Takarék fix jelzáloghitelek Hirdetés
2021.10.12.
Szerző: akolcson.hu

A napi hírekben szereplő Otthonteremtési támogatásokról mindenki hallott már. Ki ne ismerné a Babaváró kölcsön, az áfa visszatérítés vagy a CSOK kifejezéseket? A személyi kölcsön és az ingatlan jelzáloghitel szintén mindennaposak. A lombardhitel viszont viszonylag ismeretlennek számít, és bizony csak egy szűk kör veszi igénybe. Megnéztük mit kell tudni a lombardhitelről.

Mit kell tudni a lombardhitelről?

Mi az a lombardhitel?

A lombardhitel egy zálogjogon alapuló hitelfajta. A jelzálogról mindenkinek az ingatlan jelzálog jut az eszébe, erről azonban a lombardhitel esetében szó nincs. A bankok az esetek döntő többségében pénzügyi biztosítékra kínálnak lombardhitelt. Ez lehet kötvény, részvény, értékpapír vagy bankbetét is. A hitel futamidejére a fedezetet zárolja a bank, de az addig is kamatozik, növekedhet az értéke. Bizonyos pénzintézetek elfogadnak fedezetként kézizálogot is, ami lehet egy tárgy is. Itt nem a nagymama százötven éves tálalószekrényére kell gondolni, bár a családnak az is nagy érték, hanem egy piacképes, gyakran több millió forintot érő tárgyra. Ez lehet festmény vagy ékszer, de tulajdonképpen bármi, ami könnyen eladható, és magas az értéke.

Miért jó a lombardhitel?

A lombardhitel egy végetlenül egyszerű hiteltermék. Gyakorlatilag arról van szó, hogy van ugyan pénzünk, de azt már részvénybe vagy kötvénybe fektettük, és nem akarunk hozzányúlni. Mivel a fedezet adott, a bank könnyen és gyorsan ad hitel. (akár egy nap alatt is) A bank kockázata gyakorlatilag nulla, hiszen a kölcsönösszeg fedezete nála van valamilyen pénzeszközben elhelyezve. Lombardhitelt egyszerűen és gyorsan igényelhetünk, kezes és adóstárs nélkül, és a kitöltendő dokumentáció is minimális. A lombardhitel mindig rövid futamidejű, általában nem hosszabb három évnél, de jellemzően még ennél is rövidebbek a futamidők. A törlesztés is rugalmas, jellemző, hogy mi határozhatjuk meg a törlesztőrészlet befizetésének napját. Amennyiben devizánk van lekötve, semmi akadálya annak, hogy a bank a lombardhitelt is devizában folyósítsa, és mi abban fizessük vissza. A lombardhitelnél gyakori, hogy a bank ingyenes előtörlesztést vagy végtörlesztést tesz lehetővé, de ha százalékosan határozza meg az előtörlesztés díját, az is mindig kedvező.

A lombardhitel a jómódúak hitele. Szükségünk van három millióra, de nem akarjuk eladni az ötvenmillió érő részvénypakettünket? Semmi gond, ott van a lombardhitel. Pont nekünk találták ki. A bankok kedvelik ezt a hitelfajtát, de nem véletlen, hogy kevésbé ismert. Nem az átlagemberek hitele. Nem a minimálbérből élők igényelik.

Ajánlataink

Archívum

Hirdetés

Ajánlott hitelek

Prémium250 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 6.000.000 Ft

§

Provident Havi Kölcsön

THM

24,6%

Futamidő

30 hó

Hitelösszeg

600.000 Ft - 1.500.000 Ft

§

Fapados Kölcsön

THM

14,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Mikor módosíthatja a bank egyoldalúan a hitelünk kamatát?

Mikor módosíthatja a bank egyoldalúan a hitelünk kamatát?

2021.06.28.

Módosíthatja a bank egyoldalúan a kamatokat, és ha igen, milyen esetekben? Az alábbiakból minden kiderül!

Tovább olvasom
Kaphatunk hitelt tulajdoni hányadra?

Kaphatunk hitelt tulajdoni hányadra?

2021.10.06.

Ingatlanhitel esetén a bank fedezetet fog kérni tőlünk. Ez lehet egy meglévő ingatlan, de a megvásárolni kívánt is. Abban az esetben, ha az ingatlan a mi tulajdonunk, vagy közös a házastársunkkal, ez nem okoz semmiféle bonyodalmat az eladásnál. Vannak azonban olyan esetek, amikor az ingatlannak több tulajdonosa is van, vagy haszonélvezettel terhelt illetve az özvegyi jog megléte is nehezítheti a vásárlásunkat.

Tovább olvasom
Hitelfelvétel KHR listásként – milyen lehetőségek vannak?

Hitelfelvétel KHR listásként – milyen lehetőségek vannak?

2021.05.20.

Aktív KHR listásként nem kaphatsz Magyarországon hitelt, de természetesen így is akadnak lehetőségek, amelyekkel élhetsz – mutatjuk őket!

Tovább olvasom
Milyen esetekben segít a hitelfedezeti biztosítás?

Milyen esetekben segít a hitelfedezeti biztosítás?

2021.05.21.

Hitelfedezeti biztosítás kötésével számos problémát előzhetsz meg – de nem mindet! Mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom