Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Személyi kölcsönökkel kapcsolatos leggyakoribb tévhitek

2020.12.22.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 20:17

Számos tévhit él a köztudatban a személyi kölcsönökkel kapcsolatban, amelyekről alábbi cikkünkben rántjuk le a leplet.

Személyi kölcsönökkel kapcsolatos leggyakoribb tévhitek

A személyi kölcsönökkel kapcsolatban a legtöbben csak annyit tudnak, hogy szabadon felhasználhatóak és könnyen hozzáférhetőek. Alapvetően ennyi elég is, bár hitelfelvétel előtt azért érdemes kicsit jobban belemélyedni a témába – ebben oldalunk segítséget nyújt. Rengeteg azonban a tévhit is a személyi kölcsönnel kapcsolatban, amelyeket jobb lenne elfelejteni, illetve a helyes információt használni.

Csak kis összeg érhető el személyi kölcsönként

Ez a személyi kölcsönökkel kapcsolatos tévhit a valóságon alapszik, pontosabban a múlton. Tény, hogy 10-15 évvel ezelőtt a maximálisan felvehető hitelösszeg átlagosan 1-3 millió forint volt, ám azóta sok víz folyt le a Dunán; manapság már a 10 millió forint is elérhető fedezet nélkül.

A saját bankodnál kell személyi kölcsönt igényelned

Ez talán a legáltalánosabb tévhit a személyi kölcsönökkel kapcsolatban, a valóság azonban épp az ellenkezője – legalábbis a legtöbb esetben. Napjainkban annyira kiélezett a piaci verseny, hogy gyakorlatilag egy-két havonta jelenik meg új személyi kölcsön ajánlat, ami próbál aláígérni a versenytársaknak. Ha épp a Te bankod vezet a versenyben a legkedvezőbb személyi kölcsönnel, mindenképp ott vedd fel, ám ha nem, akkor még véletlenül se!

Nincs személyi kölcsönnel kapcsolatos induló költség

Tény, hogy egy jelzáloghitel felvételekor közjegyzői, értékbecslési, ügyvédi stb. díjakat kell fizetni, a személyi kölcsönöknél pedig ezek nem merülnek fel, ám nem mondható még így sem, hogy egy személyi kölcsön mentes az induló költségektől. A folyósítási díj például csak azoknál a személyi kölcsönöknél nem jelenik meg, amelyek akciósak, és az akció épp erre a tételre terjed ki.

A személyi kölcsön önerőként gond nélkül használható

Mi is szoktuk javasolni a személyi kölcsönt önerőként való felhasználásra egy ingatlanhitel igényléséhez, ám azt nem állítjuk, hogy ez gond nélkül valósítható meg; épp ellenkezőleg! A JTM szabályozás miatt ugyanis minden aktuálisan törlesztendő hitelt beleszámolnak, és ha személyi kölcsönnel váltod ki az önerőt, az csökkenti a felvehető lakáshitel kölcsönösszegének mértékét, vagy pedig magasabb jövedelmet kell igazolnod.

Ha személyi kölcsönt keresel, hasonlítsd össze oldalunkon a bankok ajánlatait, majd indítsd el az igénylést online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Összeszedtünk 5 tippet a lakáshitel felvételéhez

Összeszedtünk 5 tippet a lakáshitel felvételéhez

2019.11.25.

Akit egy kicsit is foglalkoztat a lakáspiac, az tudja, hogy ha eddig nem vásárolt lakást, akkor mostanára már szinte a lehetetlenre vállalkozik lakáshitel felvételekor. Az árak az egekben a hitelösszegek is egyre magasabbak. Gyakorlatilag már ott tartunk, hogy akinek nincs legalább 10-15 millió forintja, az nem is tud annyi hitelt felvenni, amiből meg tudna vásárolni egy budapesti lakást. Annak érdekében, hogy segítsünk egy kicsit ezen a helyzeten, összeszedtünk 5 tippet a lakáshitel felvételéhez, amelyeket az alábbiakban olvashatsz.

Tovább olvasom
Személyi kölcsön Erste – a termék jellemzőiről

Személyi kölcsön Erste – a termék jellemzőiről

2019.03.07.

Személyi kölcsönt számos bank kínál az ügyfeleinek, de nem mindegyik ugyanazokkal a feltételekkel. Mivel több pénzintézet termékeiről írtunk már, így most a személyi kölcsön Erste Banknál felvehető változatát tekintjük át alaposabban.

Tovább olvasom
Otthonról is számos kölcsön igényelhető online, segítünk pár ötlettel!

Otthonról is számos kölcsön igényelhető online, segítünk pár ötlettel!

2020.09.21.

Az emelkedő fertőzésszámot nézve úgy tűnik, hamarosan ismét eljön az az időszak, amit tavasszal kellett átélnünk, vagyis minél többet leszünk otthon. Igyekszünk minél kevesebbet érintkezni másokkal. Ennek egyik folyománya, hogy az internetes vásárlás és ügyintézés ismét fellendül. Vagyis a lehető legbiztonságosabb módokon fogjuk megoldani a teendőinket.

Tovább olvasom
Nézzük át a hitelkiváltás feltételeit!

Nézzük át a hitelkiváltás feltételeit!

2020.11.11.

Egy rossz kondíciókkal rendelkező, régi hitelkonstrukciót megéri kiváltani, hiszen nem csak a költségeid csökkenhetnek, de nagyobb anyagi biztonságba is kerülhetsz, ráadásul még plusz pénzhez is juthatsz, amennyiben szabad felhasználású hitelről van szó. Léteznek azonban a hitelkiváltásnak feltételei, amelyeket maradéktalanul teljesítened kell.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával