Tippek és trükkök, amivel elkerülhető a kriptopiaci bukás

A kriptopiac meglehetősen instabil, mégis sokan fektetnek bele; ha Te is így tettél, érdemes elolvasnod alábbi cikkünket!

A kriptopiac legutóbbi bezuhanása, azaz az eladások megnövekedése komoly fejtörést okozott mind a szakértőknek, mind a befektetőknek, de az okok legalább ismertek: Elon Musk, a Tesla és a SpaceX tulajdonosa nyilatkozott a Twitteren, illetve a kínai állami szabályozások megváltozása már éppen elegendő volt ahhoz, hogy a Bitcoin árfolyama meredeken, mintegy 45%-kal essen. Létezik azonban egy olyan kiskapu, amelynek segítségével ez az esés a befektetők hasznára is válhat; ezt fejtjük ki alább.

A kriptopiac legnagyobb lehetősége

Ha eltekintünk az eddigi hihetetlen árfolyamnövekedéstől, akkor is akad egy hatalmas lehetőség a kriptopiacban, amit élelmes befektetők már ki is használtak, ez pedig a nyereségadó csökkentése. Amennyiben veszteséggel adják el a kriptopénzt, a veszteség felhasználható arra, hogy a nyereségadót csökkentsék, majd természetesen vissza is lehet vásárolni az eladott mennyiséget, így a későbbi árfolyam-emelkedés is kihasználható. Értékpapírok esetében ez komoly büntetést vonna maga után, hiszen a szabályozás kimondja, hogy 30 napon belül nem lehet ugyanakkora mennyiséget vásárolni, mint amekkorát eladtunk, ám a kriptopénz nem értékpapír, és a szabályozás sem tekinti annak!

Ami előny, egyben hátrány is

Gyakorlatilag mondhatjuk erre, hogy aki ezt kihasználja, adócsalást követ el, ám ez csak akkor lenne igaz, ha a szabályok és törvények nem tennék ezt lehetővé, így viszont csupán egy kiskapu. Levonható azonban a következtetés, miszerint a legutóbbi árfolyamzuhanás manipuláció következménye volt, és valaki, vagy valakik jókora adómegtakarításnak örülhetnek most, miközben a befektetők nagy része a pénze után fut.

Lesz-e változás?

Az amerikai adóhivatal már készül egyfajta védelemmel erre az esetre, de egyelőre még legálisnak minősül az ilyen jellegű manipuláció, ám kizárólag a kriptopiacon. Amennyiben Te is befektettél ebbe a nem kis mértékben kockázatos üzletbe, azt javasoljuk, alaposan fontold meg, milyen lépéseket teszel, illetve nézz utána a magyar szabályozásnak is, nehogy problémákba ütközz!

Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

Prémium250 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 6.000.000 Ft

§

Prémium250 Kölcsön Számlával

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

7,2% - 13,8%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön

Provident Heti Kölcsön

THM

24,5% - 24,6%

Futamidő

57 - 110 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 570.000 Ft

§

Provident Heti Kölcsön