Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Vállalkozásom minimális forgalmat generált, milyen kölcsönt igényelhetek?

2020.07.18.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 21:23

A vállalkozásod minimális forgalmat bonyolít, azaz az úgynevezett mikrovállalkozások közé tartozik, és szeretnél vállalkozói hitelt felvenni? Nem lehetetlen, hiszen nem a forgalmad mennyisége határozza meg a hitelképességedet, hanem egyéb tényezők, illetve az, hogy tudsz-e egyáltalán törleszteni.

Vállalkozásom minimális forgalmat generált, milyen kölcsönt igényelhetek?

Tudnod kell azonban, hogy ha a vállalkozásod minimális forgalmat bonyolít, akkor a hitellehetőségeid meglehetősen korlátozottak lesznek, ami az igényelhető hitelösszeget illeti. Ám természetesen annyira azért nem problémás a helyzet. Minden további nélkül találhatsz olyan kölcsönt, ami megfelel majd az igényeidnek, hiszen több pénzintézet is kínál számodra vállalkozói hitelt, sőt, államilag támogatott konstrukciók is várnak.

A Széchenyi Hitel az egyik ilyen, ami kifejezetten a magyar vállalkozások számára jelent kiváló lehetőséget, és számos altípus is elérhető belőle. A legtöbb nagyobb beruházásokhoz nyújt segítséget, tehát a mikrovállalkozások számára nem felelnek meg, ám akad köztük olyan is, amelyikhez nem tartozik fejlesztési hitelcél.

Ilyen például a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel, ami a mikrovállalkozások számára is könnyen elérhető, szabad felhasználású, vállalkozói hitel, a hitelkamatokat pedig csak az igénybe vett összegre terhelik. Előnye, hogy az állam garanciát nyújt rá, csupán egy éves feltöltési kötelezettséget várnak el, azaz a szerződés első évének utolsó napján a teljes hitelösszegnek a folyószámládra kell kerülnie, és ha ez megtörténik, automatikusan folytatódhat a hitelkeret használata.

Fontos, hogy ehhez hasonló hitelterméket a kereskedelmi bankoknál is találsz, vagyis nem szükséges részt venned az állami hitelprogramban, ha vállalkozói hitelt keresel, ám érdemes, hiszen az állami kezességvállalás hatalmas könnyebbséget jelent, mivel olyan hátteret biztosít, amit más nem képes.

Van még két lehetőséged, amiről jó, ha tudsz. A Magyar Fejlesztési Bank átfogó hitel-, tőke- és garancia programot indított a közelmúltban, célzottan mikro-, kis- és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok számára. A vállalkozói hitelt működtetésre, a munkavállalók megtartására, valamint beruházásokra lehet igénybe venni, és az állami kezességvállalás, valamint kamat- és díjtámogatás is jár hozzá. A másik vállalkozói hitel az NHP Hajrá, ami maximum 20 éves futamidővel igényelhető fejlesztésre, forgóeszközre, bérekre és hitelkiváltásra.

Ha kérdésed lenne a vállalkozói hitelekkel kapcsolatban, tedd fel nekünk elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Széchenyi Kártya Program MAX: ne maradj le róla!

Széchenyi Kártya Program MAX: ne maradj le róla!

2022.09.20.

A Széchenyi Kártya Program MAX támogatott hiteleket takar, amelyek vállalkozások számára nyújthatnak segítséget.

Tovább olvasom
Melyik bankoknál igényelhetjük a Széchenyi Újraindítási Hiteleket?

Melyik bankoknál igényelhetjük a Széchenyi Újraindítási Hiteleket?

2021.11.15.

A Széchenyi Kártya Program az állam által támogatott vállalkozó hitelek összessége. Nincs olyan vállalkozás, ami a vírushelyzet miatt nehezebb helyzetbe került, ami ne találna magának itt elérhető támogatást. Hogy segítsünk a keresésben, megnéztük, melyik bankoknál igényelhetjük a Széchenyi Újraindítási Hiteleket.

Tovább olvasom
7 kérdés és válasz a Széchenyi Mikrohitel GO!-ról

7 kérdés és válasz a Széchenyi Mikrohitel GO!-ról

2022.03.08.

Kifejezetten a hazai mikro és kisvállalkozások fejlődését segítő állami kamat, kezelési költség és kezességi díj támogatású beruházási hitel a Széchenyi Mikrohitel GO!. Felhasználható agrár és nem agár beruházási célok finanszírozására. 7 kérdés és válasz a Széchenyi Mikrohitel GO!-ról.

Tovább olvasom
Egyéni vállalkozóként is igényelhetem az új Széchenyi hiteleket?

Egyéni vállalkozóként is igényelhetem az új Széchenyi hiteleket?

2020.07.24.

Egyéni vállalkozóként szeretnél hitelhez jutni, és a lehető legjobb konstrukciót keresed? Az új Széchenyi hitelekben gondolkodsz, de nem tudod, melyiket válaszd, és azt sem, hogy egyáltalán felveheted-e valamelyiket? Akkor érdemes lesz elolvasnod alábbi írásunkat!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával