fbpx
Hirdetés

Külföldi jövedelemmel is kaphatunk lakáshitelt?

2021.11.17.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2021. november 17. 11:56

Sok honfitársunk dolgozik külföldön. Azok, aki nem letelepedési szándékkal mentek külföldre, dönthetnek úgy, hogy Magyarországom vásárolnak ingatlant jelzáloghitelre. De mennyire egyszerű ez? Lehet egyáltalán külföldi jövedelemmel lakáshitelhez jutni? Utánajártunk.

Külföldi jövedelemmel is kaphatunk lakáshitelt?

Magas kereset, jó ügyfél

A bankok eltérő hitelezési politikát folytatnak, de az jól látható, hogy a hitelbírálatnál a magasabb kereset előnyt jelent. Aki külföldön dolgozik, többnyire épp a magasabb jövedelem miatt teszi ezt, így azt gondolhatnánk, hogy lakáshitelhez is könnyebben juthatnak. Ez azonban nem így van. Ez a hitelezési gyakorlat ugyanis csak a magyar jövedelemre vonatkozik, a külföldire nem. A külföldi jövedelmek más elbírálás alá esnek.

Alkalmazott vagy vállalkozó

Külföldi jövedelem esetén az alkalmazottaknak nagyobb esélyük van hitelhez jutni egy hazai pénzintézettől. Ez vállalkozóként sem lehetetlen, de a bankok jellemzően minden külföldi vállalkozói jövedelemmel történő igénylést egyedileg bírálnak el. Ez minden esetben hosszadalmasabb ügyintézést jelent, és az elutasítás lehetősége is magasabb.

Európai Union belül vagy kívül

Országonként eltérően állnak a bankok a jövedelem igazoláshoz. Egy ausztriai jövedelem több banknál lehet jó, mint egy más Uniós jövedelem, Union kívüli országból származó jövedelemre pedig még kevesebb bank hitelez.

Hosszabb munkaviszony – határozatlan idejű munkaszerződés

A magyar munkaviszonnyal szemben egy külföldi munkahelyen tovább kell dolgoznunk, ha hitelhez akarunk jutni, és a határozott munkaviszony is jelentősen megnehezíti a helyzetünket. Bár találhatunk olyan bankot, amelyik hitelt ad nekünk határozott munkaviszonyra is, de itt is extra hosszú elbírálási idővel kell számolnunk.

Lehet tehát külföldi jövedelemmel is jelzáloghitel igénylést beadni, de arra kell számítanunk, hogy szigorú és hosszadalmas lesz a folyamat, még akkor is, ha a magyar átlagbér többszörösét keressük meg külföldön. Ez azonban ne tántorítson el senkit, egy kis türelemmel és szakértői segítséggel célhoz lehet érni.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Mekkora jövedelemmel kaphatunk lakáshitelt?

Mekkora jövedelemmel kaphatunk lakáshitelt?

2022.09.13.

A lakáshitel felvételéhez szükséges jövedelem mértéke nem csak bankonként változhat, de más tényezők is hatással vannak rá.

Tovább olvasom
Hitelfelvétel KHR listásként – milyen lehetőségek vannak?

Hitelfelvétel KHR listásként – milyen lehetőségek vannak?

2021.05.20.

Aktív KHR listásként nem kaphatsz Magyarországon hitelt, de természetesen így is akadnak lehetőségek, amelyekkel élhetsz – mutatjuk őket!

Tovább olvasom
Lehet igényelni hitelt a jövedelem igazolása nélkül?

Lehet igényelni hitelt a jövedelem igazolása nélkül?

2021.08.27.

Jövedelemigazolás nélkül szeretnél hitelt igényelni? Létezik az a kiskapu, ami által megteheted, de csupán egyetlen lehetőséged van – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
5 kérdés és válasz a kamatstopról

5 kérdés és válasz a kamatstopról

2022.02.24.

A kamatstop az infláció hatásainak egyikét mérséklő intézkedés, amely a jelzáloghitelekre lesz komoly, az adósok számára örömteli hatással.

Tovább olvasom