Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Külföldön dolgozol? Akkor sem probléma a hitelfelvétel!

2018.12.14.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 21:21

Sokan gondolják azt, hogy ha külföldön dolgoznak, akkor nem tudnak Magyarországon hitelt felvenni. Pedig valójában minden bank ad hitelt a külföldön dolgozóknak is, csak a hitelkérelemhez szükséges dokumentumok beszerzése bonyolódik.

Külföldön dolgozol? Akkor sem probléma a hitelfelvétel!

A bankok egy része elutasítja a nem EU-ban, szerzett jövedelmet, tehát ennek mindenképp utána kell nézni. Viszont ha találsz olyan pénzintézetet, ahol ez nem jelent problémát, akkor – mivel valószínűleg a hazai béreket meghaladóan keresel – biztos lehetsz benne, hogy a hiteledre komoly kamatkedvezményt fognak felkínálni. Illetve sok egyéb kedvezményben is részesülhetsz.

Lássuk a beszerzendő dokumentumokat! A munkáltatói igazolásra mindenképp szükség lesz, illetve számlakivonatokra. Angol és német nyelvű kivonat esetén a hazai bankok nem kérnek hiteles fordítást. Erre minden banknak van formanyomtatványa, de az is előfordul, hogy elfogadják a munkáltató által kiadott dokumentumokat is. Ezeken legyen feltüntetve a munkaviszony kezdete, a munkaszerződés típusa (határozott, vagy határozatlan idejű), és a nettó, illetve a bruttó bér is. Általában minimum 6, vagy 12 hónapos, illetve több helyről származó, 24 hónapos munkaviszony is feltétel lehet. A bankszámlakivonatokat az utolsó három, vagy hat hónapra visszamenőleg kell beszerezned, és ha nem angol, vagy német nyelvű, akkor hivatalos fordításra van szükség. Ha rendelkezel hitellel, arról szintén kell nyilatkoztatnod a külföldi számlavezető bankodat. Néhány bank a tartózkodási engedélyt, vagy a külföldi adóhatóság által kiállított jövedelemigazolást is kérheti.

Jó, ha tudod, hogy a lakcímigazolással lehetnek gondok. A magyarországi, bejelentett lakcím mindig meg kell, hogy legyen, tehát ha a lakcímkártyádon külföldi cím van állandó bejelentettként feltűntetve, akkor gondjaid adódhatnak, de természetesen egy adóstárs bevonásával ezen is tudsz segíteni. Szintén fontos, hogy a jövedelmedet nem forintban kapod, a hitel törlesztését viszont forintban kell lebonyolítani, tehát érdemes olyan számlacsomagot választanod, ami illeszkedik ehhez a helyzethez, ellenkező esetben ugyanis igen sokat veszíthetsz az árfolyamkülönbségen!

Akár külföldön dolgozol, akár Magyarországon, mindenképp hasonlítsd össze a bankok ajánlatait oldalunk segítségével még a hitelfelvétel előtt, és ha kérdésed lenne, keress bennünket elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Jogosultságellenőrző kalkulátor a babaváró hitelhez

Jogosultságellenőrző kalkulátor a babaváró hitelhez

2019.07.04.

Babaváró hitelt készülsz igényelni, de nem tudod, vajon megkapod-e? Előre szinte senki sem fogja tudni megmondani ezt neked 100%-os biztonsággal, ám van lehetőség arra, hogy megbizonyosodj arról. A lényeges kritériumokat teljesíted. Oldalunkon megtalálhatod a jogosultságellenőrző kalkulátorunkat, illetve a leglényegesebb tudnivalókat a babaváró hitellel és annak igénylésével kapcsolatban. Így könnyebben vághatsz neki a hitelfelvételnek!

Tovább olvasom
Hitelkiváltás online – hogy intézzem?

Hitelkiváltás online – hogy intézzem?

2019.02.06.

A hitelkiváltás többnyire akkor kerül szóba, ha a hitelfelvevő már nem tudja fizetni a kölcsöneit. Könnyíteni szeretne a helyzetén, pedig nem csak ebben az esetben érdemes elgondolkodni rajta. Akkor is, ha a hitelkonstrukció már elavult, és egy lényegesen jobb ajánlatra cserélnénk le. A hitelkiváltás online is megoldható, de akad ezzel kapcsolatban pár dolog, amiket érdemes tudni.

Tovább olvasom
Cofidis Megújuló Hitel – egy népszerű termékről részletesen

Cofidis Megújuló Hitel – egy népszerű termékről részletesen

2019.02.13.

A Cofidis Megújuló Hitel tulajdonképpen egy személyi kölcsön, de vannak tulajdonságai, amik kiemelik a mezőnyből! Érdemes elgondolkodni ezen is, ha személyi kölcsönt tervezünk felvenni, és nem csak azért, mert könnyen hozzáférhető; ez minden személyi kölcsönre igaz. Lássuk a részleteket!

Tovább olvasom
Lakáshitel előzetes költségei?

Lakáshitel előzetes költségei?

2018.04.30.

Egy lakáshitel felvétele költségekkel jár; az, hogy mennyibe kerül, nem csak a hitel összegétől függ, hanem attól is, hogy milyen kedvezményt tudsz igénybe venni. Az alapvető költségek minden banknál megegyeznek, vagyis az értékbecslés, a hitelbírálat, a folyósítás, a közjegyző, illetve a földhivatal díjaira minden esetben számítanod kell, de bank és bank között ebben is óriási különbségek lehetnek!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával