Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mekkora jövedelem szükséges a személyi kölcsönhöz?

2018.02.20.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 23. 13:00

A személyi kölcsön az egyik legkönnyebben hozzáférhető hitelforma, így sokan választják. Ha Te is ebben gondolkodsz, és 200.000 Ft feletti összeget szeretnél felvenni, akkor nem mindegy, hogy mekkora a jövedelem amivel rendelkezel.

Mekkora jövedelem szükséges a személyi kölcsönhöz?

A pénzügyi szabályozás meghatározza, hogy a jövedelmed hány százalékát fizetheted törlesztőrészletként, de a bankok ennél szigorúbb feltételeket is szabhatnak.

2015 januárjától a Magyar Nemzeti Bank bevezette a jövedelemarányos törlesztőrészlet-korlátozást, ami a hitelfelvevő rendszeres jövedelméhez mérten határozza meg a törlesztőrészletként kifizethető legmagasabb havi összeget; a hitelt nyújtó pénzintézetek a 200 ezer forintnál nagyobb kölcsönök esetében vizsgálják ezt. Az, hogy mekkora jövedelemmel kell rendelkezned, attól is függ, hogy mekkora összeget veszel fel, illetve milyen futamidőt és kamatot választasz. Az igazolt jövedelmedbe beleszámít például a családi pótlék, az anyasági juttatások, illetve a vállalkozásból származó bevétel is. Hitelfelvétel esetén azt is figyelembe veszi a bank, hogy van-e másik kölcsönöd, és arra mennyit fizetsz havonta.

Hogy a fenti kérdésre kicsit konkrétabban válaszoljunk: a személyi kölcsönhöz szükséges minimális jövedelem bankonként változik, de a legkisebb összeg 68.000 Ft, amit a Sberbank kínál. Ha tehát fontos tényező az alacsony jövedelem, akkor érdemes hozzájuk fordulnod, viszont tudnod kell, hogy magasabb elvárt jövedelemhez akár alacsonyabb kamatok, vagy különböző kedvezmények is tartozhatnak más bankoknál! Ha magasabb a jövedelmed, és a fizetésed az adott banknál vezetett számlára érkezik, akkor kedvezőbb feltételek mellett juthatsz személyi kölcsönhöz.

Ha személyi kölcsönt szeretnél felvenni, akkor mindenképp érdemes alaposan átgondolnod, hogy milyen feltételek mellett teszed ezt meg. Ha a minél alacsonyabb elvárt jövedelem a legfontosabb szempont, akkor a választás egyértelmű, de ha kicsit nagyobb a mozgástered, akkor hasonlítsd össze a különböző pénzintézetek ajánlatait oldalunk segítségével, hogy megtalálhasd azt a konstrukciót, ami a leginkább megfelelő számodra. Ha kérdésed lenne, keress bennünket elérhetőségeinken!

 

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Az adósságrendező hitel előnyei

Az adósságrendező hitel előnyei

2021.10.01.

Az adósságrendező hitellel kiválthatjuk meglévő hiteleinket egyetlen újra. Így havonta csak egy törlesztőrészletet kell fizetnünk, és csökkennek a kiadásink is. Mikor érdemes egy hitelbe rendezni az adósságainkat? Mire figyeljünk az adósságrendező hitel kiválasztásakor? Mikor éri meg nekünk? Utánajártunk.

Tovább olvasom
Mit tegyünk, ha problémát jelent a törlesztőrészletek fizetése?

Mit tegyünk, ha problémát jelent a törlesztőrészletek fizetése?

2023.11.17.

A törlesztőrészleteket fizetni kell. Ezt vállaltuk a szerződésben. De bárkivel történhet olyan, ami miatt gondot okozhat a részletek kifizetése. Milyen következményei lehetnek ennek? És mit tehetünk, hogy mérsékeljük a károkat? Szakértőnk minden felmerülő kérdésre választ ad.

Tovább olvasom
Cofidis kölcsönei – ahol a videóazonosítás nagy segítség!

Cofidis kölcsönei – ahol a videóazonosítás nagy segítség!

2019.03.10.

Ha követed a blogunkat, akkor olvashattad már, hogy a kisebb-nagyobb pénzzavarok megoldására a gyorskölcsönöket, illetve az online hiteligénylést szoktuk javasolni. Hiszen ezekkel juthatsz a leggyorsabban pénzhez. A Cofidis kölcsönei szintén ebbe a kategóriába tartoznak. De azzal a különbséggel, hogy esetükben egy normál személyi kölcsönhöz juthatsz hozzá a lehető leghamarabb, kedvező feltételekkel és a lehető legkényelmesebben!

Tovább olvasom
OTP hitelkiváltó kölcsöne

OTP hitelkiváltó kölcsöne

2019.04.30.

Enyhíteni szeretnél a törlesztési kötelezettségeiden? Számos lehetőséged van arra, hogy kiváltsd a hiteledet, de érdemes előtte alaposan tájékozódnod, hogy biztosan jobban járj, mint a jelenlegi kölcsönöddel. Mi most az OTP hitelkiváltó konstrukcióját vesszük górcső alá.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával