Megéri Revolut for Business számlát nyitni?

A Revolut egy 2015-ben alapított, fő profilját tekintve pre-paid kártyák kibocsátásával foglalkozó fintech cég. Alapítói az orosz származású Vlad Yatsenko és Nikolay Storonsky, akik a Revolut kártyát azért fejlesztették ki, hogy a külföldi, devizaalapú költéseket kedvezményes árfolyamon, rejtett költségek nélkül lessen lebonyolítani. Amennyiben a már Magyarországon is elérhető Revolut for Business számlát választjuk, további előnyökkel is számolhatunk.

Kezdjük az alapokkal

A bevezetőben említett Vlad Yatsenko, aki jelenleg a cég műszaki igazgatója, befektetési bankoknak fejlesztett pénzügyi szoftvereket, míg Nikolay Storonsky, a Revolut vezérigazgatója kereskedőként tevékenykedett a Credit Suisse banknál. Felismerték, hogy a banki utalások szövevényes rendszere sok szempontból hátrányosan érinti a felhasználókat. Itt elég csak a pénzkezelés során mutatkozó rejtett költségekre gondolni, de ne menjünk el szó nélkül a kedvezőtlen valutaváltási metódus és az igencsak drága devizaszámla-fenntartási díjak mellett se. Nos, a két orosz fiatalembernek megvolt a kapcsolati tőkéje, és természetesen a komoly tapasztalat által szerzett ismeretanyaga is, hogy megalkossanak egy olyan rendszert, ami megoldást kínál az iménti problémákra. Az elgondolást tettek követték, így megszületett a Revolut. A Revolut előnye, hogy használatával, jóval kedvezőbbek a váltási árfolyamok, a rendszeren belüli pénzküldés és fogadás teljesen díjmentes, csakúgy, mint a devizaszámla kezelése. Ingyenesen igényelhető a bankkártya és igencsak kényelmes, hogy a regisztrációt online, azaz bárhonnan és bármikor megtehetjük. Ehhez mindössze a telefonszámunkat szükséges megadni, ahová másodperceken belül megérkezik egy link, innen pedig le lehet tölteni az applikációt. Innentől már csak egy 6 számjegyű kódra, a személyes adatok megadására, valamint minimum 3500 forint elutalására van szükségünk, hogy megkapjuk a már aktiválódott IBAN számlánkat.

A Revolut for Business számlát céges igényekre szabták

A szolgáltatáshoz tartozik egy speciálisan cégek számára kifejlesztett Business csomag, így a Revolut for Business számlát elsősorban vállalkozásoknak ajánlják. A Business számlának az alap Revolut számlával szemben is vannak előnyei. Ezt használva több deviza-, de akár forintalapú számlát is vezethetünk, ingyenesen hozzájutunk egy telefonos applikációhoz, ami átláthatóbbá teszi a pénzmozgásinkat. Amennyiben a prémium számlacsomag mellett tesszük le a voksunkat, több üzleti és számlázó csomaggal is összeköttetésbe kerülünk. Jelenleg három prémium csomag közül választhatunk, a legolcsóbb a havi 7500 forintba kerülő Grow. Ezt követi a Scale, amiért már 30 ezer forintot kell fizetnünk, míg a legdrágább az Enterprise, amely már tízszer többe kerül, mint a Scale csomag, azaz használata 300 ezer forint.

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait és válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet!

Provident 20-as kölcsön Provident 20-as kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

Adósságrendező Hitel

THM

13,36 - 22,32%

Futamidő

36 - 84 hónap

Hitelösszeg

500.000 Ft - 5.000.000 Ft

§

Adósságrendező Hitel

Provident Nagy szülinapi húszas kölcsön

THM

9,3%

Futamidő

20 hó

Hitelösszeg

250.000 Ft - 300.000 Ft

§

Provident Nagy szülinapi húszas kölcsön

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

7,2% - 13,8%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön