Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mi a különbség a THM és a kamat között?

2018.07.02.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 23. 09:08

A válasz egyszerű: a THM – számos egyéb mellett – tartalmazza a kamatot, a kamat viszont nem tartalmaz THM-et. De félre a tréfával, a kamat a THM része, és ahhoz, hogy érthető legyen a különbség, meg kell ismerni a további összetevőit, illetve azt is, hogy mire szolgál ez a betűszó.

Mi a különbség a THM és a kamat között?

A THM tartalmazza a kamatot, a kezelési költséget, az értékbecslés és a helyszíni szemle díját, az ingatlan-nyilvántartási eljárás díját, a hitelközvetítőnek fizetendő díjat és a bankszámlavezetés díját, bizonyos költségeket viszont nem számolnak bele.
Ilyen például a késedelmi kamat, a közjegyzői díj, a biztosítás és az esetleges garancia díja. Jó tudni, hogy a reklámokban szereplő ajánlatok THM kiszámításánál 5.000.000 Ft-os hitelösszeggel és 20 éves futamidővel számolnak. Az ettől eltérő feltételekkel rendelkező hitelnél kicsit magasabb, illetve alacsonyabb Teljes hiteldíjmutatót kell kifizetned.

A teljes hiteldíjmutató minden hitelintézet által kötelezően használandó szám, ami megmutatja, hogy mekkora összeget kell visszafizetned a hitel felvétele után, egy év alatt, a tőkén felül. A teljes hiteldíjmutatót minden hiteltípusnál kötelező megadni. Ez a törvényi szabályozás több, mint húsz éve van érvényben. Érdemes figyelni a hitelek közötti különbségeket, mert ez alapján könnyedén kiválaszthatod a legjobb hitelkonstrukciót. Minél alacsonyabb a THM mértéke, annál kedvezőbb lesz számodra a hitel, illetve annak felvétele.

Ha össze akarod hasonlítani a bankok ajánlatait, minden esetben a THM-mel kell kezdened, és oldalunkon ezt könnyen megteheted, hiszen minden általunk ajánlott hitelnél feltűntettük. Természetesen a többi adatot is érdemes átböngészned, hiszen lehet, hogy egy hitelnek alacsony a költsége, de ha például a futamidő nem felel meg Neked, akkor máris keresheted a következő bankot, ahol a megfelelő kölcsönt kínálják. Ha az összehasonlítás után még maradnának benned kérdések, tedd fel nekünk megadott elérhetőségeink egyikén, szívesen válaszolunk!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Milyen ingatlanokra lehet lakásbiztosítást kötni?

Milyen ingatlanokra lehet lakásbiztosítást kötni?

2020.02.19.

Szeretnéd biztonságban tudni az otthonodat és az értékeidet, de nem tudod, milyen ingatlanokra lehet lakásbiztosítást kötni? Alábbi írásunkban ezt a témát fejtjük ki, ezért érdemes lesz elolvasnod!

Tovább olvasom
Fordulat a lakáspiacon: csökkentek a lakásárak az elmúlt évben

Fordulat a lakáspiacon: csökkentek a lakásárak az elmúlt évben

2023.11.02.

Rég nem láttunk ilyet: csökkennek a lakásárak. A legtöbben nem is emlékszünk ilyen esetre. Mert eddig csak növekedés volt. De mi történt most? Miért csökkennek az árak? Mi állhat a háttérben? Rövid szakmai elemzés a lakásárak alakulásáról szakértőinktől.

Tovább olvasom
Érdemes-e CASCO biztosítást kötni?

Érdemes-e CASCO biztosítást kötni?

2021.08.10.

Ha az a balszerencse ér, hogy egy közúti baleset részvevői vagyunk, ráadásul pillanatnyi figyelmetlenségből mi okoztuk azt, akkor a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás fizeti a vétlen fél kárát. De hogyan javíttassuk ki a mi autónk sérülését, ha éppen nincs rá félretett pénzünk? Ebben a helyzetben segíthet, ha kötöttünk CASCO biztosítást.

Tovább olvasom
Kötelező biztosítás online megkötése – lehetséges?

Kötelező biztosítás online megkötése – lehetséges?

2020.04.28.

Az internet immáron több évtizede az életünk része, és egyre több dolog érhető el általa. Manapság már egyáltalán nem szokatlan, hogy az interneten böngészve vásárolunk, szórakozunk, tájékozódunk. Veszünk fel hitelt, és ebbe a sorba illeszkedik az is, hogy a kötelező biztosítást online is megköthetjük.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával