Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Hogyan válassz szabad felhasználású hitelt?

2021.06.24.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 11:10

Abban az esetben, ha fejleszteni akarjuk a vállalkozásunkat, vagy ha el akarunk utazni valamilyen egzotikus szigetre, de nincs rá elég pénzünk, a pénzintézetek segítségét kérhetjük a megvalósításhoz. Ezekhez a kiadásokhoz olyan konstrukciót kell választanunk, ahol a felvett összeget bármire költhetjük. Adja magát a személyi kölcsön, mint lehetőség, de sokkal inkább azt javasoljuk, hogy válassz szabad felhasználású hitelt.

Hogyan válassz szabad felhasználású hitelt?

Miért válassz szabad felhasználású hitelt a személyi kölcsönnel szemben?

Ahhoz, hogy a felvett összeget bármire el tudjuk költeni, ezek között a lehetőségek között válogathatunk. Mind a személyi kölcsön, mind a szabad felhasználású kölcsönök esetén igaz, hogy a bank felé nem kell leigazolni, hogy milyen célt határozunk meg a hitelfelvételkor. Ha a konstrukciókat közelebbről megvizsgáljuk, láthatjuk, hogy a legnagyobb különbség abban mutatkozik meg, hogy míg a személyi kölcsönnél csak a leigazolt kereset által határozzák meg a felvehető összeg nagyságát, addig a szabad felhasználású jelzáloghitelek esetében valamilyen ingatlant is be kell vonnunk az üzletbe. Mégis azt javasoljuk, hogy, ha teheted, válassz szabad felhasználású hitelt. Ugyanis előbbi esetében magasabb havi törlesztő részletet határoznak meg a bankok. Utóbbi kölcsönnél ugyanis az ügyletbe bevont ingatlan fedezetül szolgál az esetleges fizetésképtelenség esetén. Ez pedig pénzintézetek szemében kisebb rizikót jelent, így kedvezőbb lehetőségeket kínálnak a hitelfelvételhez, ami tízezreket érhet havonta. További előny, hogy hosszabb futamidőket választhatunk a szabad felhasználású hitelek esetén, ami szintén csökkentheti a havi kiadásokat.

Válassz szabad felhasználású hitelt! De mi a hátránya a személyi kölcsönnel szemben?

Nézzük a hátrányokat! Mikor azt javasoljuk, hogy válassz szabad felhasználású hitelt, akkor jó, ha átgondolod, mielőtt beleugrasz. Egyrészt jelzáloghitelről beszélünk, vagyis ha valamilyen okból fizetésképtelenné válunk, elveszíthetjük az ügyletbe bevont ingatlant. Ezért körültekintően érdemes konstrukciót választani: csak annyi hitelt vegyünk fel, amennyit biztosan vissza tudunk fizetni. Másrészt a személyi kölcsönök legnagyobb előnye, hogy a jövedelemigazolás bemutatása után napokon belül folyósítják a hitelt. A szabad felhasználású jelzáloghitel esetében viszont a kötelezően előírt ingatlanbecslés miatt, a hitelbírálat akár hosszú hetekig is elhúzódhat. Mindezeket figyelembe véve végül mégis azt javasoljuk: válaszd a számodra legmegfelelőbb konstrukciót.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

K&H kölcsön online, otthonról!

K&H kölcsön online, otthonról!

2019.03.13.

Online eddig is lehetett hitelt igényelni, de mindig volt benne valami, ami miatt nem volt teljesen elektronikus a folyamat: papíralapú dokumentumok, szerződéskötés miatt aláírópont felkeresése, és még sorolhatnánk. 2018 novembere óta azonban a K&H kölcsöne elérhető úgy is, hogy ténylegesen nem kell kimozdulni otthonról, és minden online történik!

Tovább olvasom
Gyors megoldás a Raiffeisen személyi kölcsön segítségével

Gyors megoldás a Raiffeisen személyi kölcsön segítségével

2023.12.08.

A Raiffeisen személyi kölcsön egy kényelmes és gyors megoldást nyújt azok számára, akiknek gyorsan pénzre van szükségük. A kölcsön már 10 millió forintig is igényelhető, szabad felhasználásra, és akár online is elérhető. De miért a személyi kölcsönt válasszuk, ha gyorsan pénzre van szükségünk? És miért a Raiffeisen személyi kölcsönt válasszuk? Utánajártunk, és mutatjuk, hogy mit találtunk.

Tovább olvasom
Babaváró hitel 10 nap alatt? Lehetséges!

Babaváró hitel 10 nap alatt? Lehetséges!

2019.12.28.

Sajnos manapság még csak a személyi kölcsönök esetében érhető el az egy napon belüli folyósítás. A babaváró hitel pedig lényegesen bonyolultabb konstrukció, mint egy átlagos hiteltermék. Épp ezért nem érdemes abban reménykedni, hogy azonnal hozzájuthatunk. Ha a babaváró hitelt 10 nap alatt megkapjuk, akkor már mondhatjuk, hogy mindent jól csináltunk, és a bank sem gördített akadályokat az utunkba.

Tovább olvasom
Babaváró hitelt csak egyszer lehet igényelni!

Babaváró hitelt csak egyszer lehet igényelni!

2019.08.05.

A babaváró hitel körüli felhajtás tökéletesen érthető, hiszen gyakorlatilag ingyen pénznek számít. Azt azonban jó, ha tudod, hogy a babaváró hitelt csak egyszer lehet igényelni, vagyis a teljes keret, amit lehívhatsz, 10.000.000 forint. Lássuk a részleteit!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával