Lehet igényelni hitelt a jövedelem igazolása nélkül?

Jövedelemigazolás nélkül szeretnél hitelt igényelni? Létezik az a kiskapu, ami által megteheted, de csupán egyetlen lehetőséged van – mutatjuk a részleteket!

Jövedelemigazolás nélkül alapvetően nem vehetsz fel hitelt, hiszen a bank számára ez a dokumentum jelenti a biztosítékot arra, hogy vissza fogod fizetni a kölcsön teljes összegét, és ez még abban az esetben is igaz, ha fedezetes hitelről van szó. Régebben ugyan volt lehetőség arra, hogy a jelzáloghiteleket jövedelemigazolás nélkül folyósítsák, de napjainkban már ez sem lehetséges.

Miért szükséges a jövedelemigazolás?

A bankoknak kötelessége megállapítani azt, hogy a felvett hitelt vissza tudod-e fizetni a törvények által megszabott kereteken belül. Ez nem csak arra vonatkozik, hogy a bank megkapja-e a pénzét, hanem arra is, hogy Te közben képes leszel-e megélni. A JTM, azaz a jövedelemarányos törlesztési mutató megmutatja, hogy adott jövedelemből mekkora összeg lehet a törlesztőrészleted, és ezt törvény szabályozza. A bank tehát csak így tud hitelt adni neked, ami a jövedelem igazolása nélkül nem lehetséges.

Miért kérnél jövedelemigazolás nélkül hitelt?

Ennek számtalan oka lehet, de a leggyakoribb az, ha a hitelfelvevő nem szeretné, hogy a munkáltatója megtudja: hitelre van szüksége. Hogy ez miért fordulhat elő, nem firtatjuk, de a lényeg, hogy sokan emiatt keresik azt a bizonyos, fentebb is említett kiskaput. Előfordul az is, hogy az igénylőnek nincs rendszeres jövedelme, vagy épp most veszítette el az állását, és az átmeneti időszakra keres megoldást, de ez nyilván még nehezebb helyzet.

Mik a lehetőségek a jövedelem igazolása nélküli hiteligénylésre?

Jövedelemigazolás nélkül attól a banktól tudsz személyi kölcsönt felvenni, amelyiknél a bankszámládat vezeted, ám ez sajnos nem minden pénzintézetre igaz. Napjainkban már sok bank folyósít úgy is hitelt az ügyfeleinek, hogy a jövedelem igazolásaként megelégszik a bankszámla forgalmával, amit természetesen a saját informatikai rendszerein keresztül folyamatosan figyel is, így a munkáltató által kitöltött jövedelemigazolás nélkül is lehetséges a hitel felvétele.

Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

Privát100 Kölcsön

THM

20,5%

Futamidő

12 - 60 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 2.990.000 Ft

§

Privát100 Kölcsön

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM

11,73%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

Megújuló Hitel

THM

20,74 - 24,60%

Futamidő

13-57 hónap

Hitelösszeg

100.000 - 1.500.000 Ft

§

Megújuló Hitel