fbpx

Külföldi jövedelemmel is kaphatunk lakáshitelt?

2021.11.17.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2021. november 17. 11:56

Sok honfitársunk dolgozik külföldön. Azok, aki nem letelepedési szándékkal mentek külföldre, dönthetnek úgy, hogy Magyarországom vásárolnak ingatlant jelzáloghitelre. De mennyire egyszerű ez? Lehet egyáltalán külföldi jövedelemmel lakáshitelhez jutni? Utánajártunk.

Külföldi jövedelemmel is kaphatunk lakáshitelt?

Magas kereset, jó ügyfél

A bankok eltérő hitelezési politikát folytatnak, de az jól látható, hogy a hitelbírálatnál a magasabb kereset előnyt jelent. Aki külföldön dolgozik, többnyire épp a magasabb jövedelem miatt teszi ezt, így azt gondolhatnánk, hogy lakáshitelhez is könnyebben juthatnak. Ez azonban nem így van. Ez a hitelezési gyakorlat ugyanis csak a magyar jövedelemre vonatkozik, a külföldire nem. A külföldi jövedelmek más elbírálás alá esnek.

Alkalmazott vagy vállalkozó

Külföldi jövedelem esetén az alkalmazottaknak nagyobb esélyük van hitelhez jutni egy hazai pénzintézettől. Ez vállalkozóként sem lehetetlen, de a bankok jellemzően minden külföldi vállalkozói jövedelemmel történő igénylést egyedileg bírálnak el. Ez minden esetben hosszadalmasabb ügyintézést jelent, és az elutasítás lehetősége is magasabb.

Európai Union belül vagy kívül

Országonként eltérően állnak a bankok a jövedelem igazoláshoz. Egy ausztriai jövedelem több banknál lehet jó, mint egy más Uniós jövedelem, Union kívüli országból származó jövedelemre pedig még kevesebb bank hitelez.

Hosszabb munkaviszony – határozatlan idejű munkaszerződés

A magyar munkaviszonnyal szemben egy külföldi munkahelyen tovább kell dolgoznunk, ha hitelhez akarunk jutni, és a határozott munkaviszony is jelentősen megnehezíti a helyzetünket. Bár találhatunk olyan bankot, amelyik hitelt ad nekünk határozott munkaviszonyra is, de itt is extra hosszú elbírálási idővel kell számolnunk.

Lehet tehát külföldi jövedelemmel is jelzáloghitel igénylést beadni, de arra kell számítanunk, hogy szigorú és hosszadalmas lesz a folyamat, még akkor is, ha a magyar átlagbér többszörösét keressük meg külföldön. Ez azonban ne tántorítson el senkit, egy kis türelemmel és szakértői segítséggel célhoz lehet érni.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

8,3%

Futamidő

12 hét

Hitelösszeg

50.000 Ft - 200.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

13,95%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Mit kell tudni a lombardhitelről?

Mit kell tudni a lombardhitelről?

2021.10.12.

A napi hírekben szereplő Otthonteremtési támogatásokról mindenki hallott már. Ki ne ismerné a Babaváró kölcsön, az áfa visszatérítés vagy a CSOK kifejezéseket? A személyi kölcsön és az ingatlan jelzáloghitel szintén mindennaposak. A lombardhitel viszont viszonylag ismeretlennek számít, és bizony csak egy szűk kör veszi igénybe. Megnéztük mit kell tudni a lombardhitelről.

Tovább olvasom
Milyen esetekben segít a hitelfedezeti biztosítás?

Milyen esetekben segít a hitelfedezeti biztosítás?

2021.05.21.

Hitelfedezeti biztosítás kötésével számos problémát előzhetsz meg – de nem mindet! Mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Minden, amit tudnod kell az UniCredit Bank személyi kölcsöneiről

Minden, amit tudnod kell az UniCredit Bank személyi kölcsöneiről

2022.06.24.

Az UniCredit Banknál is igényelhetsz személyi kölcsönt – nem is egyfélét –; az alábbiakban az igénylési feltételeket és a folyamatot vesszük górcső alá.

Tovább olvasom
Érdemes-e az esküvőt hitelből fedezni?

Érdemes-e az esküvőt hitelből fedezni?

2022.02.02.

Az esküvő egyike a legnagyobb családi eseményeknek. A legtávolabbi rokonokat és rengeteg barátot is hívhatunk a lakodalomba. Rengeteg rántott hús fogy majd el. És azt ki kell fizetnünk. Mi van, ha nincs elegendő megtakarításunk ehhez? Megnéztük, érdemes-e az esküvőt hitelből fedezni.

Tovább olvasom