Mutatjuk, mikor nem kell fizetned készpénzfelvétel során

Készpénzfelvétel során sokszor fizetni kell azért, hogy hozzájuthass a saját pénzedhez, de van lehetőség arra, hogy ezt elkerüld. Mutatjuk ma részleteket!

Sajnos általánosnak nevezhető, hogy készpénzfelvétel során még mindig rengetegen fizetnek ki éves szinten akár több tízezer forintot is. Ez pedig pazarlás, hiszen sokkal jobb helye is lehetne annak a pénznek, és, mivel tudjuk, hogy olvasóink között is akadhatnak olyanok, akik sokszor vesznek fel készpénzt, és emiatt költségekbe verik magukat, az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány tippet arra vonatkozóan, hogy hogyan is lehet mindezt elkerülni.

Figyelj a készpénzfelvétel mennyiségére!

A bankok által megadott, ingyenes készpénzfelvételi lehetőségek száma a legtöbb esetben havi kettő, és ha ezt túlléped, fizetned kell. Éppen ezért nem érdemes csak kisebb összegeket felvenned, hanem egyszerre akár többet is, majd ezt otthon, vagy a tárcádban tárolva beosztani. Fontos, hogy a bankok közötti transzfer e két alkalommal még szintén díjmentes, tehát bárhol intézheted a készpénzfelvételt, és nem muszáj a saját bankod automatáit választanod. A külföldi készpénzfelvétel esetében azonban a fentiek nem állják meg a helyüket, tehát nem ingyenes még az első két alkalom sem.

Válaszd meg jól a bankszámládat!

A havi kétszeri, ingyenes készpénzfelvétel minden bankra igaz, hiszen ezt jogszabály rögzíti, azonban mit sem ér az egész, ha maga a számlacsomag rengeteg pénzt emészt fel. Éppen ezért nem szabad fél vállról venni a számlacsomag kiválasztását sem, hiszen hatalmas különbségek lehetnek a különféle díjak, így például a számlavezetési, az átutalási, vagy a kártyadíjak között. Mivel a piacon napjainkban már a nulla forintos számlavezetési díjjal rendelkező számlák sem ritkák, mindenképp érdemes összehasonlítanod a bankok ajánlatait, majd azt választani, amelyik a leginkább megfelel a pénzügyi szokásaidnak.

Partnerünk oldalán számos bank ajánlatát találhatod meg, amelyek között a készpénzfelvételre, illetve inkább a bankkártya használatára kihegyezett típusok is helyet kaptak. Válassz közülük, és indítsd el online, mindössze néhány kattintással az igénylési folyamatot!

Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

Privát100 Kölcsön

THM

20,5%

Futamidő

12 - 60 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 2.990.000 Ft

§

Privát100 Kölcsön

Fapados Kölcsön

THM

14,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

Fapados Kölcsön