Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mit tegyünk, ha nem tudjuk fizetni a havi törlesztőrészleteket?

2020.12.28.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 20:17

Ha nem tudod fizetni a havi törlesztőrészleteidet, komoly bajba kerülhetsz, de segítünk, hogy elkerülhesd!

Mit tegyünk, ha nem tudjuk fizetni a havi törlesztőrészleteket?

Sajnos előfordulhat, hogy valamilyen előre nem látható ok miatt nem tudod tovább, vagy csupán átmenetileg fizetni a havi törlesztőrészleteidet. A legfontosabb, hogy ne söpörd a szőnyeg alá ezt a problémát, hanem az első jelek megjelenésére azonnal kezdd el keresni a megoldást! Létezik ugyanis, csupán tenned kell azért, hogy megtaláld – ebben nyújtunk segítséget a lehetőségek bemutatásával.

Próbálj segítséget szerezni!

A rokonok és barátok között akadhat valaki, aki segítséget tud nyújtani, ha nem tudod fizetni a havi törlesztőrészleteidet, de érdemes lehet egy kisebb gyorskölcsönt is megpróbálni, amíg még van lehetőség a felvételére. Ez utóbbival azonban csak a végső esetben élj, hiszen a még nagyobb adósság még nagyobb bajba sodorhat!

Vedd fel a kapcsolatot a hitelezővel!

A legjobb, ha jelzed a bank felé, hogy nem tudod fizetni a havi törlesztőrészleteidet, és nem próbálsz inkább elbújni a behajtás elől. Ha írásban nyújtod be a banknak a helyzet leírását, akkor egyrészt választ is kapsz rá, másrészt mivel előre szólsz és őszinte vagy, valószínűleg segítséget is kapsz, hiszen a banknak nem érdeke felmondani a kölcsönszerződést, mivel úgy bevételtől esik el, és foglalkoznia is kell a behajtási folyamattal.

Ha csak keveset tudsz fizetni, tedd meg!

Ha nem tudod a teljes havi törlesztőrészletet befizetni, csak annak egy részét, azt is érdemes megtenned, mivel így a bank látja a fizetési hajlandóságodat. Ezt a segítségkéréssel együtt tedd meg, mert plusz pontot jelent a banknál, és nagyobb esélyed lesz a probléma kompromisszumos megoldására, ráadásul nagyobb eséllyel tudod majd elkerülni azt, hogy felkerülj a KHR negatív adóslistára!

Ha van hitelfedezeti biztosításod, használd ki!

Ha a szerződésedhez tartozik egy hitelfedezeti biztosítás, akkor mindenképp használd ki a lehetőséget, hogy a biztosító egy bizonyos, a szerződésben meghatározott időn keresztül tulajdonképpen helyetted fizeti a havi törlesztőrészleteket! Ha még csak előre tájékozódsz, hogy mi történhet, ha nem tudod fizetni a havi törlesztőrészleteket, gondolkozz el a biztosítás megkötésén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Egyszerűsített eljárásban igényelhetőek a kölcsönök!

Egyszerűsített eljárásban igényelhetőek a kölcsönök!

2020.05.29.

A koronavírus-járvány miatt a bankok egyszerűsített eljárással kínálják a kölcsöneiket, és ez gyakorlatilag az összes hiteltermékre igaz a személyi kölcsönöktől a jelzáloghitelekig. Az előbbieknél ugyan nem szembetűnő a változás, ám az utóbbiak esetében akad néhány fontos különbség, amivel érdemes tisztában lenned, ha mostanában szeretnél ingatlant vásárolni.

Tovább olvasom
OTP hitelkiváltó kölcsöne

OTP hitelkiváltó kölcsöne

2019.04.30.

Enyhíteni szeretnél a törlesztési kötelezettségeiden? Számos lehetőséged van arra, hogy kiváltsd a hiteledet, de érdemes előtte alaposan tájékozódnod, hogy biztosan jobban járj, mint a jelenlegi kölcsönöddel. Mi most az OTP hitelkiváltó konstrukcióját vesszük górcső alá.

Tovább olvasom
Azonnal kisebb összegre van szükségem. Mit tehetek?

Azonnal kisebb összegre van szükségem. Mit tehetek?

2018.09.06.

Ha csak egy kisebb összegre van szükséged, akkor tudunk a számodra egy jó megoldást! A MiniKölcsönnel villámgyorsan megoldhatod a pénzügyi gondjaidat, csak néhány feltételt kell teljesítened hozzá!

Tovább olvasom
Mennyibe kerül egy lakáshitel? Vizsgáljuk meg a lakáshitel-ajánlatokat!

Mennyibe kerül egy lakáshitel? Vizsgáljuk meg a lakáshitel-ajánlatokat!

2020.06.10.

Milyen költségei vannak egy lakáshitelnek? A kérdés nem is olyan egyszerű, mint ahogyan az elsőre tűnik. Sokszor ugyanis nem elég megnézni a különböző mutatókat (úgy, mint a kamat, a THM, vagy a törlesztőrészlet nagysága), hanem érdemes átfogóbban, részletesen vizsgálni a különféle lakáshitel-ajánlatokat.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával