Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Hogy alakul a hiteligénylés a koronavírus idején?

2020.04.07.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 07:42

Aki banki ügyeket szeretne intézni, annak eddig is a rendelkezésére állt számos megoldás annak érdekében, hogy kényelmesebben és gyorsabban tudja megoldani a felmerülő problémákat. Netbank, telefon, vagy akár a bankok által biztosított mobilalkalmazások. Ugyanígy a hiteligénylés is megoldható már egy ideje az interneten keresztül.

Hogy alakul a hiteligénylés a koronavírus idején?

De nem terjedt el gyorsan, és a legtöbben még mindig a bankfiókban történő hiteligénylési procedúrát választják. Ez azonban most változni fog, hiszen kerülnünk kell a személyes érintkezést. A legtöbb tevékenységünk átkerül az online térbe, ami alól kivétel a jelzáloghitelek ügyintézése, amihez sajnos továbbra is szükséges a személyes jelenlét.

Az utóbbi időben tapasztalható problémák miatt a kormánynak muszáj volt beavatkoznia, aminek eredménye a 2020. március 18.-ig folyósított hitelekre vonatkozó fizetési moratórium. Aminek értelmében 2020. december 31.-ig szünetel a törlesztés, ha az adós nem jelzi a banknak, hogy nincs szüksége erre a segítségre. Ez főleg a munkahelyüket elvesztő adósoknak nyújt megoldást a problémák egy részére. De a szüneteltetés alatt esedékes törlesztőrészletek nem fognak eltűnni. Mivel a moratórium igénybe vétele együtt jár a futamidő meghosszabbításával. A felgyűlt kamatokat pedig arányosan elosztva kell majd fizetni. Ami persze nem érinti azokat a hiteligényléseket, amelyek jelenleg is folyamatban vannak.

A rendelkezések alá nem eső lakossági jelzáloghiteleknél az értékbecslés és a közjegyzői okiratok átmenetileg nem készülnek el. Nem maradnak ki a hiteligénylés folyamatából, csupán a folyósítást követően kell pótolni őket. Ha az értékbecslés a korlátozások miatt nem oldható meg, akkor sem kell a hiteligénylést elhalasztani, és a közjegyzői okiratokra is ugyanez vonatkozik.

Sajnos a jelzáloghiteleket momentán még nem lehet online felvenni, ezért a hiteligénylés és a szerződéskötés is személyesen történik. A pénzintézetek azt javasolják, hogy csak, ha feltétlenül szükséges, csak akkor és minél kevesebbszer intézzük személyesen az ügyeket. Tehát érdemes minél előbb összeállítani a hiteligényléshez szükséges dokumentációt.

Ha lakáshitelt szeretnél felvenni, válogass a bankok legjobb ajánlatai között oldalunk segítségével, és ha kérdésed lenne a hiteligényléssel kapcsolatban, tedd fel nekünk megadott elérhetőségeinken!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

16,78% - 18,60%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 16,3%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Mire fizet az utasbiztosítás a koronavírus kapcsán?

Mire fizet az utasbiztosítás a koronavírus kapcsán?

2020.04.24.

Vannak, akiknek sajnos pont úgy sikerült időzíteniük az utazásukat, hogy az mostanra, a koronavírus-járvány, illetve a karantén idejére esik. Elvileg az utasbiztosítások erre az eshetőségre is fedezetet nyújtanak, azonban a jelen helyzetet senki sem láthatta előre, és valószínűleg a biztosítási szerződésben sem szerepel minden, ami most alkalmazható lenne. Lássuk, hogy mire fizet most a biztosító!

Tovább olvasom
A koronavírus hatása a pénztárcánkra

A koronavírus hatása a pénztárcánkra

2020.04.17.

A koronavírus-járvány néhány hét leforgása alatt mindannyiunk életét megváltoztatta, és kihat a pénzügyeinkre is. A járványnak, illetve a karanténnak azonban nem csak negatív hatásai vannak: olyan előnyöket fedezhetünk fel, amelyek jót tesznek a pénzügyeinknek, spórolhatunk általuk, és akár még jól is kijöhetünk az egészből, ha végre vége lesz ennek a krízisnek.

Tovább olvasom