Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Hogyan tudjuk beszerezni a jövedelemigazolást?

2021.01.25.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 20:03

Egy jövedelemigazolás beszerzése egyszerű, ha alkalmazott vagy, vállalkozóként azonban nehezebb a dolgod. Lássuk a lépéseit!

Hogyan tudjuk beszerezni a jövedelemigazolást?

A jövedelemigazolás beszerzése alapvető fontosságú, ha hitelt szeretnél felvenni. A bank különféle biztosítékokat vár el a hitel visszafizetésére vonatkozóan, mivel csak így tudja minimalizálni a kockázatot. Ingatlanhitelnél ilyen biztosíték például a jelzálogjog bejegyzése, személyi kölcsön esetében azonban nincs más, csak a jövedelemigazolás. Ahhoz, hogy ezt be tudd nyújtani a banknak, egy formanyomtatványra lesz szükséged, amit le tudsz tölteni a választott pénzintézet weboldaláról, majd ki kell azt nyomtatnod, és ki kell töltetned a munkáltatóddal – ez az egyszerűbb eset. Egy vállalkozónak azonban nincs munkáltatója, tehát a NAV-hoz kell fordulnia, hogy beszerezhesse a jövedelemigazolását.

Ám nem csak a vállalkozóknál ez a helyzet, hanem azoknál is, akik valamilyen oknál fogva készpénzben kapták a jövedelmüket. Számukra korábban több bank is folyósított kölcsönöket, ám jelenleg, a koronavírus-járvány és az általa okozott gazdasági krízis idején ez már nem megoldható, tehát a NAV jövedelemigazolás beszerzése jelenti az egyetlen kiutat.

Hogyan lehet a NAV-tól beszerezni jövedelemigazolást?

Többféle módon, hiszen világunk változik, és egyre több helyen alkalmazzák az internet nyújtotta lehetőségeket. Ennek megfelelően a NAV is lehetőséget biztosít arra, hogy beszerezzük a jövedelemigazolást személyes kontaktus nélkül. Ehhez szükség van egy Ügyfélkapu regisztrációra, az Általános Nyomtatványkitöltő program (ÁNYK) letöltésére és telepítésére a NAV weboldaláról, valamint a jövedelemigazolás-nyomtatvány telepítésére az ÁNYK-ba. Ha ez megtörtént, akkor a nyomtatvány kitölthető, kinyomtatható vagy akár az Ügyfélkapun keresztül azonnal el is küldhető a NAV részére.

Milyen más módok vannak a jövedelemigazolás beszerzésére?

Természetesen nem csak az interneten oldható meg a jövedelemigazolás beszerzése, hanem személyesen, előzetes időpont-foglalással, sorban állás nélkül, a NAV ügyfélszolgálati irodáiban, illetve postai úton, vagy akár telefonon is. Az utóbbihoz rendelkezni kell egy telefonos ügyintézéshez szükséges azonosító kóddal is, aminek igénylése viszont postai úton történik, tehát, ha ez nincs, egyszerűbb egyenesen postán át beszerezni a jövedelemigazolást.

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait és válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Kölcsön másnapra – hol érdemes elindítani a hitelt?

Kölcsön másnapra – hol érdemes elindítani a hitelt?

2020.02.03.

Kölcsön másnapra? Nem lehetetlen, és manapság már számos helyen igényelhetsz ilyen típusú személyi hitelt, sőt, olyan is lehetséges, ami egy órán belül a számládra kerül. Mutatjuk a lehetőségeket!

Tovább olvasom
Mennyi hitelt vettünk fel 2019 második negyedévében?

Mennyi hitelt vettünk fel 2019 második negyedévében?

2019.10.30.

A kamatkörnyezet kedvező, ezért egyre jobban nő a kihelyezett hitelek száma. Az összeg pedig elképesztően magas. Az év közepén meghaladta a 2.024 milliárd forintot. Ez persze a kihelyezett összeg, amiben a korábban felvett hitelek még meglévő tőketartozását is bele kell számítani. Viszont azt a kérdést, hogy mennyi hitelt vettünk fel a második negyedévben, nem válaszolja meg; arra az alábbiakban kerítünk sort.

Tovább olvasom
Határozott munkaviszonnyal kaphatok hitelt?

Határozott munkaviszonnyal kaphatok hitelt?

2019.12.07.

Néhány évvel ezelőtt még bevett szokás volt, hogy a hitelfelvétel kritériumai között az szerepelt: „legalább három hónapos, határozatlan idejű munkaszerződés”, a határozott munkaviszonnyal rendelkezőket pedig automatikusan elutasították, ám változott a helyzet, és jó okkal.

Tovább olvasom
Az előtörlesztés menete: útmutató a zökkenőmentes folyamathoz

Az előtörlesztés menete: útmutató a zökkenőmentes folyamathoz

2024.02.16.

Egy hitel előtörlesztése nagyobb megtakarítást is eredményezhet. És az előtörlesztés nem bonyolult dolog. Utánajártunk, és megmutatjuk, hogy milyen lépéseket kell követni egy előtörlesztési folyamatban. Szakértői segítség.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával