Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mennyi idő alatt fizethetem vissza a kölcsönt?

2018.06.06.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 23. 12:34

A személyi kölcsön a legtöbb esetben a legjobb választás, ha hitelfelvételről van szó, hiszen az igénylése egyszerű, nem szükséges fedezetet bevonni hozzá, a legtöbbször fix kamatozású kölcsönt érdemes választani, mert a törlesztőrészletei alacsonyan tarthatóak, a futamideje pedig viszonylag rövid.

Mennyi idő alatt fizethetem vissza a kölcsönt?

De persze ez utóbbi relatív, mindenkinek más lesz a megfelelő. Alacsonyabb összeg felvételekor lehetőség van akár néhány hetes futamidőre is. De a legtöbb kölcsönt a maximális, 96 hónapos futamidőre kötik, mert így lehet a legalacsonyabban tartani a törlesztőrészleteket. A futamidő maximuma bankonként változik. Ha az a cél, hogy minél alacsonyabban tudd tartani a havi kiadásokat, akkor érdemes olyan pénzintézetet választanod, ahol a törvényileg engedélyezett maximum futamidőt biztosítják!

A futamidő mellett azonban érdemes a hitel kamatozását, illetve a THM-et is figyelni. A legalacsonyabb törlesztőrészlet helyett azt vizsgálni, hogy a személyi kölcsön visszafizetése után mennyi pénzt adtunk a banknak a felvett összegen felül. Ez a hitelkamattól függ. Tehát minél alacsonyabb a kamat, annál kevesebb a hitel összköltsége is, és ez a törlesztőrészlet nagyságában is észrevehető!

Tehát ha a legfontosabb az, hogy a törlesztőrészlet alacsony legyen, akkor is inkább a THM-eket hasonlítsd össze, hiszen a legalacsonyabb és legmagasabb között jelenleg több mint 10% a különbség! Ha a két személyi kölcsön közül az alacsonyabb kamatozásút választod, akkor majdnem azonos törlesztőrészlettel számolva akár két évet is nyerhetsz a futamidőből, illetve jelentősen alacsonyabb törlesztőrészletet azonos futamidő esetén!

Ha személyi kölcsönt szeretnél felvenni, akkor az igénylés leadása előtt mindenképp hasonlítsd össze oldalunk segítségével a különböző bankok ajánlatait, mert nálunk minden szükséges adatot megtalálsz, ami alapján kiválaszthatod a legjobbat! Ha kérdésed, vagy észrevételed lenne, keress bennünket elérhetőségeinken! Szívesen segítünk!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Fontos változások a bankolásban 2021-ben

Fontos változások a bankolásban 2021-ben

2021.03.05.

Mint minden évben, 2021-ben is megérkeztek a változások a bankolásban, és persze minden másban is; az alábbiakban viszont csak a pénzügyekről olvashatsz.

Tovább olvasom
Mutatjuk a legkedvezőbb hiteleket!

Mutatjuk a legkedvezőbb hiteleket!

2019.04.05.

Mindenki a kedvező lehetőségeket keresi, és ezt maximálisan meg tudjuk érteni, hiszen mi is! Ha Te is csak a legjobbal éred be, akkor jó helyen jársz: megmutatjuk neked a legkedvezőbb hiteleket!

Tovább olvasom
Személyi kölcsönt vagy áruhitelt?

Személyi kölcsönt vagy áruhitelt?

2017.12.12.

Személyi kölcsönt vagy áruhitelt érdemes felvenni, vizsgáljuk meg ezt a kérdést.

Tovább olvasom
Igényelhetünk egyetemistaként babaváró hitelt?

Igényelhetünk egyetemistaként babaváró hitelt?

2021.08.29.

Egyetemista vagy, és szeretnél babaváró hitelt igényelni? Nincs akadálya, ha teljesíted a feltételeket!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával