fbpx
Hirdetés

Mi a különbség az autóhitel és az autólízing között?

2020.10.09.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 21:02

Ha autót szeretnél vásárolni, és nincs rá elegendő alaptőkéd, akkor jó, ha tudod, hogy mi a különbség az autóhitel és az autólízing között, ugyanis komoly előnyöktől eshetsz el, ha nem megfelelően döntesz. Lássuk a részleteket!

Mi a különbség az autóhitel és az autólízing között?

Az autóhitel és az autólízing közötti legfontosabb különbség, hogy az utóbbi esetén az autó a finanszírozó, vagyis a lízingcég tulajdonában marad a futamidő végéig, ezért nemfizetés esetén bármikor új lízingbevevőt találhat, mégpedig átírási illeték fizetése és hosszas hivatali procedúra nélkül. Mivel a lízingcég rendelkezik az autó tulajdonjogával, nemfizetés esetén élhet is vele, ezért a bírálati folyamat is gyorsabb, gördülékenyebb, szemben a hitelekkel, ahol jelentősebb kockázat miatt több ideig is eltarthat az összeg folyósítása. A Te előnyöd ebben a konstrukcióban az, hogy nem szükséges többlet fedezettel rendelkezned, könnyebben juthatsz hozzá a szükséges pénzösszeghez, amiből megvásárolhatod az autót, a kisebb kockázat miatt a pénzintézetek pedig biztonságosabbnak tartják az autólízinget.

Az autóhitel esetében teljesen más a helyzet. Az autó a Te tulajdonod, vagyis nemfizetés esetén a banknak nem lesz köze hozzá, leszámítva azt az esetet, amikor a jelzálogjogot a bank az autóra jegyzi be. Ez azonban megkerülhető a személyi kölcsönök által, hiszen így is meg tudod vásárolni az autót, mi több, ha megfelelő pénzmennyiséget igényelsz, akkor az esetleges javíttatásra, karbantartásra is futja belőle.

Az erre vonatkozó szabályozásnak köszönhetően egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb lehet az autólízing, már csak azért is, mert a hagyományos autóhitelnél közjegyző bevonására is szükség van. Akár új, akár használt autóról van szó, a lízing mindig megoldást jelent, ám a tulajdonjog helyzete miatt ez nem feltétlenül felel meg mindenki számára.

Amennyiben autót szeretnél vásárolni, és a személyi kölcsönök, illetve az autóhitelek mellé teszed le a voksod, hasonlítsd össze a bankok legjobb ajánlatait, hogy a számodra legmegfelelőbbet találhasd meg! Ha kérdésed lenne a témával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 21,00%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Személyi kölcsön autóvásárlásra – miért éri meg?

Személyi kölcsön autóvásárlásra – miért éri meg?

2020.01.16.

Ha autóvásárlásra adod a fejed, akkor számos lehetőség közül választhatsz. De mivel mindegyik másban jó, érdemes alaposan megfontolnod, hogy milyen módon finanszírozod meg az ügyletet. Ha nem áll a rendelkezésedre a vételár, illetve az egyéb költségek fedezete. Véleményünk szerint a személyi kölcsön autóvásárlásra a legjobb, amit tehetsz, és az alábbiakban ki is fejtjük, hogy miért.

Tovább olvasom
Új, vagy használt autót érdemes venni?

Új, vagy használt autót érdemes venni?

2021.04.07.

Hogy új, vagy használt autót vásárolsz-e, az számos tényezőtől függ. Vannak azonban általános tények, amelyekről jó, ha tudsz!

Tovább olvasom
Autóhitel vagyis autóvásárlás hitelből

Autóhitel vagyis autóvásárlás hitelből

2018.02.16.

Autóvásárláson töröd a fejed? Ha a vételárat nem tudod egy összegben kifizetni, szükséged lesz hitelre, hiszen többnyire mindenki így vásárol gépkocsit. Ha ez lesz az első autóvásárlásod, vagy a legutóbbi már elég régen volt, érdemes utánanézned, hogy mik az aktuális lehetőségeid autóhitel terén!

Tovább olvasom
Legjobb autóhitelt keresed?

Legjobb autóhitelt keresed?

2019.04.29.

Autót szeretnél vásárolni, és ehhez a legjobb autóhitelt keresed? Szinte minden pénzintézetnél találhatsz olyan hitelt, amit autóvásárlásra kínálnak, így a választék bőséges, neked csak döntened kell, hogy melyikre adod le az igénylésedet. Van azonban néhány szempont, amit érdemes figyelembe venni még a hitel felvétele előtt, ugyanis ezek alapján dől el, hogy jól jársz-e a hitelügylettel.

Tovább olvasom