Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Google Pay: Fizess a mobiltelefonoddal!

2021.12.06.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2021. december 6. 11:05

A Google Pay egy digitális pénztárca. Ez a sokak által várt szolgáltatás már nálunk is használható. Fizethetünk a telefonunkkal vagy az okosóránkkal anélkül, hogy elő kellene vennünk a pénztárcánkat vagy a bankkártyákat. Megnéztük, hogy mire jó a Google Pay, és hogy hogyan és hol használhatjuk.

Google Pay: Fizess a mobiltelefonoddal!

Megérkezett Magyarországra a Google Pay

Végre a magyarországi androidosok is használhatják a Google Pay-t, mert 30 ország után hazánkban is elérhető ez a modern szolgáltatás. Már letölthető a Google cég Pay nevű ingyenes applikációja, amivel kényelmesen, érintésmentesen, akár telefonnal is kiegyenlíthetjük egy megvásárolt termék vagy szolgáltatás árát. Vannak már hasonló rendszerek, ilyen például az Apple Pay is. A Google Pay is ugyanúgy működik, mint a társai. Mutatjuk, hogyan.

Pénztárca a telefonunkban

A Google szerint a Google Pay gyors és egyszerű fizetésre nyújt lehetőséget a boltokban, és többszintű biztonsággal is óvja a fizetési adatainkat. A szolgáltatásban beszállókártyák is tárolhatók és kezelhetők, és a hűségkártyáink egy részét is kezelhetjük a Google Pay-ben.

Okosórával is használhatjuk a Google Pay-t

A Google Pay Magyarországon a Wear OS-en is elérhető majd, ez a program az androidos okosórákon fut. A mobilfizetést tehát azok is használhatják, akiknek ilyen szoftver van az okosórájukon. A pontos dátum még nem ismert az indulásról. A Google információi szerint a szolgáltatásukhoz később új partnerek is csatlakoznak majd.

Biztonságos, huszonegyedik századi technológia

A Google Pay alkalmazása a világ több mint 30 országában használható, már Magyarországon is. Fizetéskor a Google Pay egy tényleges bankszámlaszám helyett a virtuális kártyaszámát osztja csak meg. Ha a telefon esetleg elveszik vagy ellopják, az sem okoz problémát nekünk. A Google készülékkeresőjével megtalálhatjuk és zárolhatjuk a telefonunkat, vagy törölhetjük az adatait. A Google Pay alkalmazást a Google saját appboltjából tudjuk letölteni. Az app ingyenes. A használatához legalább Lollipop 5.0 vagy újabb rendszerű android program kell.

Interneten is fizethetünk Google Pay-jel

A Google Pay az internetes fizetések során elektronikus pénztárcaként funkciónál. Digitálisan eltároljuk benne a bankkártyánkat, és a Google Pay elfogadására alkalmas webes üzletekben úgy vásárolhatunk, hogy nem adjuk már meg a bankkártyánk adatai. Ez nemcsak kényelmes megoldás, de rendkívül biztonságos is, hiszen ha valaki megszerzi a tranzakció adatait, a kártyánk adataihoz akkor sem fér hozzá. A Google a legerősebb banki biztonsággal tárolja a bankkártyánkat, mi csak kiválasztjuk, hogy melyik kártyával akarunk fizetni, és már indíthatjuk is a tranzakciót. A Google Pay-jel teljesen biztonságosan fizethetünk az interneten. A Google Pay a ma elérhető legmodernebb, legbiztonságosabb megoldás. Nekünk csak a jelszót vagy egy biometrikus azonosítót kell megadnunk az online fizetéshez. Ha új bankkártyát akarunk regisztrálni, azt is bármikor megtehetjük.

Hogy fizethetünk egy üzletben Google Pay-jel?

A rövid válasz erre, hogy ugyanúgy, mint a bankkártyánkkal. Nincs különbség. A Google Pay ugyanúgy alkalmas bolti érintés nélküli mobilfizetésre, mint a chipes bankkártyánk. A megfelelő technikai eszközzel, egy androidos okostelefonnal, amin android 5.0 vagy magasabb verziójú operációs rendszert fut, minden további nélkül fizethetünk. Szinte az összes okostelefon ilyen már. Le kel töltenünk rá a Play áruházból a Google Pay programját, és a telefonunk máris készen áll a fizetésre. Természetesen csak az után, ha a bankkártyánkat regisztráltuk a programban.

iPhone-ok kizárva

Mivel a program andridos rendszeren fut, iPhone- nal nem tudjuk használni. Bár az Egyesült Államokbam és még néhány másik országban van erre lehetőség, ott is csak internetes vásárlásokhoz érhető el a Google Pay. Ez nem feltétlenül rossz hír, hiszen az Apple Pay mind funkciójában, mind szolgáltatásaiban hasonló a Google Pay-hez, és ez működik az iPhon-okon.

Nem minden bankkártya lesz regisztrálható a Google Pay-ben

Mint minden modern, újító megoldásnál, a Google Pay-nél is azzal szembesülhetünk, hogy bár regisztrálnánk a kártyánkat, a bankunk azonban ezt nem engedi. Bár Magyarországon elindult a Google Pay, a bankok csak kisebb fáziskéséssel reagálnak erre, és bár egyre több bank kártyája kompatibilis már ezzel a szolgáltatással, a lista messze nem teljes. Az eddigi tapasztalatok alapján azonban az várható, hogy rövid időn belül lépni fognak a pénzintézetek, és egyre több olyan bankkártya lesz majd, amit be tudunk regisztrálni az elektronikus pénztárcánkba.

A kereskedelmi bankok mellett persze lehetőség van a fintech kártyák regisztrációjára is. A Revolut, a Wise és a Curve is partnere a Google Pay-nek, hogy csak a legnagyobbakat említsük.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

15,61%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

A digitális bankolás új dimenziója: fedezd fel az MBH netbankot!

A digitális bankolás új dimenziója: fedezd fel az MBH netbankot!

2023.10.31.

Az MBH Bank. A netbank. Az MBH netbank. Három kifejezés. Az MBH Bank egy magyarországi nagybank. A netbank egy interneten elérhető kezelő felület a bankszámlához. Az MBH netbank egy magyarországi nagybank interneten elérhető kezelő felülete a bankszámlához. Mutatjuk a részleteket. Minden az MBH netbankról egy helyen, közérthetően.

Tovább olvasom
15.000 forintig nem kell megadni a PIN kódot a kártyás fizetéseknél!

15.000 forintig nem kell megadni a PIN kódot a kártyás fizetéseknél!

2020.04.14.

Egészen mostanáig 5.000 forintos vásárlás alatt nem kellett megadni a PIN kódot a kártyás fizetések esetében, és ez egyrészt megkönnyítette a vásárlást, másrészt akadt veszélye is: ha elveszítetted a bankkártyádat, és azt valaki más használta a letiltás előtt, akkor 5.000 forintig gond nélkül megoldhatta, azaz költhette a pénzedet, amit nem kaphattál vissza soha többé.

Tovább olvasom
Utazás külföldre: váltsunk valutát, vagy bankkártyát használjunk?

Utazás külföldre: váltsunk valutát, vagy bankkártyát használjunk?

2022.08.19.

Valutát, vagy bankkártyát érdemes külföldi nyaraláson használni? Szerintünk sejted a választ; a részleteit megtudhatod az alábbi cikkből!

Tovább olvasom
Készpénzfelvétel díja: trükkök, amikkel spórolhatsz a banki díjakon

Készpénzfelvétel díja: trükkök, amikkel spórolhatsz a banki díjakon

2023.12.01.

A készpénzfelvétel sok pénzbe kerülhet. A díjak nem csak magasak, de összetettek is. Nem mindegy, hogy bankfiókban vagy egy automatából veszünk fel pénzt. Szerencsére egy törvény is segít bennünket, mi pedig mutatunk további trükköket, amikkel spórolhatsz a banki díjakon.

Tovább olvasom