Hirdetés

Külföldi jövedelemmel is kaphatunk lakáshitelt?

2021.11.17.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2021. november 17. 11:56

Sok honfitársunk dolgozik külföldön. Azok, aki nem letelepedési szándékkal mentek külföldre, dönthetnek úgy, hogy Magyarországom vásárolnak ingatlant jelzáloghitelre. De mennyire egyszerű ez? Lehet egyáltalán külföldi jövedelemmel lakáshitelhez jutni? Utánajártunk.

Külföldi jövedelemmel is kaphatunk lakáshitelt?

Magas kereset, jó ügyfél

A bankok eltérő hitelezési politikát folytatnak, de az jól látható, hogy a hitelbírálatnál a magasabb kereset előnyt jelent. Aki külföldön dolgozik, többnyire épp a magasabb jövedelem miatt teszi ezt, így azt gondolhatnánk, hogy lakáshitelhez is könnyebben juthatnak. Ez azonban nem így van. Ez a hitelezési gyakorlat ugyanis csak a magyar jövedelemre vonatkozik, a külföldire nem. A külföldi jövedelmek más elbírálás alá esnek.

Alkalmazott vagy vállalkozó

Külföldi jövedelem esetén az alkalmazottaknak nagyobb esélyük van hitelhez jutni egy hazai pénzintézettől. Ez vállalkozóként sem lehetetlen, de a bankok jellemzően minden külföldi vállalkozói jövedelemmel történő igénylést egyedileg bírálnak el. Ez minden esetben hosszadalmasabb ügyintézést jelent, és az elutasítás lehetősége is magasabb.

Európai Union belül vagy kívül

Országonként eltérően állnak a bankok a jövedelem igazoláshoz. Egy ausztriai jövedelem több banknál lehet jó, mint egy más Uniós jövedelem, Union kívüli országból származó jövedelemre pedig még kevesebb bank hitelez.

Hosszabb munkaviszony – határozatlan idejű munkaszerződés

A magyar munkaviszonnyal szemben egy külföldi munkahelyen tovább kell dolgoznunk, ha hitelhez akarunk jutni, és a határozott munkaviszony is jelentősen megnehezíti a helyzetünket. Bár találhatunk olyan bankot, amelyik hitelt ad nekünk határozott munkaviszonyra is, de itt is extra hosszú elbírálási idővel kell számolnunk.

Lehet tehát külföldi jövedelemmel is jelzáloghitel igénylést beadni, de arra kell számítanunk, hogy szigorú és hosszadalmas lesz a folyamat, még akkor is, ha a magyar átlagbér többszörösét keressük meg külföldön. Ez azonban ne tántorítson el senkit, egy kis türelemmel és szakértői segítséggel célhoz lehet érni.

Ajánlataink

Archívum

Hirdetés

Ajánlott hitelek

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

7,2% - 13,8%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

Takarék Fix Személyi Kölcsön

THM

7,52% - 19,51%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 8.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Mitől lesz fogyasztóbarát egy személyi kölcsön?

Mitől lesz fogyasztóbarát egy személyi kölcsön?

2021.10.05.

A személyi kölcsönök piaca sokszereplős. Szinte mindegyik pénzintézet kínál személyi kölcsönt. Ez a Magyarországon rendkívül népszerű hitelfajta két formában is elérhető. Az úgynevezett klasszikus személyi kölcsön mellett igényelhetünk Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt is. De mitől lesz fogyasztóbarát egy személyi kölcsön? Utánajártunk.

Tovább olvasom
Növekedhet a fogyasztási hitelek kereslete

Növekedhet a fogyasztási hitelek kereslete

2021.09.09.

A fogyasztási hitelek kereslete az év elején csökkent, de a hátralévő időben valószínűsíthetően nőni fog; az alábbi cikkben az okokat fejtjük ki.

Tovább olvasom
Mit kell tudni a lombardhitelről?

Mit kell tudni a lombardhitelről?

2021.10.12.

A napi hírekben szereplő Otthonteremtési támogatásokról mindenki hallott már. Ki ne ismerné a Babaváró kölcsön, az áfa visszatérítés vagy a CSOK kifejezéseket? A személyi kölcsön és az ingatlan jelzáloghitel szintén mindennaposak. A lombardhitel viszont viszonylag ismeretlennek számít, és bizony csak egy szűk kör veszi igénybe. Megnéztük mit kell tudni a lombardhitelről.

Tovább olvasom
Mitől függ, hogy mennyi hitelt kaphatunk?

Mitől függ, hogy mennyi hitelt kaphatunk?

2021.05.05.

Ahhoz, hogy sikerüljön megvalósítanunk egy álmunkat, vagy egy olyan életszakaszba léptünk, hogy autóra, házra van szükségünk, de nincs elég megtakarításunk belevágni a vásárlásba, sokszor hitelre van szükségünk. A bankok különböző lehetőségeket kínálnak, de hogyan kalkulálhatunk, mennyi hitelt kaphatunk?

Tovább olvasom