Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Új kormányrendelet: elérhető az 5,9%-os személyi kölcsön

2020.04.15.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2022. március 22. 12:11

A koronavírus-járvány gazdasági hatásait az egész világ nyögi, és számos intézkedés látott világot ezek enyhítésére. A Magyar Nemzeti Bank egész sor javaslattal állt elő, amelyek megkönnyíthetik a következő, remélhetőleg csak néhány hónapos időszak átvészelését. Szerencsére a kormány is úgy gondolja, hogy ezek a javaslatok átültethetőek a gyakorlatba. Az egyik ilyen könnyítés a személyi kölcsönök 5,9%-os THM-maximuma.

Új kormányrendelet: elérhető az 5,9%-os személyi kölcsön

Az 5,9%-os személyi kölcsön rendeleti bevezetése azonban nem egyszerű történet. Az ilyen változásokat általában több hónapnyi előkészület előzi meg, erre azonban most nincs idő. Kérdés továbbá az is, hogy a bankok egyáltalán meg tudják-e oldani az ilyen alacsony THM-et. Mert a személyi kölcsönöknél a legalacsonyabb 7% körüli érték volt a korábbiakban. A legmagasabb pedig 20% felett – ezek átlaga 12-13%, amihez képest az 5,9%-os személyi kölcsön rendkívül alacsony THM-mel rendelkezik.

Erre érkezett is egy állásfoglalás a Magyar Nemzeti Banktól, ami szerint a kedvezményes, 5,9%-os személyi kölcsönök nem maradnak ezen a szinten a teljes futamidő alatt, hanem csupán 2020. végéig, vagyis a jövő év január 1.-től visszaáll a hitel kamata a korábbi, esetleg egy egész más, remélhetőleg alacsony értékre.

Az 5,9%-os személyi kölcsönök elsőként az OTP Banknál, a K&H Banknál és a Takarékbanknál bukkantak fel, de hamarosan a többi pénzintézet ajánlata is elérhetővé válik. Futamidő és felvehető hitelösszeg tekintetében várhatóan hatalmas lesz a szórás, így lesz miből válogatni. Az online hiteligénylés szintén elérhető a legtöbb banknál, és ahol egyelőre még nem, ott a rendkívüli helyzet miatt valószínűleg hamar elindul az erre vonatkozó fejlesztés.

Az 5,9%-os személyi kölcsönök esetében mindegyiknél arra kell majd odafigyelned, hogy mekkora THM-et adnak meg 2021. január 1. utánra, és ha ez nincs feltüntetve, akkor a korábbi értékeket kell nézned, majd ez alapján válassz! Ha kérdésed lenne az 5,9%-os személyi kölcsönökről, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Fogyasztóbarát Lakáshitel – ez mit is jelent?

Fogyasztóbarát Lakáshitel – ez mit is jelent?

2019.05.27.

Az elmúlt években gyakran hallhattunk a „Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel” minősítésről, viszont azt, hogy mit is jelent, már csak kevesen tudták volna elmondani. Mi most összefoglaljuk Neked, hogy ez mit is takar, így könnyen eldöntheted, hogy erre van-e szükséged!

Tovább olvasom
akolcson.hu szolgáltatása, miért jó?

akolcson.hu szolgáltatása, miért jó?

2018.11.04.

Előbb-utóbb mindenki kerül olyan helyzetbe, hogy hitelt kell felvennie, mert meg szeretne vásárolni valamit, amire nem elég a megtakarítása. Lehet ez lakás, autó, utazás, vagy bármi, ami nagyobb összegbe kerül. Az akolcson.hu pont ebben nyújt neked segítésget.

Tovább olvasom
Melyik támogatás igényelhető egy gyermekre?

Melyik támogatás igényelhető egy gyermekre?

2019.10.16.

Jelenleg, a Családvédelmi Akcióterv keretein belül többféle támogatás is elérhető. A CSOK, a CSOK hitel, a gyermekek után járó, lakáshitelre felhasználható tartozáscsökkentés, illetve a babaváró hitel/támogatás. Külön-külön is komoly előnyt biztosítanak a családoknak, de a kérdés az, hogy lehet-e együttesen is igényelni őket. Azt, hogy melyik támogatás igényelhető egy gyermekre, több tényező is befolyásolja, de létezik megoldás arra, hogy mindegyiket egyszerre vegyük igénybe!

Tovább olvasom
Földhivatali ügyintézés online? Megoldható!

Földhivatali ügyintézés online? Megoldható!

2019.11.14.

Egy lakáshitel igénylésekor rengeteg dokumentumot kell beszerezni. Még annál is több egyéb tennivaló van, ami ahhoz szükséges, hogy a megvásárolt ingatlan a tulajdonunkba kerülhessen; például a földhivatalban is muszáj lesz megfordulnunk.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával