Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Hitelkártyák megfelelő használata

2018.11.22.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 21:27

A hitelkártyák széles körben elterjedtek, azzal kapcsolatban, hogy a lehető legrosszabb hiteltermék. Van némi igazság, de csak akkor, ha rosszul használod. Ha nagy összegre van szükséged, és csak kisebb részletekben tudod visszafizetni, akkor semmiképp se a hitelkártyát válaszd, inkább nézelődj a személyi kölcsönök között, de ha arra van szükséged, hogy mindig legyen hozzáférhető pénzed, ha véletlenül túlköltekezel, akkor ez a hiteltípust neked találták ki!

Hitelkártyák megfelelő használata

A hitelkártyák használatának három alapszabálya van: fizesd vissza a tartozást időben, figyelj arra, hogy ne lépd túl a hitelkeretedet, és véletlenül se vegyél fel vele bankautomatából készpénzt! A felhasznált összeget a türelmi időszak végéig vissza kell fizetned, ami a legtöbb esetben 45 nap. De létezik olyan bank is, ahol ugyanez több, illetve kevesebb. Érdemes beszedési megbízást adni a kártyát kibocsájtó banknak, így elkerülhető a késedelmi díj. A türelemi időszak lejárta után a hitelkártyának van a legnagyobb kamata, bizonyos esetekben 40% feletti, tehát arra is figyelj oda, hogy ha nem tudod az egész hitelkeretet visszatölteni, akkor legalább a minimumösszeget utald át, ugyanis ha nem, akkor késedelmi díjat is terhelnek rá, ami szintén magas.

A hitelkártya tehát arra szolgál, hogy ha átmeneti anyagi gondokkal küzdesz, akkor se maradj pénz nélkül. A fizetésed megérkezése előtt vásárolnod kell valamit, akkor meg tudd tenni. Fontos, hogy a teljes tartozásod fizesd vissza a megadott határidő alatt, így olyan lesz, mintha kölcsön kértél volna valakitől, aki nem számít fel neked kamatot. Még egy fontos szabály maradt. Annyit költs a hitelkártyádról, amennyit a következő hónapban vissza is tudsz tölteni rá, mert ha túlzásba viszed, és nem tudod lenullázni az egyenleged a türelmi időszak vége előtt, akkor a késedelmi díjaknak és a kamatoknak köszönhetően a többszörösét fogod visszafizetni annak az összegnek, amit valójában elköltöttél! Ilyen esetekben sokan csak egy újabb hitel felvételével tudnak megszabadulni a hitelkártyájuktól.

Ha a fentiek elolvasása után Te is úgy döntöttél, hogy hitelkártyát szeretnél, akkor mielőtt felveszed, hasonlítsd össze őket oldalunk segítségével, és ha kérdésed lenne, keress bennünket megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Véghajrában a lakásfelújítási támogatás

Véghajrában a lakásfelújítási támogatás

2022.10.21.

A lakásfelújítási támogatás elérkezett a véghajrához: 2022. december 31-ig van lehetőség beadni az igényléseket, majd lezárul egy korszak.

Tovább olvasom
Bankok feltételei a babaváró hiteligényléshez

Bankok feltételei a babaváró hiteligényléshez

2019.08.22.

Ha babaváró hitelt szeretnél felvenni, akkor jó ha tudod, hogy kétféle feltételrendszernek kell megfelelned.

Tovább olvasom
Ismerd meg, hogyan működik a hitelfedezeti biztosítás!

Ismerd meg, hogyan működik a hitelfedezeti biztosítás!

2024.03.05.

A hitelfedezeti biztosítás a nagy összegű hitelek biztosítására szolgál. De hogyan köthető meg ez a biztosítás? És mire jó? És persze: érdemes megkötni? Körbejártuk a témát, és röviden és közérthetően írunk a hitelfedezeti biztosításról.

Tovább olvasom
Hogyan működik a diákhitel?

Hogyan működik a diákhitel?

2021.09.12.

A diákhitel nem egy hagyományos banki hiteltermék. Az állam által kialakított diákhitel célja, hogy a felsőoktatásban tanulók finanszírozni tudják a tanulmányaik költségeit. A diákhitel nem nyereségorientált, bárki számára, hitelbírálat nélkül elérhető. Érdemes-e igénybe venni? Hogyan működik a diákhitel? Megnéztük, és mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával