Régóta törlesztett személyi kölcsön kiváltása

A személyi kölcsön kiváltása különösen abban az esetben jó döntés, ha régóta törleszted – mutatjuk, mit érdemes tudnod!

A személyi kölcsönök kiváltását már jó ideje népszerűsítjük, és szerencsére sokan vannak, akik tudatosan kezelik a hiteleiket, és hajlandóak némi energiát befektetni az alacsonyabb költségek érdekében. Az elmúlt, meglehetősen nehéz időszak után különösen érdemes lehet áttekinteni a pénzügyeket, és ahol csak lehetséges, javítani rajtuk, amihez a meglévő személyi kölcsön kiváltása egy hatásos lépés lehet.

Mi a személyi kölcsön kiváltásának előnye?

Mint nyilván Te is tudod, a bankok közötti piaci verseny hatására, illetve az alacsony bankközi alapkamatnak köszönhetően a személyi kölcsönök kamatai folyamatosan csökkentek az elmúlt években. Ha régóta törleszted a hiteledet, és annak kamatát összehasonlítod egy napjainkban igényelhető konstrukcióéval, akkor magad is láthatod a különbséget: akár 4-5%-kal alacsonyabb is lehet egy napjainkban igényelhető személyi kölcsön kamata, ami a teljes futamidőre vetítve már igencsak komoly összeget tehet ki. Ráadás, hogy a személyi kölcsön kiváltásával akár plusz szabadon felhasználható összeghez is hozzájuthatsz, miközben a költségeid akár csökkenhetnek is; igaz, ez esetben valamivel hosszabb futamidővel kell majd számolnod.

Miért most váltsd ki a személyi kölcsönödet?

A személyi kölcsön kiváltását persze bármikor meg lehet tenni, de most különösen érdemes, hiszen hamarosan változhat a helyzet. A Magyar Nemzeti Bank ugyanis bejelentette, hogy hamarosan emeli a bankközi alapkamatot, aminek hatására a személyi kölcsönök kamatai is növekedésnek indulhatnak, ám ez jelenleg még nem történt meg. Ennek köszönhetően most még kedvezőbb kamatozással, azaz összköltséggel juthatsz hozzá egy hitelkiváltásra szolgáló konstrukcióhoz.

Milyen konstrukciót érdemes választani?

Hitelkiváltásra létezik jelzálog alapú, illetve fedezetlen konstrukció is, és csak rajtad áll, hogy melyiket választod. A jelzáloghitel előnye a sokkal alacsonyabb kamat, cserébe hosszabb ügyintézéssel kell számolnod, míg a személyi kölcsönöknél a folyósítás akár egy-két napon belül is lezajlik, de a kamata némileg magasabb.

Ha célod a személyi kölcsönöd kiváltása, tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el az igénylést online!

Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

Hitelkiváltó Kölcsön

THM

16,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

200.000 Ft - 6.000.000 Ft

§

Hitelkiváltó Kölcsön

Provident Havi Kölcsön

THM

24,6%

Futamidő

30 hó

Hitelösszeg

600.000 Ft - 1.500.000 Ft

§

Provident Havi Kölcsön

Adósságrendező Hitel

THM

15,35%

Futamidő

60 hónap

Hitelösszeg

3.000.000 Ft

§

Adósságrendező Hitel