Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Milyen dokumentumok szükségesek a személyi kölcsönhöz?

2018.02.27.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 23. 12:58

Ha személyi kölcsönt szeretnél felvenni, akkor meg kell felelned bizonyos feltételeknek, amiket már taglaltunk korábban, illetve kellenek a megfelelő dokumentumok az ügylet elindításához is, ami alapján a bank eldönti, hogy a hitelbírálaton megfelelsz-e, vagy sem. Az, hogy milyen dokumentumokat kell beadnod, leginkább attól függ, hogy milyen forrásból szerzed a jövedelmed.

Milyen dokumentumok szükségesek a személyi kölcsönhöz?

Az alap dokumentumok, amik minden hitelkérelemnél elengedhetetlenek, itt sem hiányozhatnak: személyazonosító okirat mindenképp kell, ami lehet személyi igazolvány, jogosítvány, vagy útlevél, illetve az adóigazolványodat és a lakcímkártyádat is be kell mutatnod. A továbbiak viszont már részletesebb leírást követelnek meg.

Ha alkalmazott vagy, és Magyarországon dolgozol, akkor szükséged lesz az utolsó 3 havi bankszámlakivonatodra, amire az elmúlt 3 hónapban munkabér érkezett attól a munkáltatótól, akit az igénylő nyomtatványon munkáltatónak megjelöltél. Ha külföldön dolgozol, akkor ez kiegészül egy angol, vagy német nyelvű munkáltatói igazolással is. Nyugdíjasként ugyanez mondható el, csak a munkabér helyett nyugdíjjóváírásnak kell érkeznie a számlára. Amennyiben postai úton érkezik, akkor az éves nyugdíjértesítőt és a nyugdíj kifizetéséről szóló utolsó havi postai szelvényt kell bemutatni.

Bonyolódik a helyzet, ha vállalkozó vagy. Ez esetben az utolsó 3 havi bankszámlakivonat mellett még a magánszemélyre vonatkozó NAV jövedelemigazolás, adóbevallás és nullás adóigazolás szükséges. Utóbbi a vállalkozásra vonatkozóan is kell! Ha egyéni vállalkozó vagy, akkor a vállalkozói igazolványod, vagy egy önkormányzati igazolás szükséges az adózással kapcsolatos dokumentumok mellett, illetve ha KATA szerint adózol, akkor az adó folyószámládról kell beszerezned egy igazolást.

További dokumentumok is lehetségesek, de ezek már gyakorlatilag egyénre szabottnak mondhatóak. Ha személyi kölcsönt szeretnél felvenni, válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet oldalunk segítségével, hisz az alapvető tudnivalók mellett a kritériumoknak is utána tudsz nézni! Ha kérdésed, esetleg észrevételed lenne, keress bennünket megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Kölcsön kalkulátor – nem mindig szükséges

Kölcsön kalkulátor – nem mindig szükséges

2019.03.01.

Ha valaki hitelt szeretne felvenni, és él a modern módszerek nyújtotta előnyökkel, akkor egész biztosan használja a kölcsön kalkulátort. Hiszen ezzel csak pár kattintást kell végeznie, és megtudhatja, hogy adott feltételek mellett mennyi lesz a havi törlesztőrészlete. Vannak azonban olyan esetek is, amikor a kölcsön kalkulátor használata nem szükséges, sőt, felesleges. Az alábbiakban ezeket mutatjuk be.

Tovább olvasom
Banki hitelek válogatottan, oldalunk segítségével

Banki hitelek válogatottan, oldalunk segítségével

2019.01.28.

A hitelfelvétel manapság már egyre egyszerűbb. Hiszen minden pénzintézetnek van weboldala, ahol részletesen olvashatunk minden hitelkonstrukcióról. Ha valaki a legjobb banki hitelt szeretné megtalálni, akkor már arra sincs szükség, hogy egyenként végignézze az összes honlapot. Oldalunk segítségével pár kattintás alatt eljuthat a számára megfelelő kölcsönig.

Tovább olvasom
Autóhitel vagyis autóvásárlás hitelből

Autóhitel vagyis autóvásárlás hitelből

2018.02.16.

Autóvásárláson töröd a fejed? Ha a vételárat nem tudod egy összegben kifizetni, szükséged lesz hitelre, hiszen többnyire mindenki így vásárol gépkocsit. Ha ez lesz az első autóvásárlásod, vagy a legutóbbi már elég régen volt, érdemes utánanézned, hogy mik az aktuális lehetőségeid autóhitel terén!

Tovább olvasom
THM fogalma – miért érdemes nézni a számokat?

THM fogalma – miért érdemes nézni a számokat?

2018.11.30.

A THM fogalma nagyon egyszerű, de sokan nem igazán értik, miért is nem csak a kamatot tüntetik föl a hiteltermékek esetében. Pedig nem ok nélkül vezették be a THM fogalmát, hiszen így nem lehet ráfogni a bankra, hogy rejtett költségekkel dolgozik, és így el lehet kerülni a peres ügyeket is.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával