Igényelhetünk egyetemistaként babaváró hitelt?

Egyetemista vagy, és szeretnél babaváró hitelt igényelni? Nincs akadálya, ha teljesíted a feltételeket!

Egyetemistaként babaváró hitelt igényelni viszonylag kevesen szoktak, de előfordulhat, ezért úgy döntöttünk, összeszedjük a legfontosabb, ezzel kapcsolatos tudnivalókat, hogy ha arra kerül a sor, könnyű legyen beadni a kérelmet. Ha Te is ebben a cipőben jársz, érdemes elolvasnod alábbi cikkünket!

A babaváró hitel alapfeltételei

A babaváró hitel egyik legfontosabb feltétele a társadalombiztosítási jogviszony megléte. Ez persze az egyetemistáknak is teljesíthető, hiszen a felsőoktatási jogviszonyhoz ez automatikusan jár. Fontos, hogy a legalább 3 éves, folyamatos jogviszonyt igazolni is kell. Jó, ha tudod, hogy a tanulói jogviszony nem elegendő, legalább 180 napnyi munkaviszonyból származó jövedelemre is szükség van. Elegendő azonban a házaspár egyik tagjának igazolnia a TB jogviszonyt, illetve a jövedelmet, tehát, ha egyikőtök egyetemista, akkor a másik fél jogosultsága is elég – bár nem minden banknál.

Ha a nő igazol jövedelmet

A baba születésekor a nők jövedelme lecsökken, ez sajnos tény. Ha a házaspár férfi tagja egyetemista, akkor az összjövedelem drasztikusan csökken, és ezt a legtöbb bank belekalkulálja az igényelhető hitelösszegbe, azaz a maximális, 10 millió forintos babaváró hitelnek biztosan búcsút kell intenetek. Abban az esetben, ha a lehető legtöbbet szeretnétek kihozni ebből a lehetőségből, érdemesebb lehet várni mind a gyerekvállalással, mind a babaváró hitel felvételével az egyetem elvégzéséig.

Az életkor kérdése

További alapvető elvárás a babaváró hitel igénylésekor az életkor: a minimum a legtöbb banknál 21 év, de előfordul 23 évben megállapított minimum korhatár is. A felső korhatár csak a nők esetében fontos; itt maximum 41 évet írnak elő.

Akár egyetemistaként, akár már végzettként szeretnél babaváró hitelt igényelni, fontos az alapos tájékozódás és a banki ajánlatok összehasonlítása. A hitelkonstrukcióval kapcsolatban számos cikket olvashatsz itt a blog hasábjain, a pénzintézetek ajánlatait pedig összehasonlíthatod, így könnyen megtalálhatod a leginkább megfelelőt. Tedd meg, majd indítsd el az igénylési folyamatot online, csupán néhány kattintással!

MKB babaváró kölcsön MKB babaváró kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

Fapados Kölcsön

THM

14,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

Fapados Kölcsön

Prémium250 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 6.000.000 Ft

§

Prémium250 Kölcsön Számlával

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

7,2% - 13,8%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön