Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Van már kölcsönöd, de ingatlanhitelt szeretnél felvenni?

2020.10.18.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 20:58

Az, hogy van már egy kölcsönöd, nem jelenti azt, hogy ne vehetnél fel egy újabbat is, ami akár ingatlanhitel is lehet. Egyetlen dologra kell csak odafigyelned: a JTM szabályozásra, ami akár meg is akadályozhatja a terveid megvalósulását.

Van már kölcsönöd, de ingatlanhitelt szeretnél felvenni?

Mi az a JTM szabályozás?

A JTM – jövedelemarányos törlesztőrészlet-mutató – szabályozást a Magyar Nemzeti Bank alkotta meg, és a lakosság eladósodásának megakadályozása a célja. E szabályozás kimondja, hogy a hitel, illetve a hitelek – tehát például egy személyi kölcsön és egy ingatlanhitel – összesített törlesztőrészlete nem haladhatja meg a hitelfelvevő havi, nettó jövedelmének 50%-át, illetve 500.000 forint felett a 60%-át, tehát aki ennél magasabb jövedelmet képes igazolni, az nagyobb hányadot fordíthat törlesztésre.
Fontos, hogy az 50, illetve 60% csak a 10 éves, vagy annál hosszabb kamatperiódussal rendelkező hitelek, így az ingatlanhitelek és más jelzáloghitelek esetében igaz. Az 5 évnél rövidebb kamatperiódushoz már csak 25 és 30%, 5 és tíz év közöttiekhez pedig 35, illetve 40% tartozik, így a személyi kölcsönöket ezek alapján számolják, mivel a leghosszabb futamidő is csupán 8 évre szól.

Az ingatlanhitelek korlátai

Egy ingatlanhitelhez azonban önerőre is szükséged lesz, mégpedig nem kevésre. Attól függetlenül, hogy mennyi pénzre is lenne szükséged, a JTM szabályozás szerint az ingatlan forgalmi értékének legalább a 20%-át neked kell előteremteni, és csak a maradékot állja a bank. Fontos azonban hozzátenni azt is, hogy a legtöbb bank az önerőt nem a JTM szabályozás alapján állapítja meg, vagyis ennél jóval többet – akár 30-40%-ot – is kérhetnek, és ha ezt nem tudod előteremteni, akkor az adott pénzintézet el fogja utasítani a kérelmedet.

Ha tehát ingatlanhitelt szeretnél felvenni, érdemesebb kifuttatni a jelenlegi kölcsönödet, és csak utána belevágni a következőbe, ám, ha sürgős, akkor alaposan mérd fel a lehetőségeidet! Oldalunk a segítségedre lesz ebben, hiszen nálunk összehasonlíthatod a legjobb ajánlatokat, és így egyszerűen választhatod ki a legjobbat, majd az igénylési folyamatot is elindíthatod online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Budapest Bank hitelei – általános összefoglaló

Budapest Bank hitelei – általános összefoglaló

2019.05.08.

Ha hitelt keresel, akkor számos bank számtalan hitelterméke közül választhatsz. Nincs könnyű dolgod, hiszen ahány bank, annyiféle kondíció létezik ugyanarra a hitelre. Sőt, egyes bankoknak egyedi hiteltermékei is vannak, amik mind egy-egy speciális problémára nyújtanak megoldást. A Budapest Bank hitelei tökéletes példaként szolgálnak a fentiekre, és ha tovább olvasol, Te is megérted majd, miért mondjuk ezt!

Tovább olvasom
Mit kell tudni a Provident kölcsöneiről?

Mit kell tudni a Provident kölcsöneiről?

2021.01.13.

A Provident kölcsönei népszerűbbek, mint valaha; lássuk a miérteket!

Tovább olvasom
Hitelkiváltás online – hogy intézzem?

Hitelkiváltás online – hogy intézzem?

2019.02.06.

A hitelkiváltás többnyire akkor kerül szóba, ha a hitelfelvevő már nem tudja fizetni a kölcsöneit. Könnyíteni szeretne a helyzetén, pedig nem csak ebben az esetben érdemes elgondolkodni rajta. Akkor is, ha a hitelkonstrukció már elavult, és egy lényegesen jobb ajánlatra cserélnénk le. A hitelkiváltás online is megoldható, de akad ezzel kapcsolatban pár dolog, amiket érdemes tudni.

Tovább olvasom
Babaváró hitel megszüntetése – hogyan történik?

Babaváró hitel megszüntetése – hogyan történik?

2020.02.28.

Ha érdeklődsz a babaváró hitel iránt, vagy már fel is vetted, akkor biztosan sok cikket olvastál már a témában. Mi is, de számunkra ez úgymond „munkaköri kötelesség”, viszont sehol sem találtunk olyan összefoglalást, ami azt taglalná, hogy hogyan is történik a babaváró hitel megszüntetése. Épp ezért az alábbiakban ennek pótlását olvashatod.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával