Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Személyi kölcsönhöz kell fedezetet biztosítani?

2017.12.22.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 23. 20:36

Személyi kölcsönhöz mi szükséges, megmutatjuk.

Személyi kölcsönhöz kell fedezetet biztosítani?

A személyi kölcsönről már sok helyen olvashattál, de talán nem kaptál meg minden lényeges és szükséges információt, ezért röviden összefoglaljuk Neked. A személyi kölcsön egy szabadon felhasználható, fedezet nélküli hitelkonstrukció, amit rugalmas, de viszonylag rövid futamidővel vehetsz igénybe. A fenti kérdést tehát már meg is válaszolhatod: nem, a személyi kölcsönhöz nem szükséges fedezetet biztosítani, de azért van pár kritériuma így is, aminek meg kell felelned!

A személyi kölcsön felvételéhez rendelkezned kell állandó, magyarországi, bejelentett lakcímmel, és ezt természetesen az érvényes személyazonosító okmányaiddal igazolnod is kell. Ha ez nem lehetséges, akkor a személyi kölcsön igénylése sajnos nem fog sikerülni. A 18. év betöltése előtt az igénylés nem lehetséges, és ez nyilván kiderül a személyazonosító okmányokból, ráadásul vannak olyan bankok is, ahol ez a korhatár némileg magasabb! Érdemes tehát ennek is utánanézni!

A fentiek csupán a személyi kölcsönhöz szükséges alapfeltételek, de szükséged lesz további dokumentumokra is, hogy megkaphasd a felvenni kívánt pénzösszeget. Ezek a dokumentumok a fedezet helyettesítői, ezekből tudja megállapítani a bank, hogy mekkora törlesztőrészletet tudsz befizetni havonta. Ebből kalkulálják ki a maximálisan nyújtható hitelösszeget is. Rendelkezned kell a munkáltatód által kiállított kereseti igazolással is, továbbá az utolsó háromhavi munkabéredet is igazolnod kell, amit a bankszámlakivonataiddal tudsz megtenni. Bizonyos pénzintézetek az utolsó három havi, befizetett közüzemi számláidat, illetve a telefonszámláidat is elkérhetik, de ez attól is függ, hogy melyiktől szeretnéd felvenni a személyi kölcsönt. Ha nyugdíjas vagy, akkor a nyugdíjas törzskönyved, a nyugdíjhatározatod, háromhavi nyugdíjszelvényed, vagy a bankszámlakivonatod lesz a megfelelő dokumentum.

Láthatod, hogy a személyi kölcsönnek is rengeteg követelménye van, fedezetre viszont egyáltalán nem lesz szükség hozzá! Ha igényelni szeretnéd, akkor előtte hasonlítsd össze a különböző bankok konstruckióit oldalunk segítségével, hogy könnyedén megtalálhasd azt a pénzintézetet, amelyik a számodra leginkább megfelelő személyi kölcsönt nyújtja!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Akár 1 napon belül, gyorskölcsönhöz lehet jutni!

Akár 1 napon belül, gyorskölcsönhöz lehet jutni!

2017.12.18.

Akár 1 napon belül megvalósulhat gyorskölcsön igénylésed, természetesen ez adott pénzintézettől és konstrukciótól is függ.

Tovább olvasom
Minikölcsön online, mit kell tudni róla - Új finanszírozó Magyarországon!

Minikölcsön online, mit kell tudni róla - Új finanszírozó Magyarországon!

2018.02.13.

Sokszor előfordul, hogy hirtelen szükségünk lenne egy kisebb-nagyobb összegre, áthidaló jelleggel, a következő fizetésig. Ilyen esetekre találták ki a MiniKölcsön online szolgáltatását, hiszen gyorsan és egyszerűen hozzá lehet jutni, a futamideje pedig rövid!

Tovább olvasom
Átmeneti pénzzavarba kerültél? Akkor itt vannak a gyorskölcsönök!

Átmeneti pénzzavarba kerültél? Akkor itt vannak a gyorskölcsönök!

2018.07.18.

Mindenkivel megtörténhet, hogy pénzzavarba kerül, és gyors segítségre van szüksége. Szerencsére van megoldás az ilyen helyzetekre, mégpedig a gyorskölcsönök adnak segítséget!

Tovább olvasom
Mekkora törlesztőrészletre számíthatunk 1 millió forint gyorskölcsönnél?

Mekkora törlesztőrészletre számíthatunk 1 millió forint gyorskölcsönnél?

2023.10.13.

A gyorskölcsön az egyik legnépszerűbb formája a váratlanul felmerülő pénzzavar megoldásának. De mekkora törlesztőrészletre számíthatunk 1 millió forint gyorskölcsönnél? Milyen futamidőt válasszunk? Melyik bankot válasszuk? Milyen gyorsan kapjuk meg a kölcsönt? Választ adunk minden felmerülő kérdésre.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával