Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mit kell tudni a lombardhitelről?

2021.10.12.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. október 12. 12:45

A napi hírekben szereplő Otthonteremtési támogatásokról mindenki hallott már. Ki ne ismerné a Babaváró kölcsön, az áfa visszatérítés vagy a CSOK kifejezéseket? A személyi kölcsön és az ingatlan jelzáloghitel szintén mindennaposak. A lombardhitel viszont viszonylag ismeretlennek számít, és bizony csak egy szűk kör veszi igénybe. Megnéztük mit kell tudni a lombardhitelről.

Mit kell tudni a lombardhitelről?

Mi az a lombardhitel?

A lombardhitel egy zálogjogon alapuló hitelfajta. A jelzálogról mindenkinek az ingatlan jelzálog jut az eszébe, erről azonban a lombardhitel esetében szó nincs. A bankok az esetek döntő többségében pénzügyi biztosítékra kínálnak lombardhitelt. Ez lehet kötvény, részvény, értékpapír vagy bankbetét is. A hitel futamidejére a fedezetet zárolja a bank, de az addig is kamatozik, növekedhet az értéke. Bizonyos pénzintézetek elfogadnak fedezetként kézizálogot is, ami lehet egy tárgy is. Itt nem a nagymama százötven éves tálalószekrényére kell gondolni, bár a családnak az is nagy érték, hanem egy piacképes, gyakran több millió forintot érő tárgyra. Ez lehet festmény vagy ékszer, de tulajdonképpen bármi, ami könnyen eladható, és magas az értéke.

Miért jó a lombardhitel?

A lombardhitel egy végetlenül egyszerű hiteltermék. Gyakorlatilag arról van szó, hogy van ugyan pénzünk, de azt már részvénybe vagy kötvénybe fektettük, és nem akarunk hozzányúlni. Mivel a fedezet adott, a bank könnyen és gyorsan ad hitel. (akár egy nap alatt is) A bank kockázata gyakorlatilag nulla, hiszen a kölcsönösszeg fedezete nála van valamilyen pénzeszközben elhelyezve. Lombardhitelt egyszerűen és gyorsan igényelhetünk, kezes és adóstárs nélkül, és a kitöltendő dokumentáció is minimális. A lombardhitel mindig rövid futamidejű, általában nem hosszabb három évnél, de jellemzően még ennél is rövidebbek a futamidők. A törlesztés is rugalmas, jellemző, hogy mi határozhatjuk meg a törlesztőrészlet befizetésének napját. Amennyiben devizánk van lekötve, semmi akadálya annak, hogy a bank a lombardhitelt is devizában folyósítsa, és mi abban fizessük vissza. A lombardhitelnél gyakori, hogy a bank ingyenes előtörlesztést vagy végtörlesztést tesz lehetővé, de ha százalékosan határozza meg az előtörlesztés díját, az is mindig kedvező.

A lombardhitel a jómódúak hitele. Szükségünk van három millióra, de nem akarjuk eladni az ötvenmillió érő részvénypakettünket? Semmi gond, ott van a lombardhitel. Pont nekünk találták ki. A bankok kedvelik ezt a hitelfajtát, de nem véletlen, hogy kevésbé ismert. Nem az átlagemberek hitele. Nem a minimálbérből élők igényelik.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

15,61%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Hogyan kaphatunk alacsonyabb THM-mel személyi kölcsönt?

Hogyan kaphatunk alacsonyabb THM-mel személyi kölcsönt?

2021.11.05.

A személyi kölcsön a legnépszerűbb hiteltermék Magyarországon. Szabadon felhasználható és egyszerűen igényelhető. Személyi kölcsönhöz akár néhány óra alatt is hozzájuthatunk. Amikor kiválasztjuk a személyi kölcsönt, elsősorban a kamatot és a THM-et figyeljük. Vannak azonban egyéb kedvezmények is, amikkel érdemes számolni a kiválasztásnál. Mutatjuk, mik ezek.

Tovább olvasom
Zöld hitel – akár alacsony jövedelem mellett is!

Zöld hitel – akár alacsony jövedelem mellett is!

2021.10.15.

A Magyar Nemzeti Bank október 4-én elindította a Zöld Otthon programját. A program keretében a kereskedelmi bankok fix 2,5%-os kamattal kínálnak jelzáloghitelt új lakás vásárlásához. Az alacsony kamat miatt az elvárt minimális jövedelem is alacsonyabb, így széles körben elérhető lesz az a kamattámogatott konstrukció. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom
A gyermekek száma befolyásolhatja a felvehető hitel összegét

A gyermekek száma befolyásolhatja a felvehető hitel összegét

2021.08.30.

A gyermekek száma a családi adókedvezmény révén befolyásolja a hitelfelvételt is – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Külföldi jövedelemmel is vehetünk fel hitelt?

Külföldi jövedelemmel is vehetünk fel hitelt?

2021.06.03.

Külföldi jövedelemmel megoldható a hitelfelvétel, de érdemes ismerni a folyamat külföldön dolgozókra vonatkozó szabályait – az alábbiakban ezeket mutatjuk be.

Tovább olvasom