fbpx
Hirdetés

Mit kell tudni a lombardhitelről?

2021.10.12.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. október 12. 12:45

A napi hírekben szereplő Otthonteremtési támogatásokról mindenki hallott már. Ki ne ismerné a Babaváró kölcsön, az áfa visszatérítés vagy a CSOK kifejezéseket? A személyi kölcsön és az ingatlan jelzáloghitel szintén mindennaposak. A lombardhitel viszont viszonylag ismeretlennek számít, és bizony csak egy szűk kör veszi igénybe. Megnéztük mit kell tudni a lombardhitelről.

Mit kell tudni a lombardhitelről?

Mi az a lombardhitel?

A lombardhitel egy zálogjogon alapuló hitelfajta. A jelzálogról mindenkinek az ingatlan jelzálog jut az eszébe, erről azonban a lombardhitel esetében szó nincs. A bankok az esetek döntő többségében pénzügyi biztosítékra kínálnak lombardhitelt. Ez lehet kötvény, részvény, értékpapír vagy bankbetét is. A hitel futamidejére a fedezetet zárolja a bank, de az addig is kamatozik, növekedhet az értéke. Bizonyos pénzintézetek elfogadnak fedezetként kézizálogot is, ami lehet egy tárgy is. Itt nem a nagymama százötven éves tálalószekrényére kell gondolni, bár a családnak az is nagy érték, hanem egy piacképes, gyakran több millió forintot érő tárgyra. Ez lehet festmény vagy ékszer, de tulajdonképpen bármi, ami könnyen eladható, és magas az értéke.

Miért jó a lombardhitel?

A lombardhitel egy végetlenül egyszerű hiteltermék. Gyakorlatilag arról van szó, hogy van ugyan pénzünk, de azt már részvénybe vagy kötvénybe fektettük, és nem akarunk hozzányúlni. Mivel a fedezet adott, a bank könnyen és gyorsan ad hitel. (akár egy nap alatt is) A bank kockázata gyakorlatilag nulla, hiszen a kölcsönösszeg fedezete nála van valamilyen pénzeszközben elhelyezve. Lombardhitelt egyszerűen és gyorsan igényelhetünk, kezes és adóstárs nélkül, és a kitöltendő dokumentáció is minimális. A lombardhitel mindig rövid futamidejű, általában nem hosszabb három évnél, de jellemzően még ennél is rövidebbek a futamidők. A törlesztés is rugalmas, jellemző, hogy mi határozhatjuk meg a törlesztőrészlet befizetésének napját. Amennyiben devizánk van lekötve, semmi akadálya annak, hogy a bank a lombardhitelt is devizában folyósítsa, és mi abban fizessük vissza. A lombardhitelnél gyakori, hogy a bank ingyenes előtörlesztést vagy végtörlesztést tesz lehetővé, de ha százalékosan határozza meg az előtörlesztés díját, az is mindig kedvező.

A lombardhitel a jómódúak hitele. Szükségünk van három millióra, de nem akarjuk eladni az ötvenmillió érő részvénypakettünket? Semmi gond, ott van a lombardhitel. Pont nekünk találták ki. A bankok kedvelik ezt a hitelfajtát, de nem véletlen, hogy kevésbé ismert. Nem az átlagemberek hitele. Nem a minimálbérből élők igényelik.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 21,00%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Hitelfelvétel minimálbérrel – lehetséges?

Hitelfelvétel minimálbérrel – lehetséges?

2021.03.10.

Hosszú keresgélés után végre sikerült elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Igaz, hogy az első bejelentett munkahely és fizetés sem verdesi az egeket, de a minimálbér összege már elég az alapkiadások fedezésére. Az előrelépés pedig a nem túl távoli jövőben biztosan sikerül. Most is vannak nagyobb tervek? Ahhoz pénzügyi segítség kell. De lehetséges-e a hitelfelvétel minimálbérrel?

Tovább olvasom
5 kérdés és válasz a kamatstopról

5 kérdés és válasz a kamatstopról

2022.02.24.

A kamatstop az infláció hatásainak egyikét mérséklő intézkedés, amely a jelzáloghitelekre lesz komoly, az adósok számára örömteli hatással.

Tovább olvasom
Hitelfelvétel munkáltatói igazolás nélkül – lehetséges?

Hitelfelvétel munkáltatói igazolás nélkül – lehetséges?

2021.10.29.

Alkalmazotti jogviszony esetén a jövedelmünket igazolnunk kell hitelfelvételkor. Ehhez munkáltatói igazolásra lesz szükség. Mi van, ha nem tudunk, vagy nem akarunk munkáltatói igazolást bemutatni? Körüljártuk a témát, hogy lehetséges-e a hitelfelvétel munkáltatói igazolás nélkül.

Tovább olvasom
Mitől függ, hogy mennyi hitelt kaphatunk?

Mitől függ, hogy mennyi hitelt kaphatunk?

2021.05.05.

Ahhoz, hogy sikerüljön megvalósítanunk egy álmunkat, vagy egy olyan életszakaszba léptünk, hogy autóra, házra van szükségünk, de nincs elég megtakarításunk belevágni a vásárlásba, sokszor hitelre van szükségünk. A bankok különböző lehetőségeket kínálnak, de hogyan kalkulálhatunk, mennyi hitelt kaphatunk?

Tovább olvasom