Már nem igényelhető az NHP Hajrá

Már nem igényelhető az NHP Hajrá, és ennek a kiemelkedően nagy népszerűség az oka. Tudni kell, hogy az ilyen és ehhez hasonló programok esetében előre meghatároznak egy keretösszeget, és amikor ezt elérik, a program leáll. Jelenleg éppen ez a helyzet áll fent, azaz a beadott igénylésekre még éppen csak van keret, ám aki eddig még nem adta be az NHP Hajrára vonatkozó kérését, az szinte biztosan nem részesülhet már belőle.

Mi az NHP Hajrá, és miért lényeges, hogy már nem igényelhető?

Az NHP Hajrá egy kedvezményes, 2,5% kamatozással nyújtott vállalkozói hitelkonstrukció, amelyet a Magyar Nemzeti Bank a kereskedelmi bankokon keresztül tett elérhetővé. A konstrukció által az MNB a koronavírus-járvány hatásait kívánta enyhíteni az által, hogy a bajba került vállalkozásoknak pénzügyi segítséget nyújt. A mikro-, kis- és középvállalati ügyfelek 1 millió és 20 milliárd forint közötti hitelösszeget igényelhettek beruházások finanszírozására, forgóeszköz-finanszírozásra, támogatások előfinanszírozására, és a korábban, nem az NHP program keretében folyósított hiteleik kiváltására. Ennek legnagyobb előnye a vállalkozások talpra állítása, illetve a gazdaság minél gyorsabb felpörgetése, és ezt a célt nagy vonalakban sikerült is elérni, ám nagyon úgy tűnik, hogy nem volt elég.

Miért nem emelik meg a keretösszeget?

Egyelőre nem tudjuk, hogy emelik-e még az NHP Hajrá keretösszegét, de egyszer ez már megtörtént. A Magyar Nemzeti Bank számára is nyilvánvalóvá vált, hogy a kezdetekben megadott összeg pillanatok alatt el fog fogyni, ezért emeltek rajta, ám azt egyelőre senki sem tudja megmondani, hogy még egy alkalommal megteszik-e ugyanezt. Eddig ugyanis több, mint 30 ezer vállalkozás jutott hozzá kisebb-nagyobb összegekhez az NHP hajrá keretein belül, és nem biztos, hogy ezt a számot érdemesnek találják feljebb tornászni – valószínűleg nem.

Milyen egyéb megoldások vannak?

Azok számára, akik már nem igényelhetik az NHP Hajrát, továbbra is rendelkezésre állnak a Széchenyi program hitelkonstrukciói, illetve az egyéb, piaci hitelek is. Partnerünk oldalán ezeket is megtalálod, és, ha szükséged lenne valamelyikre, indítsd el az igénylést online!

Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

Provident Havi Kölcsön

THM

24,6%

Futamidő

30 hó

Hitelösszeg

600.000 Ft - 1.500.000 Ft

§

Provident Havi Kölcsön

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

7,2% - 13,8%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön

Fapados Kölcsön

THM

14,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

Fapados Kölcsön