fbpx
Hirdetés

Külföldi jövedelemmel is kaphatunk lakáshitelt?

2021.11.17.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2021. november 17. 11:56

Sok honfitársunk dolgozik külföldön. Azok, aki nem letelepedési szándékkal mentek külföldre, dönthetnek úgy, hogy Magyarországom vásárolnak ingatlant jelzáloghitelre. De mennyire egyszerű ez? Lehet egyáltalán külföldi jövedelemmel lakáshitelhez jutni? Utánajártunk.

Külföldi jövedelemmel is kaphatunk lakáshitelt?

Magas kereset, jó ügyfél

A bankok eltérő hitelezési politikát folytatnak, de az jól látható, hogy a hitelbírálatnál a magasabb kereset előnyt jelent. Aki külföldön dolgozik, többnyire épp a magasabb jövedelem miatt teszi ezt, így azt gondolhatnánk, hogy lakáshitelhez is könnyebben juthatnak. Ez azonban nem így van. Ez a hitelezési gyakorlat ugyanis csak a magyar jövedelemre vonatkozik, a külföldire nem. A külföldi jövedelmek más elbírálás alá esnek.

Alkalmazott vagy vállalkozó

Külföldi jövedelem esetén az alkalmazottaknak nagyobb esélyük van hitelhez jutni egy hazai pénzintézettől. Ez vállalkozóként sem lehetetlen, de a bankok jellemzően minden külföldi vállalkozói jövedelemmel történő igénylést egyedileg bírálnak el. Ez minden esetben hosszadalmasabb ügyintézést jelent, és az elutasítás lehetősége is magasabb.

Európai Union belül vagy kívül

Országonként eltérően állnak a bankok a jövedelem igazoláshoz. Egy ausztriai jövedelem több banknál lehet jó, mint egy más Uniós jövedelem, Union kívüli országból származó jövedelemre pedig még kevesebb bank hitelez.

Hosszabb munkaviszony – határozatlan idejű munkaszerződés

A magyar munkaviszonnyal szemben egy külföldi munkahelyen tovább kell dolgoznunk, ha hitelhez akarunk jutni, és a határozott munkaviszony is jelentősen megnehezíti a helyzetünket. Bár találhatunk olyan bankot, amelyik hitelt ad nekünk határozott munkaviszonyra is, de itt is extra hosszú elbírálási idővel kell számolnunk.

Lehet tehát külföldi jövedelemmel is jelzáloghitel igénylést beadni, de arra kell számítanunk, hogy szigorú és hosszadalmas lesz a folyamat, még akkor is, ha a magyar átlagbér többszörösét keressük meg külföldön. Ez azonban ne tántorítson el senkit, egy kis türelemmel és szakértői segítséggel célhoz lehet érni.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

8,4%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Nyári varázs kölcsön

THM

9,8%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

400.000 Ft - 800.000 Ft

§

K&H kiemelt személyi kölcsön

THM

10,9% - 12,7%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

1.000.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Hogyan kaphatunk alacsonyabb THM-mel személyi kölcsönt?

Hogyan kaphatunk alacsonyabb THM-mel személyi kölcsönt?

2021.11.05.

A személyi kölcsön a legnépszerűbb hiteltermék Magyarországon. Szabadon felhasználható és egyszerűen igényelhető. Személyi kölcsönhöz akár néhány óra alatt is hozzájuthatunk. Amikor kiválasztjuk a személyi kölcsönt, elsősorban a kamatot és a THM-et figyeljük. Vannak azonban egyéb kedvezmények is, amikkel érdemes számolni a kiválasztásnál. Mutatjuk, mik ezek.

Tovább olvasom
Külföldi jövedelemmel is vehetünk fel hitelt?

Külföldi jövedelemmel is vehetünk fel hitelt?

2021.06.03.

Külföldi jövedelemmel megoldható a hitelfelvétel, de érdemes ismerni a folyamat külföldön dolgozókra vonatkozó szabályait – az alábbiakban ezeket mutatjuk be.

Tovább olvasom
Milyen esetekben segít a hitelfedezeti biztosítás?

Milyen esetekben segít a hitelfedezeti biztosítás?

2021.05.21.

Hitelfedezeti biztosítás kötésével számos problémát előzhetsz meg – de nem mindet! Mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Ennyit spórolhatunk a kamatstoppal

Ennyit spórolhatunk a kamatstoppal

2022.04.06.

A kamatstopot a kormány a hitelesek védelme érdekében hozta létre. Az emelkedő jegybanki alapkamat miatt ugyanis a jelzáloghitelek törlesztőrészletei megemelkednének. Ez az intézkedés értünk van. Mutatjuk, hogy pontosan mennyit spórolhatunk a kamatstoppal.

Tovább olvasom