fbpx
Hirdetés

Milyen gyermekcélú balesetbiztosítást válasszunk?

2021.04.29.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 19:26

Gyermekcélú balesetbiztosítást több okból is érdemes választanod, ám nem mindegy, hogy milyet – mutatjuk a részleteket.

Milyen gyermekcélú balesetbiztosítást válasszunk?

Gyermekcélú balesetbiztosítás megkötésével számos előnyre tehetsz szert, és bár remélhetőleg sosem lesz rá szükség, érdemes megkötnöd, hiszen számos előnnyel bír. Többféle típus közül választhatsz, de a leggyakoribbak a gyermekcélú balesetbiztosítások, illetve az egészségbiztosítások. Annak érdekében, hogy a lehető legjobban járhass, érdemes elolvasnod alábbi cikkünket, amelyből mindent megtudhatsz az elérhető típusokról.

A gyermekcélú balesetbiztosítás és az egészségbiztosítás közti hasonlóságok

Még mielőtt rátérnénk a gyermekcélú balesetbiztosítás és az egészségbiztosítás között fellelhető különbségekre, egy fontos hasonlóságot meg kell említenünk: mindkettő kifejezetten olcsónak számít, főleg, ha a felnőttekre köthető biztosításokkal hasonlítjuk őket össze. Akár már ezer forint alatti összegért is találhatóak gyermekcélú balesetbiztosítások a piacon, bár tény, hogy ezek nem tartalmaznak sok szolgáltatást, és csak kevés esetben nyújtanak hathatós védelmet. Fontos, hogy ezek a biztosítások nem csak kisgyermekek, de akár egyetemisták számára is megköthetőek, bár némileg magasabb díjért cserébe.

A különbségek

Ami a gyermekcélú balesetbiztosítás és az egészségbiztosítás közti különbségeket illeti, a balesetbiztosítás valamilyen káresemény után fizet egy előre meghatározott összeget, az egészségbiztosítás azonban a kórházi ápolás költségei mellett más költségekre is fedezetet nyújthat, ám mindez a biztosítótól, illetve az adott csomagtól is függ. Lényeges, hogy a gyermekcélú balesetbiztosítások alapcsomagjai mellé választhatóak kiegészítő biztosítások is, amelyeknek előnye, hogy az egészségbiztosításokhoz hasonlóan a balesetek miatt szükséges műtétek, illetve a kórházi ápolás költségeit is fedezik.

Mit nem fedez a gyermekcélú balesetbiztosítás?

Az olcsóbb, gyermekcélú balesetbiztosítások az ellátás költségeit nem térítik meg, de ez – mint fentebb is írtuk – kiegészítésekkel megoldható. Emellett nem fedik le a gyerekek által másokban, vagy mások tulajdonában okozott károkat sem, ami például közúti baleseteknél fordulhat elő – ilyen esetekre a gyermekcélú balesetbiztosítás mellé kiegészítő felelősségbiztosítást is lehet kötni.

Amennyiben gyermekcélú balesetbiztosítást szeretnél kötni, tekintsd meg oldalunk ajánlatait, és, ha megtaláltad azt a csomagot, amely minden igényedet kielégíti, indítsd el a szerződéskötési folyamatot online, csupán néhány kattintással!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 21,00%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Miért érdemes balesetbiztosítást kötni?

Miért érdemes balesetbiztosítást kötni?

2020.06.08.

Sokféle pénzügyi termékhez tartozik kiegészítésként valamilyen balesetbiztosítás, ezzel együtt érdemes átgondolni, hogy nincs-e esetleg szükségünk egyénre szabott ajánlatra. Miért érdemes balesetbiztosítást kötni?

Tovább olvasom