értéke.

Miért jó a lombardhitel?

A lombardhitel egy végetlenül egyszerű hiteltermék. Gyakorlatilag arról van szó, hogy van ugyan pénzünk, de azt már részvénybe vagy kötvénybe fektettük, és nem akarunk hozzányúlni. Mivel a fedezet adott, a bank könnyen és gyorsan ad hitel. (akár egy nap alatt is) A bank kockázata gyakorlatilag nulla, hiszen a kölcsönösszeg fedezete nála van valamilyen pénzeszközben elhelyezve. Lombardhitelt egyszerűen és gyorsan igényelhetünk, kezes és adóstárs nélkül, és a kitöltendő dokumentáció is minimális. A lombardhitel mindig rövid futamidejű, általában nem hosszabb három évnél, de jellemzően még ennél is rövidebbek a futamidők. A törlesztés is rugalmas, jellemző, hogy mi határozhatjuk meg a törlesztőrészlet befizetésének napját. Amennyiben devizánk van lekötve, semmi akadálya annak, hogy a bank a lombardhitelt is devizában folyósítsa, és mi abban fizessük vissza. A lombardhitelnél gyakori, hogy a bank ingyenes előtörlesztést vagy végtörlesztést tesz lehetővé, de ha százalékosan határozza meg az előtörlesztés díját, az is mindig kedvező.

A lombardhitel a jómódúak hitele. Szükségünk van három millióra, de nem akarjuk eladni az ötvenmillió érő részvénypakettünket? Semmi gond, ott van a lombardhitel. Pont nekünk találták ki. A bankok kedvelik ezt a hitelfajtát, de nem véletlen, hogy kevésbé ismert. Nem az átlagemberek hitele. Nem a minimálbérből élők igényelik.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

8,3%

Futamidő

12 hét

Hitelösszeg

50.000 Ft - 200.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

13,95%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe hitelfelvétel előtt?

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe hitelfelvétel előtt?

2021.11.12.

Életünk több szakaszában segítheti az előrejutásunkat egy jól megválasztott hitelfelvétel. Családalapítás után vásárolhatunk ingatlant, bármikor szükségünk lehet nagyobb autóra vagy bútorokat is vehetünk. Sok cél van, és sok lehetőség is. De hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb hitelt? Utánajártunk, hogy milyen szempontokat vegyünk figyelembe hitelfelvétel előtt.

Tovább olvasom
Melyek jelenleg a legnépszerűbb hitelek?

Melyek jelenleg a legnépszerűbb hitelek?

2021.06.09.

A legnépszerűbb hitelek egy csokorba szedve, hogy könnyebb legyen a választás!

Tovább olvasom
Hogyan igényelhetjük az OTP Bank személyi kölcsönét?

Hogyan igényelhetjük az OTP Bank személyi kölcsönét?

2022.09.09.

Személyi kölcsön az OTP Bank kínálatában is található, és az ország egyik legrégebbi bankjához méltóan figyelemreméltó ajánlatokról van szó!

Tovább olvasom
Milyen költségeket nem tartalmaz a THM?

Milyen költségeket nem tartalmaz a THM?

2021.10.27.

A Teljes Hiteldíj Mutató (THM) tökéletes eszköz a hitelek összehasonlítására. Minél kisebb a THM, annál kevesebbet kell visszafizetnünk. Vannak azonban olyan költségek, amiket nem tartalmaz, nekünk azonban azokat is ki kell fizetnünk. Megnéztük, milyen költségeket nem tartalmaz a THM.

Tovább olvasom