fbpx
Hirdetés

Milyen lehetőségeid vannak, ha hitelből fizetnéd a továbbtanulást?

2021.08.20.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 10:25

Továbbtanulásra készülsz, de nem tudod, miből is finanszírozhatod majd? Az alábbi cikk neked szól!

Milyen lehetőségeid vannak, ha hitelből fizetnéd a továbbtanulást?

A továbbtanulás nem olcsó mulatság, hiszen az energiádat és idődet leköti majd a tanulás, élned pedig kell valamiből, ráadásul maga a képzés is többnyire pénzbe kerül, méghozzá nem is kevésbe. Érdemes tehát utánanézned, hogy milyen lehetőségeid vannak a továbbtanulás finanszírozására; ebben segítünk neked a következő felsorolással.

Diákhitel1 és Diákhitel2

Ezt talán nem kell bemutatni, hiszen mindenki ismeri, és ugyan egy kifejezetten jó konstrukcióról van szó, ám sokan vannak rossz véleménnyel róla, ami visszavezethető a rengeteg félreértésre, ami a Diákhitelt övezi. Kétféle konstrukció is választható: a Diákhitel1 szabadon felhasználható összeget biztosít, a Diákhitel2 pedig csak a tandíjra fordítható, viszont kamatmentes. Az aktív hallgatói jogviszony, a magyar állampolgárság, illetve a magyarországi, állandó, bejelentett lakcím már elegendő az igényléséhez, valamint feltétel még, hogy az igénylő az igénylés pillanatában még nem tölthette be a 45. életévét. Bármikor igényelheted, és csak a törlesztés mikéntjére kell majd figyelned, ha nem szeretnél problémákat, hiszen az alacsony kamat biztos nem okoz majd ilyesmit.

Diákhitel Plusz

Ez egy viszonylag új konstrukció, csupán néhány éve vezették be. A lényege, hogy csak időnként, és csak kisebb összegekkel segít, ha megszorulsz. Az igénylés egyik alapfeltétele, hogy 55 évnél fiatalabb legyél, és persze az igazolt tanulói jogviszony is lényeges. Az összeg szabadon felhasználható, és 100-500 ezer forint lehet, a törlesztés viszont az igénylés után egy évvel indul, és nem csak a tanulmányaid befejezése után, mint a fenti kettőnél, a futamidő pedig 1-5 év lehet.

Személyi kölcsön, vagy szabad felhasználású jelzáloghitel

Ha valamilyen oknál fogva nem vagy jogosult egyetlen Diákhitel-konstrukcióra sem, akkor a személyi kölcsönök, illetve a szabad felhasználású jelzáloghitelek között érdemes keresgélned. Ezek hátránya, hogy kamatot kell fizetned utánuk, méghozzá többet, mint a Diákhitel1 esetében, viszont találhatsz olyat, ami kedvező. Oldalunk a segítségedre lesz ebben, és az igénylést is elindíthatod online!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Kiterjesztették a kamatstopot a Diákhitel 1-re is

Kiterjesztették a kamatstopot a Diákhitel 1-re is

2023.01.10.

A kamatstop a Diákhitel 1-re is vonatkozik január eleje óta, így azoknak is segítséget nyújtottak, akik a legkevésbé vártak rá!

Tovább olvasom
Hogyan működik a diákhitel?

Hogyan működik a diákhitel?

2021.09.12.

A diákhitel nem egy hagyományos banki hiteltermék. Az állam által kialakított diákhitel célja, hogy a felsőoktatásban tanulók finanszírozni tudják a tanulmányaik költségeit. A diákhitel nem nyereségorientált, bárki számára, hitelbírálat nélkül elérhető. Érdemes-e igénybe venni? Hogyan működik a diákhitel? Megnéztük, és mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom