Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Lakáshitel felvétele előtt állsz? Sokat bukhatsz az eltérő árak miatt!

2021.08.06.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 10:29

Ha megszületett az elhatározás, hogy új lakásba szeretnénk költözni, de nincs rá elegendő megtakarításunk, akkor a pénzintézetek nyújthatnak megoldást lakáshitel formájában. Mielőtt beleugranánk egybe, érdemes nyitott szemmel járnunk: az eltérő árak miatt sok banknál mélyebben kell a pénztárcánkba nyúlnunk, ha nem vagyunk elég körültekintőek.

Lakáshitel felvétele előtt állsz? Sokat bukhatsz az eltérő árak miatt!

Milliókat is jelenthetnek az eltérő árak

A pénzintézetek igyekeznek a legkedvezőbb feltételeket kínálni a lakáshitelt kérelmezőknek, hogy őket válasszuk, azonban 2021 nyarán a statisztikák szerint a legolcsóbb és a legdrágább hitelek között akár 15-20 ezer forint különbség is lehet a havi törlesztőrészlet tekintetében. Jó hír, hogy az év eleji helyzethez képest közelednek egymáshoz a bankok kínálatai, egyre kisebb a differencia. Azonban még így is számottevő, ugyanis ha ezt egy hosszabb időszakra, például húsz évre vetítjük rá, akkor kamatperiódustól függően a legjobb esetben is több mint 2,5 millióval fizetünk többet, ha nem vesszük a fáradtságot, hogy szétnézzünk a piacon. Rosszabb esetben ez majdnem ennek a duplája is lehet. A legjobb megoldás megtalálása nem egyszerű feladat, egy bankon belül ugyanis lehetnek eltérő árak. A pénzintézetek igyekeznek „szimpatikusabbá” tenni az ajánlatukat különböző kedvezményekkel. Emiatt a rengeteg lehetőséget nehéz összehasonlítani, de mindenképpen megéri átgondolt döntést hozni. Mégiscsak hosszú évekre elkötelezzük magunkat valamelyik bank felé a hitelfelvétellel.

Ezeken a paramétereken is múlhatnak az eltérő árak

Nézzük meg, milyen kedvezményeket nyújthatnak a bankok, amelyek befolyásolják a törlesztőrészletet is. A legfontosabb az igazolt jövedelem nagysága, tudniillik a magasabb jövedelműeknek könnyebben adnak kedvezményt a pénzintézetek. Másrészt minél nagyobb az igényelt hitel összege, annál kedvezőbb lehet a kamat. A hitelezett ingatlan becsült forgalmi értéke is a malmunkra hajthatja a vizet, méghozzá abban az esetben, ha ahhoz képest alacsony a felvett összeg. A pénzintézeteknek lehetnek saját akcióik az eltérő árak kompenzálására. Ilyen például egy számlanyitás a banknál, vagy akár az értékbecslés jóváírása a megvalósult hitelfelvétel után. Ez mind csökkentheti a havi törlesztőrészletet is. Mindezeken túl a bankoknak megvan a lehetősége arra, hogy egyedi kamatkedvezményeket biztosítsanak a régi vagy kiemelt ügyfeleinek. Jól gondoljuk át, melyik bank mellett tesszük le a voksunkat, és próbáljuk meg a számunkra legkedvezőbb konstrukciót választani.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Nincs elég önerőd a lakáshitelhez? Mutatjuk, mit tehetsz!

Nincs elég önerőd a lakáshitelhez? Mutatjuk, mit tehetsz!

2022.03.22.

Elég önerőre mindenképp szükség van egy lakáshitel felvételéhez. De mennyi az elég, és mit tehetsz, ha nincs annyi? Az alábbiakból kiderül!

Tovább olvasom
Hogyan gyorsítható a lakáshitel-felvétel folyamata?

Hogyan gyorsítható a lakáshitel-felvétel folyamata?

2021.04.21.

A lakáshitel-igényléshez több lépcsőfokot kell megugrani. A banknak be kell mutatnunk a jövedelemigazolásunkat, fel kell becsültetnünk a megvásárolni kívánt ingatlant, várnunk kell a hitelbírálatra. Ezen kívül a szerződéskötés, a zálogjog bejegyzése, a közokiratba foglalás, valamint a hitel folyósítása mind időbe kerül. De meggyorsítható-e a lakáshitel felvétel folyamata?

Tovább olvasom
Milyen kölcsönöket tudsz igényelni oldalunkon?

Milyen kölcsönöket tudsz igényelni oldalunkon?

2020.01.01.

Ha ezt a cikket olvasod, akkor minden bizonnyal hitelt szeretnél felvenni, és megkezdted a tájékozódást a lehetőségeidről. Attól függően, hogy mi a célod az igényelt összeggel, más és más hiteltípusok közül kell választanod. Nem minden konstrukció felel meg ugyanarra a célra. Azt, hogy milyen kölcsönöket tudsz igényelni, ha bennünket választasz, az alábbiakban kifejtjük.

Tovább olvasom
7 hasznos tipp, ha lakáshitelt vennél fel

7 hasznos tipp, ha lakáshitelt vennél fel

2022.06.27.

Lakáshitelt vennél fel, és minden tanáccsal felvértezve futnál neki a folyamatnak? alábbi cikkünk neked készült!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával