Új, vagy használt autót érdemes venni?

Hogy új, vagy használt autót vásárolsz-e, az számos tényezőtől függ. Vannak azonban általános tények, amelyekről jó, ha tudsz!

Az új, vagy használt autó kérdése mindenkiben felmerül, aki járművet szeretne vásárolni, és mindkettő mellett számos érv szól, ám egy átlagember számára mások az elsődleges szempontok, mint egy olyannak, akinek evidens, hogy mindenből újat vesz.

Az új autó előnyei és hátrányai

Ha új autót vásárolsz, számtalan dologban biztos lehetsz: a szervizelésben (illetve annak eddigi hiányában), a futásteljesítményben (ami minimális), minden friss és tiszta, ráadásul garanciális is, tehát bármi hibás, nem neked kell kifizetni a javítását, illetve cseréjét. Ezen felül jó esetben Te határozhatod meg, hogy az autód milyen felszereltségű, színű, kárpitozású, stb. legyen, és minden a Te kívánságaid szerint készül el. Ezen túl azonban sajnos abban is biztos lehetsz, hogy az új autó ára meglehetősen magas lesz, és ahogy kigördülsz vele a szalon kapuján, máris 20-25%-kal kevesebbet ér – ez tény, nem mi találtuk ki. Az értékcsökkenés ráadásul ha nem is ennyire, de azért drasztikus lesz a következő néhány évben is, amire kiváló példa a használtautó-piac bármelyik találata.

A használt autó előnyei és hátrányai

Amikor azon gondolkodunk, hogy új, vagy használt autót vásároljunk-e, az elsődleges előny az utóbbi esetében az ár. A használt autók ugyanis lényegesen olcsóbbak, ráadásul a bejáratásukkal sem kell vesződni, azonban a hátrányok már többen vannak, és ezek nagy része abból fakad, hogy nem tudunk, illetve tudhatunk meg mindent az autóról. A futásteljesítmény a leggyakoribb problémaforrás, hiszen az eladó viszonylag könnyedén vissza tudja tekerni az órát, de a terepviszonyok és utak, amelyek közepette használták az autót, szintén súlyos problémákat okozhatnak.

Ha azon gondolkodsz, hogy új, vagy használt autót vásárolj-e, akkor természetesen az anyagi lehetőségeid a mérvadóak. Fontos viszont, hogy ha találsz egy olyat, ami mindenben megfelel, akkor minél előbb csapj le rá! Amennyiben ehhez hitelre is szükséged lenne, tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el az igénylési folyamatot online!

Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

7,2% - 13,8%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön

Provident Havi Kölcsön

THM

24,6%

Futamidő

30 hó

Hitelösszeg

600.000 Ft - 1.500.000 Ft

§

Provident Havi Kölcsön

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM

11,73%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 8.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120