Hirdetés

Google Pay: Fizess a mobiltelefonoddal!

2021.12.06.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2021. december 6. 11:05

A Google Pay egy digitális pénztárca. Ez a sokak által várt szolgáltatás már nálunk is használható. Fizethetünk a telefonunkkal vagy az okosóránkkal anélkül, hogy elő kellene vennünk a pénztárcánkat vagy a bankkártyákat. Megnéztük, hogy mire jó a Google Pay, és hogy hogyan és hol használhatjuk.

Google Pay: Fizess a mobiltelefonoddal!

Megérkezett Magyarországra a Google Pay

Végre a magyarországi androidosok is használhatják a Google Pay-t, mert 30 ország után hazánkban is elérhető ez a modern szolgáltatás. Már letölthető a Google cég Pay nevű ingyenes applikációja, amivel kényelmesen, érintésmentesen, akár telefonnal is kiegyenlíthetjük egy megvásárolt termék vagy szolgáltatás árát. Vannak már hasonló rendszerek, ilyen például az Apple Pay is. A Google Pay is ugyanúgy működik, mint a társai. Mutatjuk, hogyan.

Pénztárca a telefonunkban

A Google szerint a Google Pay gyors és egyszerű fizetésre nyújt lehetőséget a boltokban, és többszintű biztonsággal is óvja a fizetési adatainkat. A szolgáltatásban beszállókártyák is tárolhatók és kezelhetők, és a hűségkártyáink egy részét is kezelhetjük a Google Pay-ben.

Okosórával is használhatjuk a Google Pay-t

A Google Pay Magyarországon a Wear OS-en is elérhető majd, ez a program az androidos okosórákon fut. A mobilfizetést tehát azok is használhatják, akiknek ilyen szoftver van az okosórájukon. A pontos dátum még nem ismert az indulásról. A Google információi szerint a szolgáltatásukhoz később új partnerek is csatlakoznak majd.

Biztonságos, huszonegyedik századi technológia

A Google Pay alkalmazása a világ több mint 30 országában használható, már Magyarországon is. Fizetéskor a Google Pay egy tényleges bankszámlaszám helyett a virtuális kártyaszámát osztja csak meg. Ha a telefon esetleg elveszik vagy ellopják, az sem okoz problémát nekünk. A Google készülékkeresőjével megtalálhatjuk és zárolhatjuk a telefonunkat, vagy törölhetjük az adatait. A Google Pay alkalmazást a Google saját appboltjából tudjuk letölteni. Az app ingyenes. A használatához legalább Lollipop 5.0 vagy újabb rendszerű android program kell.

Interneten is fizethetünk Google Pay-jel

A Google Pay az internetes fizetések során elektronikus pénztárcaként funkciónál. Digitálisan eltároljuk benne a bankkártyánkat, és a Google Pay elfogadására alkalmas webes üzletekben úgy vásárolhatunk, hogy nem adjuk már meg a bankkártyánk adatai. Ez nemcsak kényelmes megoldás, de rendkívül biztonságos is, hiszen ha valaki megszerzi a tranzakció adatait, a kártyánk adataihoz akkor sem fér hozzá. A Google a legerősebb banki biztonsággal tárolja a bankkártyánkat, mi csak kiválasztjuk, hogy melyik kártyával akarunk fizetni, és már indíthatjuk is a tranzakciót. A Google Pay-jel teljesen biztonságosan fizethetünk az interneten. A Google Pay a ma elérhető legmodernebb, legbiztonságosabb megoldás. Nekünk csak a jelszót vagy egy biometrikus azonosítót kell megadnunk az online fizetéshez. Ha új bankkártyát akarunk regisztrálni, azt is bármikor megtehetjük.

Hogy fizethetünk egy üzletben Google Pay-jel?

A rövid válasz erre, hogy ugyanúgy, mint a bankkártyánkkal. Nincs különbség. A Google Pay ugyanúgy alkalmas bolti érintés nélküli mobilfizetésre, mint a chipes bankkártyánk. A megfelelő technikai eszközzel, egy androidos okostelefonnal, amin android 5.0 vagy magasabb verziójú operációs rendszert fut, minden további nélkül fizethetünk. Szinte az összes okostelefon ilyen már. Le kel töltenünk rá a Play áruházból a Google Pay programját, és a telefonunk máris készen áll a fizetésre. Természetesen csak az után, ha a bankkártyánkat regisztráltuk a programban.

iPhone-ok kizárva

Mivel a program andridos rendszeren fut, iPhone- nal nem tudjuk használni. Bár az Egyesült Államokbam és még néhány másik országban van erre lehetőség, ott is csak internetes vásárlásokhoz érhető el a Google Pay. Ez nem feltétlenül rossz hír, hiszen az Apple Pay mind funkciójában, mind szolgáltatásaiban hasonló a Google Pay-hez, és ez működik az iPhon-okon.

Nem minden bankkártya lesz regisztrálható a Google Pay-ben

Mint minden modern, újító megoldásnál, a Google Pay-nél is azzal szembesülhetünk, hogy bár regisztrálnánk a kártyánkat, a bankunk azonban ezt nem engedi. Bár Magyarországon elindult a Google Pay, a bankok csak kisebb fáziskéséssel reagálnak erre, és bár egyre több bank kártyája kompatibilis már ezzel a szolgáltatással, a lista messze nem teljes. Az eddigi tapasztalatok alapján azonban az várható, hogy rövid időn belül lépni fognak a pénzintézetek, és egyre több olyan bankkártya lesz majd, amit be tudunk regisztrálni az elektronikus pénztárcánkba.

A kereskedelmi bankok mellett persze lehetőség van a fintech kártyák regisztrációjára is. A Revolut, a Wise és a Curve is partnere a Google Pay-nek, hogy csak a legnagyobbakat említsük.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

15.000 forintig nem kell megadni a PIN kódot a kártyás fizetéseknél!

15.000 forintig nem kell megadni a PIN kódot a kártyás fizetéseknél!

2020.04.14.

Egészen mostanáig 5.000 forintos vásárlás alatt nem kellett megadni a PIN kódot a kártyás fizetések esetében, és ez egyrészt megkönnyítette a vásárlást, másrészt akadt veszélye is: ha elveszítetted a bankkártyádat, és azt valaki más használta a letiltás előtt, akkor 5.000 forintig gond nélkül megoldhatta, azaz költhette a pénzedet, amit nem kaphattál vissza soha többé.

Tovább olvasom
Mutatjuk, mikor nem kell fizetned készpénzfelvétel során

Mutatjuk, mikor nem kell fizetned készpénzfelvétel során

2021.08.19.

Készpénzfelvétel során sokszor fizetni kell azért, hogy hozzájuthass a saját pénzedhez, de van lehetőség arra, hogy ezt elkerüld. Mutatjuk ma részleteket!

Tovább olvasom
Nézzük, mit kell tudni a CVC kódról!

Nézzük, mit kell tudni a CVC kódról!

2021.01.22.

A CVC kód minden bankkártyán megtalálható, és internetes vásárlásoknál minden esetben kérik. De mire jó? Az alábbiakból kiderül.

Tovább olvasom
Mire kell figyelned, ha külföldön használod a bankkártyádat?

Mire kell figyelned, ha külföldön használod a bankkártyádat?

2021.07.30.

Ha külföldön használod a bankkártyádat, számos dologra kell kiemelt figyelmet fordítanod a biztonságod érdekében – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom