Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Hitel fix részletre? Nem lehetetlen!

2018.01.16.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 23. 20:31

Hitel fix részletre – személyi kölcsön igénylésnél ma már majdnem kötelező ezt a konstrukciót választani.

Hitel fix részletre? Nem lehetetlen!

Hitel fix részletre e konstrukciót érdemes választani, mert nem hiába sokan tartanak a hitelfelvételtől, ami nem véletlen. A válság megmutatta, hogy egy kedvező feltételekkel felvett kölcsönnel is hatalmasat lehet bukni, ha nem figyelünk oda a részletekre. A törlesztőrészletek árfolyam-növekedés miatti megemelkedése és az ezek miatt kialakuló helyzet jó időre elvette az emberek kedvét a hitelek igénybevételétől.

Szerencsére ismét nő a hitelfelvételi kedv. Ez sok egyéb tényező mellett annak is köszönhető, hogy a pénzintézetek egymás után állnak elő a fix törlesztőrészletű hitelkonstrukciókkal! Korábban ilyesmi csak a gyorskölcsönöknél és a személyi hiteleknél volt elérhető. De a helyzet gyökeresen megváltozott. A piacnak reagálnia kell az igényekre, így a bankok is kénytelenek voltak megtenni azt a lépést, ami korábban gyakorlatilag elképzelhetetlen lett volna: előálltak a hitelekkel, fix részletre! Ma már létezik olyan ingatlanfedezetű hitel, aminek akár húsz évig, azaz bizonyos esetekben a teljes futamidő alatt ugyanannyi a törlesztőrészlete!

A hitel fix részletre való felvétele azonban csak abban az esetben indokolt, ha az árfolyam-ingadozás mellett a kamatváltozás veszélye is fennáll. Ez akkor lehetséges, ha a hitelfelvétel időpontjában érvényes kamatláb változik a bankkal előre egyeztetett kamatperiódus alatt. Ez esetben viszont érdemes átgondolni a kamatperiódus hosszát. Mert a kamatláb a kamatperiódus alatt csökkenhet is, ez pedig a törlesztőrészlet csökkenését eredményezhetné, amennyiben a hitelt nem fix részletre vettük volna fel! Jelenleg hazánkban viszont az a helyzet, hogy a jegybanki alapkamat olyan alacsony, ahonnan már szinte csak emelkedés lehetséges, így mindenképpen érdemes a hitelt fix részletre felvenni, mert ellenkező esetben többszázezer forint veszteséget könyvelhetünk el a futamidő végén!

Ha fix törlesztésű hitelre lenne szükséged, és alaposan átgondoltad azt is, hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal járhat, akkor hasonlítsd össze őket oldalunk segítségével, majd válaszd ki azt, amelyik a legkedvezőbb számodra! Ha kérdésed lenne, fordulj hozzánk bizalommal!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

NAV jövedelemigazolás – miért kell?

NAV jövedelemigazolás – miért kell?

2019.02.22.

A hitelfelvétel kritériumait számtalanszor taglaltuk már, így nem is mennénk bele mélyebben. Arra koncentrálnánk ebben a cikkben, ami a címben is olvasható, vagyis hogy milyen esetekben van szükség NAV jövedelemigazolásra egy hitel felvételekor.

Tovább olvasom
Mikor érdemes a hitelkiváltást választani?

Mikor érdemes a hitelkiváltást választani?

2018.03.31.

Hitelkiváltást is egyszerűen igényelhetsz, manapság gyakran szóba kerül, sokan sokfélét mondanak róla, de ennek ellenére többnyire bizonytalanok, ha erre a témára terelődik a szó. Kezdjük tehát az alapokkal: mi is az a hitelkiváltás?

Tovább olvasom
OTP hitelkiváltó kölcsöne

OTP hitelkiváltó kölcsöne

2019.04.30.

Enyhíteni szeretnél a törlesztési kötelezettségeiden? Számos lehetőséged van arra, hogy kiváltsd a hiteledet, de érdemes előtte alaposan tájékozódnod, hogy biztosan jobban járj, mint a jelenlegi kölcsönöddel. Mi most az OTP hitelkiváltó konstrukcióját vesszük górcső alá.

Tovább olvasom
Mi a különbség az aktív és a passzív KHR között?

Mi a különbség az aktív és a passzív KHR között?

2018.09.12.

A KHR, más néven a Központi Hitelinformációs Rendszer egy adatbázis, amiben minden hitelfelvevő szerződései szerepelnek, és szétválasztja a rendben törlesztett és a problémás hiteleket. A KHR minden hitelszerződést, fizetési késedelmet, mulasztást, csalást, visszaélést nyilván tart.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával