Hirdetés

Milyen költségekkel jár egy hitelkártya?

2021.09.30.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 30. 13:22

A betéti kártyák és a hitelkártyák felhasználhatóságában nincs különbség. Mindenhol tudunk fizetni velük, mindenhol elfogadják őket. A betéti kártyáról a saját pénzünket költjük, míg a hitelkártyáról a bankét. Milyen költségekkel jár, ha hitelkártyát használunk? Jó ez nekünk? Megnéztük.

Milyen költségekkel jár egy hitelkártya?

Hogy működik a hitelkártya?

Amikor a boltban fizetünk valamiért, nincs jelentősége, hogy ezt hitelkártyával vagy betéti kártyával tesszük. Az eladó nem is tudja, hogy hitelkártyánk van, hiszen legtöbbször nem is látszik a különbség.

Bár fizetésnél nincs különbség a kártyák között, a működésük alapjaiban tér el egymástól. Hitelkártyánál a bank által biztosított összeget költjük el, nem a saját pénzünket. A pénzintézetek hitelbírálat után döntenek a hitelkeretünk nagyságáról, és ez a hitelkeret a kártya megszűnéséig a rendelkezésünkre áll majd. A kijelölt havi forduló napokon aztán visszafizetjük a felhasznált összeget vagy annak egy részét, hogy aztán újra elköltsük azt. És ez így megy, ameddig csak akarjuk. De mennyiért biztosít nekünk a bankunk ilyen lehetőséget? Hiszen a hitelfelvétel mindig költségekkel jár.

Milyen költségekkel jár egy hitelkártya?

Kétféle költségünk lesz, ha hitelkártyát használunk. Az egyik fix, ez az éves díj. Ez nem függ a felhasznált hitelkeret nagyságától, ezért a díjért egy évig használhatjuk a kártyánkat. Az éves díj néhány ezer forinttól több tízezer forintig terjedhet, a kártya kibocsátójától, a felhasználhatóságtól, a nyújtott szolgáltatásoktól és a kártya presztízsétől függően.

A kamat már nem fix kiadás lesz számunkra. A felhasznált hitelkeret után kamatot kell fizetnünk a pénzintézetnek. A kamatot mindig csak a felhasznált, és vissza nem fizetett összeg után számolnak fel nekünk. Lehetőségünk van ugyanis arra, hogy az egy hónap alatt elköltött összeget 15 napon belül kamatmentesen visszafizessük. Így, ha a fordulónap utáni első napon vásárlunk, akár 45 napig is kamatmentesen használhatjuk a bank pénzét. A tudatos hitelkártya felhasználók élnek is ezzel a lehetőséggel, de megtehetjük azt is, hogy a felhasznált összegnek csak egy részét fizetjük vissza, a többit pedig később, akár hónapok múlva is ráérünk kifizetni. Addig viszont kamatozik az összeg, és a kamatokat is vissza kell majd fizetnünk.

A tudatos hitelkártyahasználat kedvező lehet számunkra, ráadásul a hitelkeret adhat egyfajta pénzügyi biztonságot is. Ha úgy érezzük, hogy jó lenne számunkra egy hitelkártya, igényeljünk, és használjuk bölcsen.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Ismerd meg az UniCredit Bank hitelkártyáit!

Ismerd meg az UniCredit Bank hitelkártyáit!

2022.12.09.

Az UniCredit Bank hitelkártyáival érdemes közelebbről is megismerkedned, ha mostanság tervezel hitelkártyát igényelni.

Tovább olvasom
Hogyan működik a hitelkártya?

Hogyan működik a hitelkártya?

2021.08.03.

Azt, hogy hogyan működik a hitelkártya, sokan félreértik, és ebből komoly problémák származnak – az alábbiakban ezeket a tévhiteket szeretnénk eloszlatni.

Tovább olvasom
Ezt érdemes tudnod, ha hitelkártyát szeretnél igényelni

Ezt érdemes tudnod, ha hitelkártyát szeretnél igényelni

2021.01.11.

A hitelkártya megítélése meglehetősen változó, ám mégis sokan igénylik. Hitelkártyát szeretnél igényelni? Olvasd el alábbi írásunkat, amelyből mindent megtudhatsz róla!

Tovább olvasom
Hol lehet most hitelkártyát igényelni?

Hol lehet most hitelkártyát igényelni?

2020.09.23.

Rengeteg szó esik itt, a blogunkon a különféle hitellehetőségekről, támogatásokról, sőt, a biztosításokat is gyakran vesszük górcső alá, ám a hitelkártyákat valamiért ritkán választjuk témának. Ennek köszönhetően az sem derül ki, hogy hol lehet hitelkártyát igényelni.

Tovább olvasom