Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Okok, amik miatt elbukhatod a lakáshitel igénylését

2021.05.26.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 11:20

Elbukhatod a lakáshitel igénylését, ám, ha az alábbi cikkben összefoglalt, problémás pontokat el tudod kerülni, gond nélkül lehet pozitív a hitelbírálat!

Okok, amik miatt elbukhatod a lakáshitel igénylését

A lakáshitel igénylése elbukható, de ugyanígy könnyedén át is mehetsz a hitelbírálaton, csupán arra van szükség, hogy teljesítsd a bankok ezzel kapcsolatos elvárásait. A feltételeket könnyű megismerni, hiszen minden hirdetésben feltüntetik őket, bár nem mindig és nem mindenhol az összeset, ráadásul a pénzintézetek saját, belső szabályzattal is rendelkeznek, ami nem publikus, bár ez a legtöbbször nem, vagy csak kis mértékben befolyásolja a lakáshitel igénylését. E feltételek lényege a bankok kockázatának mérséklése, és szinte mindenre kitérnek, ami a hitelre, illetve az igénylőre vonatkozik, mi több, az ingatlan is megfelelő kell, hogy legyen. Az alábbiakban azokat a kritériumokat foglaltuk össze, amelyek minden egyes pénzintézet esetében alapvetőek, ám fontos tudni, hogy ezeken túl is akadhatnak kritériumok, amelyeket nem minden bank alkalmaz a hitelbírálat során.

A lakáshitel igénylésének kizáró okai:

• Az igénylő még nem töltötte be a 18. életévét.

• Az igénylő nem rendelkezik magyar lakcímkártyával.

• Az igénylő a KHR rendszer negatív adóslistáján szerepel.

• Az igénylő meglévő hiteleinek törlesztése az új lakáshitel felvétele nélkül is túlterheli a jövedelmét.

• Az igénylő jelenlegi hiteleinek törlesztése problémás.

• Az igénylő csak GYES, GYED, családi pótlék, illetve segély típusú jövedelmekkel rendelkezik.

• Az igénylő aktuális munkaviszonya még nem érte el a 3 hónapot.

• A lakáshitel fedezetéül felajánlott ingatlan értéke nem éri el a 2,5 millió forintot.

Mint fentebb említettük, ezeken a feltételeken túl előfordulhatnak még olyan kritériumok egyes bankoknál, amelyek kizárják a lakáshitel igénylését. Minden hitelintézetnek van az egységes követelményeken felül egy saját belső szabályrendszere is, ezért érdemes több lakáshitel-ajánlatot is összehasonlítani.

Amennyiben a terveid között szerepel a lakáshitel igénylése, oldalunkon összehasonlíthatod a bankok legjobb ajánlatait. Tedd meg, válaszd ki a céljaidnak és elképzeléseidnek leginkább megfelelőt, majd indítsd el az igénylési folyamatot online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Milyen költségekkel jár egy lakáshitel?

Milyen költségekkel jár egy lakáshitel?

2021.06.25.

Első blikkre talán nem is hinnénk, de egy 15 millió forintos lakáshitel felvétele akár negyedmillió forint egyszeri kiadással is járhat. Persze promóciós célzattal a pénzintézetek szinte mindegyike felajánl kisebb-nagyobb kedvezményt, díjelengedést, esetlegesen utólagos visszatérítést, de nem árt, ha tudjuk, hogy a fizetendő összegek között jelentős eltérésekkel találkozhatunk. Így, ha netalántán szűkösebb anyagi forrásokkal vágsz bele egy kölcsönprojektbe, érdemes figyelembe venned, hogy milyen költségekkel jár egy lakáshitel. Nézzük meg együtt!

Tovább olvasom
Lakáshitelek - Mit érdemes tudni róla?

Lakáshitelek - Mit érdemes tudni róla?

2018.03.08.

Ha lakást szeretnél vásárolni, akkor többféle lehetőséged van, amik közül választhatsz, de általánosan elmondható, hogy a vásárlók többnyire a lakáshitelek lehetőségét választják, mivel a többi hitelkonstrukcióhoz képest ezek nyújtják a legjobb feltételeket és a legalacsonyabb kamatot.

Tovább olvasom
Milyen feltételekkel vehetünk fel lakáshitelt határozott idejű munkaszerződéssel?

Milyen feltételekkel vehetünk fel lakáshitelt határozott idejű munkaszerződéssel?

2021.04.16.

Ha lakáshitelt szeretnénk igényelni, akkor a pénzintézetek elsősorban a jövedelmünket veszik alapul a hitelbírálatoknál. Ez a folyamatos, bejelentett, határozatlan idejű szerződéseknél könnyen bemutatható. Mi a helyzet akkor, ha valaki határozott idejű munkaszerződéssel szeretne mégis lakáshitelhez jutni?

Tovább olvasom
Könnyebben juthatnának lakáshitelhez a fiatalok

Könnyebben juthatnának lakáshitelhez a fiatalok

2021.11.26.

A tervek szerint jövőre könnyebben juthatnának lakáshitelhez a fiatalok. Egy lakásvásárlásnál minimum 20 százalék önerőt várnak el a pénzintézetek, ezt csökkentené a javaslat 10 százalékra. Megnéztük, milyen előnyökkel járhat ez, és mennyivel gyorsíthatja meg a lakásvásárlást.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával