Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Lakáshitel feltételei 2019-ben

2019.12.22.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 09:29

A hitelkonstrukciókhoz szabott feltételek folyamatosan változnak, és ez alól a lakáshitelek sem kivételek. Ha ez nem lenne elég, a hitelek kritériumai bankonként eltérhetnek. Így okozva totális káoszt, de mi segítünk rendet teremteni, és összefoglaljuk Neked, hogy mik a lakáshitel feltételei 2019-ben!

Lakáshitel feltételei 2019-ben

Alapvetően nem sok különbség van a lakáshitel feltételeiben 2019-ben mondjuk 2018-hoz képest. De említhetnénk akár a korábbi éveket is, bár, ha nagyon visszatekintünk az időben, azért akadna néhány komoly változás is. Mindenesetre maradjunk a konkrétumoknál: a lakáshitel feltételei 2019-ben a következők:

  • állandó, bejelentett, magyarországi lakcím
  • érvényes személyazonosító okmányok
  • 18. év betöltése

Mint láthatod, ezen a téren semmi változás, de jó, ha tudod, hogy a lakáshitel feltételei 2019-ben is vonatkoznak az ingatlanra. Ha nem felel meg a feltételeknek a bank értékelése szerint, akkor el fogják utasítani a hitelkérelmedet. Az ingatlan a hitel fedezete, tehát ha felmondásra kerül, akkor a bank ennek értékesítésével minimalizálja a veszteségét. Emellett természetesen a jövedelmedet is vizsgálják, mivel a törlesztőrészleted nem lehet magasabb annak felénél. Illetve nettó 500.000 forint feletti bevétel esetén a 60%-ánál. Egy lakáshitel összege nem lehet magasabb, mint az ingatlan piaci értékének 80%-a, de általában ennél kevesebbet, átlagosan 60-70%-ot szoktak folyósítani, a többi önerő képében rád hárul.

Ezeken felül is lehetnek olyan feltételek egy lakáshitelnél, amik – mint fentebb megjegyeztük – bankonként változhatnak, ám ebben az esetben is van segítséged, ami ráadásul egyéb előnyöket is tartogat a számodra. Egy hitelszakértő bevonásával jelentősen lerövidülhet a hitelfelvétel ideje, hiszen nem csak a lakáshitel 2019-es feltételeivel van tisztában, de azt is egyszerűbben el tudja intézni a tapasztalatai okán, amivel te csak hosszadalmas utánajárás mellett lennél képes megbirkózni.

Ha lakáshitelt szeretnél felvenni, akkor tekintsd meg oldalunkon a bankok legjobb ajánlatait, és hasonlítsd is össze őket, hogy könnyedén megtalálhasd a számodra leginkább megfelelőt! Amennyiben kérdésed lenne a lakáshitelek 2019-es feltételeiről, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Legjobb autóhitelt keresed?

Legjobb autóhitelt keresed?

2019.04.29.

Autót szeretnél vásárolni, és ehhez a legjobb autóhitelt keresed? Szinte minden pénzintézetnél találhatsz olyan hitelt, amit autóvásárlásra kínálnak, így a választék bőséges, neked csak döntened kell, hogy melyikre adod le az igénylésedet. Van azonban néhány szempont, amit érdemes figyelembe venni még a hitel felvétele előtt, ugyanis ezek alapján dől el, hogy jól jársz-e a hitelügylettel.

Tovább olvasom
CSOK beforgatási kötelezettség megszűnése használt lakás esetén – újabb könnyítés!

CSOK beforgatási kötelezettség megszűnése használt lakás esetén – újabb könnyítés!

2019.05.20.

Írtunk már az idén bekövetkező változásokról a CSOK kapcsán, azonban jött egy újabb fejlemény. Ami mellett nem mehetünk el szó nélkül, ez pedig a használt lakásokra vonatkozó beforgatási kötelezettség eltörlése. Lássuk a részleteket!

Tovább olvasom
MiniKölcsönt, akár 1 óra alatt!

MiniKölcsönt, akár 1 óra alatt!

2018.07.20.

Minikölcsönt érdemes megjegyezned ezt a nevet, ha kisebb összegre lenne szükséged, mert átmeneti pénzzavarba kerültél, akkor megtaláltad azt, ami kihúz a bajból! A MiniKölcsönnel gyorsan és egyszerűen juthatsz pénzhez, és rövid futamidővel fizetheted vissza! Lássuk, mit kell tudni róla!

Tovább olvasom
Készpénzben vagy folyószámlára kapott jövdelem között, mi a különbség?

Készpénzben vagy folyószámlára kapott jövdelem között, mi a különbség?

2018.11.02.

Minden hitelnek vannak feltételei, amit teljesíteni kell ahhoz, hogy megkapd az igényelt hitelösszeget. Ha valamiben nem felelsz meg a bank kívánalmainak, akkor a végeredmény a hitelkérelem elutasítása lesz, vagyis nem kapod meg a kölcsönt. A számos követelmény közül mi most a jövedelmet fogjuk vizsgálni, hiszen elég sokan vannak, akik készpénzben kapják a fizetésüket, illetve a nyugdíjukat.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával