Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Jelzáloghitelt, akarok felvenni, mire érdemes figyelni?

2018.07.14.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 23. 09:03

A jelzáloghitelt többnyire ingatlanvásárlásra szokás felvenni, bár ha szabad felhasználású, akkor gyakorlatilag bármire költheted, a lényeg a fedezet. Alaposan át kell gondolni, hogy mire, mennyit és hol veszel fel, mert akár rosszul is járhatsz, ha elhamarkodottan döntesz!

Jelzáloghitelt, akarok felvenni, mire érdemes figyelni?

Kérdés, hogy meg kell-e adnod a hitelcélt, vagy sem. A lakáshiteleknél, az építési hiteleknél és az adósságrendező hiteleknél ez kötelező, de a szabad felhasználású jelzáloghitelt bármire elköltheted, tehát a célt sem kell megadnod a banknak. A fedezet típusát is meg kell határozni, ami lehet ingatlan, de akár nagyobb értékű ingóság is, például autó.

A következő az, hogy meg kell határoznod a felvenni kívánt hitelösszeget, de tudnod kell, hogy ez jelzáloghitel esetében a fedezet piaci értékének maximum 80%-a lehet. Ennél több csak akkor, ha egy másodlagos fedezetet is bevonsz a hitelügyletbe, ami lehet ingatlan, vagy ingóság is. Ezután meg kell találnod azt a hitelkonstrukciót, aminek elég hosszú a futamideje, illetve alacsony a kamatozása ahhoz, hogy a törlesztőrészleteit biztonsággal és folyamatosan tudd fizetni. Ha mindezzel megvagy, akkor jön a neheze, vagyis teljesítened kell a kiválasztott bank elvárásait. Be kell szerezned a megfelelő dokumentumokat, és le kell adnod az igénylésedet. Mivel jelzáloghitelről van szó, a hitelbírálat ideje jóval hosszabb lesz, mint egy személyi kölcsöné, esetenként akár egy hónap is lehet.

Fontos tudni, hogy ha jelzáloghitelt akarsz felvenni, akkor annak költségei lesznek, amit a hitelből nem tudsz fedezni, tehát az értékbecslés, a hitelbírálat, a folyósítás, a közjegyző, illetve a földhivatal díjaival mindenképp kalkulálnod kell!

Mint fentebb írtuk, mindenképp érdemes alaposan átnézned és összehasonlítanod a lehetőségeidet, és ezt oldalunk segítségével nagyon könnyen megteheted, majd felveheted a számodra legkedvezőbb jelzáloghitelt. Ha kérdésed lenne, vagy tanácsot szeretnél kérni, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Hitelkiváltás online – hogy intézzem?

Hitelkiváltás online – hogy intézzem?

2019.02.06.

A hitelkiváltás többnyire akkor kerül szóba, ha a hitelfelvevő már nem tudja fizetni a kölcsöneit. Könnyíteni szeretne a helyzetén, pedig nem csak ebben az esetben érdemes elgondolkodni rajta. Akkor is, ha a hitelkonstrukció már elavult, és egy lényegesen jobb ajánlatra cserélnénk le. A hitelkiváltás online is megoldható, de akad ezzel kapcsolatban pár dolog, amiket érdemes tudni.

Tovább olvasom
Budapest Bank lakáshitelének – feltételek és követelmények

Budapest Bank lakáshitelének – feltételek és követelmények

2019.06.25.

Egy ingatlanvásárlási hitel felvétele talán a legbonyolultabb procedúra a hitelezés világában, hiszen számos dokumentumot kell beszerezni, és még több feltételnek és követelménynek kell megfelelni. Ha Te már átestél ezen, akkor tudod, mit jelent ez, ha viszont még nem, akkor érdemes lehet elolvasnod az alábbi cikkünket: megmutatjuk neked a követelményrendszert a Budapest Bank lakáshitelének feltételeit.

Tovább olvasom
Személyi kölcsönt hol érdemes felvenni?

Személyi kölcsönt hol érdemes felvenni?

2018.05.09.

A fenti kérdés – egyszerűsége dacára – igencsak komoly, hiszen senkinek sem mindegy, hogy mennyi a kamat, mennyit kell visszafizetnie, ha személyi kölcsönt vesz fel, illetve az sem, hogy hol jut személyi kölcsönhöz a leggyorsabban és legkönnyebben.

Tovább olvasom
JTM számítás a babaváró hitelnél

JTM számítás a babaváró hitelnél

2019.06.17.

A jövedelemarányos törlesztési mutatóról már többször is írtunk, hiszen minden hitelfelvétel esetében fontos. Mivel a Családvédelmi Akcióterv körül forog most szinte minden, nézzük meg, hogyan alakul a JTM számítás a babaváró hitelnél!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával